1980. IV. 6.
Danuvia

Összjátékidő: 59:29

Minek él az olyan?
konf: "Óh, igen. Jó. Olyan régen játszottunk, és annyira hiányoztatok, hogy el se tudom mondani. Ezután minden héten rendezünk egy koncertet, kész. Laci. Jó. Hol? Ne vezesd félre a fiatalokat, ne vezesd félre. A mai jelszót bemondom, hogy mindenki tudja. Santa Maria! Tehát. Santa! (3x) Jól van, elég ennyi már, minek olyan sokat? Egyetértek. Hölgyeim és Uraim az együttesünk tervbevéte, ööö tervbe vette...hogy nem csak minden héten játszunk, játszanánk. Minden nap. És szeretnénk rendezni Beatrice napokat. Hol? Hol? Hol, hol. Budapesten. Ja. Én engedélyezem. Kész. Jó? Ezt megbeszéltük. Mit játszunk? Tessék. (közönség: "Angyalföld.") Szeretném megkérni a fiatalságot, hogy ne kiabáljon össze-vissza kérem. Há megzavarja az embert itten fönn a munkába. Hát akkor számoljunk. Tizenhárom fodor stb. Nyomjátok. Mehet."
Angyalföld
konf: "Ja. Egy őszinte szó is elég lenne, de a gondolat előtt a szó csal térden állhat."
Térden állva
konf: "Játszunk el egy vadonat új dalt. A dalnak azt a címet adtuk, hogy Katicabogárka. Te Lajos. Mér is adtuk ennek, hogy Katicabogár. Hát hogy...legyen nekünk is valami bogarunk. Neked is van bogarad? Nekem is. te de ez a bogár nekem gyanús, mer ez pöttyös. Hát Hölgyeim és Uraim a Katicabogár tényleg pöttyös. Hát megszólaltam, na és mi van na? De neked mára nem engedélyeztük, hogy beszéljél. Dehát ne tessék itten össze-vissza beszélgetni, mer osztán...eltereled a figyelmet, nem? Hát te vagy a főnök. Adjál hangot, nem tudom elkezdeni. Te vagy a főnök. Katicabogarat. Ka-ti-ca. Kakakatica. Dó. Innen kell? Katicabogárka. Így kell? Kaka. Kaka. Eltévesztem a hangot."
Katicabogárka
konf: "Nagyon nagyon szépen. Most játszunk valami régit már. Jó. Viszlátot? (közönség: "Ramones!") Ha jól értem, akkor Neotont akartok. Nem? Ramones! Hey!"
Kick Out The Kids
Ó, a Beatrice konf: "Je. Szép volt gyerekek. Nekem is ez a véleményem. Sőt. El szeretném mondani, hogy megjelent a...a...melyik be is? Magyar Ifjúságba megjelent egy ilyen kis cikkecske, amit Szőnyi Tamás írt. Ha véletlenül itt van, akkor majd keressen meg utána, mert...a cikkével rettenetesen egyetértek. Ez. És még szeretnék valamit elmondani nektek. Hogy igen nagy harc előzte meg, hogy ma két előadás lehessen. És ezt azért próbáltuk keresztülvinni, mert általába abból van a baj, akik kinn maradnak. És nagyon szeretnénk, hogyha minden ember eljutna Ricsére, akit érdekel. És mindenki beférne. És beférjen. Kedves...fiatalok. Itt van egy ifjúsági tanulóbérlet. Van benne egy húszas, kié? Hahaahhhaha. Akkor az enyém. Kész. Én találtam, aki találta azé. Persze. Jó példával jársz elől. Nagyon jó. Ne (?) a húszas. Mi az hogy ki talá, én találtam, itt találtam. Én mentem ott és ott volt. Na de ez nem jó példa, figyelj ide. Megin le...megin le fogj gyerekek ne hallgassatok rá. Tényleg. Ő az. Megvan. Mindig megkapjuk a letolást. Érted? Nagyon helyes. Most pedig hát így kell visszajuttatni. Szeretném mielőtt továbbmennénk, mert...mert tényleg vannak problémák. Igen. Szeretnénk bemondani azt, hogy úgy érzem, hogy kötelességünk ez, hogy egy kicsit odahassunk azér rátok. Ne mindig én mondom most ezt a izét. menj innen már, mindig beleszólsz. Most ne. Nem adok gázsit, én vagyok a zenekarvezető, én. Na dehát azt a a te példádra akartam felhívni a figyelmet. Ne akard. Na akkor hív fel, na hívd fel. Tessék mondjad. Gyerekek. Követni kell a Feró példáját ugye visszaadta a izét. Ez az egyik. A másik meg...felemás zoknit hord. Én is. Én az egyik sárga, a másik bordó. Másik még nagyon szeretném, elmondani nektek, hogy tessék ne inni. Lukas is. Értettük egymást? Nagyon elharapózott mostanában, hogy alkoholizálgatunk. Ne tessék inni, jó? Vizet? Szomjasak vagytok? Hölgyeim és Uraim. Vizet. Nincs víz? Egy órát találtunk. Jól van hát ez jó lesz. Anker óra. Nem lenne jó mostmár zenélni, és nem lógnál? Nem azér jöttünk el, hogy te itt dumáljál. Hát mi, hát most főnök az órát mire jutassuk vissza a jogos tulajdonosához? Egy óra, ez előrébb van már. Na jól van. Jó volna, milyen jó kis izét. Aszongya. Szeretnék már zenélni. Szeretnél, zenéljél. Menjél ki. Annyit beszéltek itten állandóan. Hozzál vizet, mer szomjasak vagytok. Te Laci mér szólsz bele a szerzői? Azér mer ritkán szólok, de legalább okosat. Hölgyeim és Uraim. Jól van elég volt már, mostmár zenéljél, mostmár kész, elég volt belőled. Én egy kifakult sztár vagyok, asztán kész."
(vágás)
Kifakult sztár
konf: "Kulturális program. Kedves (?) lányok tessék kettessével elhelyezkedni. (?). Mindenki keressen magának párt, ne szégyellősködjünk. Az egész terem keringőbe legyen. G dúr. G dúrba keringőzni. (?)."
Túl az Óperencián
konf: "Hát én ezt nem csinálom. Mentek utána. Állandóan mentek utána. Keringőbe (?). (?). Felháborító. (?). Nem játszottam. Én nem vagyok benne ilyesmiben. Engem nem is érdekel, én nem fogok keringőt játszani." Kanászélet
konf: " Igen. Zenéltem a kocsm, zenéltem. Zenéltem a kocsmába bent. Zenész voltam. Kocsmazenész. (2x) Háháhá."
Topis zenész
konf: "Mehetsz Laci. Nem azt, hova mész? Gyere be oda ne marháskodjál itten. Tessék odaállni és zenélni. Már lehet (?)."
Gitárnyűvő
konf: "Te állj meg. Az abortuszok mostanában nagyon emelkednek. De ebben ti is hibásak vagytok. Álljanak félre...ahol ilyen (?) van. (?) aki minden (?). Van ilyen (?). Egy, két. Egy, két, há, négy! Kislány boogie
leáll, majd konf: "Nem lehet, nem lehet. Nem lehet. Úgy, úgy döntöttem, hogy a fiataloknak belülről kell jönnöm a kultúrára való igény. Ezáltal én megpróbálom belőletek kihozni, hogy legyen a kultúrára igényetek."
Diszkókirálynő
konf: "Köszönöm szépen a tapsokat. Nagyon szépen köszönjük. Mér, ez jó volt. Nagyon szépen köszönjük. Ez (?). Milyen volt Lajos? Nagyon kivállóan megkomponált szerzemény. Tessék. Hallgassuk meg. Ezt meg kell hallgatnod figyelj."
Minden kislány életében
konf: "Akkor játszuk el mégis a Katicát? Hát ha ti ilyen igénytelenek vagytok, én nem bánom. Hát ha én nem kellett a a a kultúra, akkor tessék. Egy, két. Egy, két, há, négy."
Kislány boogie
(vágás)
Instrumentális
közbekonf: "A ritmusra. Én vagyok a legjobb. Miér? Állj meg. Állj. Mi az, hogy te vagy itt a legjobb? Hát sajnos...tapsoltak. Tapsoltak, tapsoltak. Én vagyok a legjobb, én! Nem tudom, figyelj ide. Figyelj. Én vagyok a zenekarvezető, tehát? Főnök te vagy a legjobb. Beatrice énekel? A fenét. Kihirdették városszerte, nem kell nekünk szakadt zene."
Vigyorog a fejem
konf: "Jól van. Énekel, énekel. A fenét. Már sokszor megmondták, hogy tessék normálisan tisztán énekelni, nem mindig csak üvöltözni. Igen, üvöltözni! Gyerekek, ne csináljátok. Nekem az ilyen nóta...nem kell. Nagyon helyes. Nekem sem kell. Neked se? Nekem se. Most kell, vagy nem kell? Nem. Akkor tessék."
Nem kell
hangolás
(vágás)
konf: "Akkor azt csináljuk, hogy aúúúúú."
Nagyvárosi farkas
(vágás)
konf: "Hamarosan elbúcsúzunk. Nagyon szépen kérek mindenkit. Hát búcsúzóul akkor...egy Viszlátot, jó? Csak azér, hogy viszontlássuk egymást. Oké?"
Viszlát
Kisnyulacska