1980. VII. 13.
Bp, Kistex Pálya

Összjátékidő: kb 100 perc
forrás: első és sokadik generációs másolat

Kánkán/Jaj cica
szöveg közben: "Damaszt csipke. Miklóska Lajos, Lugosi László, Donászi Tibor. Hát ez jó."
Schneider Fáni
közben: "Bizony. Az biztos. Ajaj. de még hogy. Most aztán gyerünk. Mi kell neki? Nekem kicsit sok lesz."
konf: "Szevasztok. Szervusz nép. Remélem mindenki kellően szomjas. És ugye senki nem ivott szeszt? Azér mondom, mer ha megtudom, akkor...tessék szíves lenni kedves ifjúság ne inni. Igen. Ötöttöttö. Még egyszer meglátom hogy valaki iszik, akkor az majd megnézheti magamat. Na akkor. Mindenki szomjas? Tegye föl a kezét, aki szomjas. Ho. Naaaa. Azér ittatok ti, szóval ennyi kéz az. Mi az? (?). Osszátok el. Mindet? (hagszóróból valaki valamit) Vigyázz! Visszafelé ne dobáljatok. Az hülye játék. Még, még? A józan élet titka. (dobolás) Oda is. Oda is, a másik oldalra. (cinbeütések) (?) halkan) Nahát akkor mehetünk? Gyerekek visszafelé nem. Baj lesz a cájggal. Ez nagyon kelemetlen, ha visszaérkezik. Figyeljetek. Minek él az olyan...aki nem tudja stb."
Minek él az olyan?
Katicabogár
Ó, a Beatrice
konf: "Na. Damaszt! Damaszt! Csipke. Damaszt! Csipke. Damaszt. Damaszt. Damaszt! Na ez megvolt. Köszönjük megvolt a köszöntés is, minden megvolt. Így van. Poroljuk le a kezeinket. Na ez az. Most pedig...szeretném bemutatni a...új stílusunkat. Átalakultunk, mindenki kőkemény rockot játszik, mi már nem. Átalakulunk tánczenekarrá és szórakoztató zenekarrá. Na ne tessék kérem itt befolyásolni minket! Ne tessék kérem! Mert kiüríttetem a sportpályát. Bizony. Na kéremszépen akkor talán vezessünk elő mindján egy izét. Egy régi táncot fogunk megtanulni. Ne tessék itt kérem egyfoly. Ne ne. Mi ez a fanatizmus kérem ez? Nagyon helytelen. A kultúrára való igénynek belülről kell fakadnia. Egy pillanat türelmet kérek. Én szeri...majd én megmondom, hogy mi jön. A Ramones jön. Nem azér mer tetszett itten izélni, kiabálni ám. Én is akarom. Aszongya hogy ööö. Ramones! Hej!"
Ramones egyveleg
konf: "Dólelelííí. Kedves ifjúság...kedves egybegyűltek...mint...Miklóska kollegabácsi mondta itt az előbb...azt mondta, hogy kultúrára való igény belülről kell hogy fakadjon. Tessék kérem kultúrálódni. És még egy kérés: Tessék őszintén élni mostmár. Egyetértek. Mer elkérem a személyi igazolványát azonnal ha nem él őszintén. Jó, jó. Kedves emberek Forgács Balázsnak itt van a izé azonotosságia. Tedd csak le. Tedd le. Akkor...most egy szép csendes dal következik. Védekezés. Egy, kettő, három. "
Jerikó (tangó verzió)
konf: "Nem, nem kéremszépen. Állítsuk le ezt nem lehet ezt kérem. Most miért? Olyan jó volt. Én itt hozom kérem a kultúrát, aztán lecikiznek itt kéremszépen. Lajos mit szólsz ehhez? Fütyültek. Engem már múltkor is mondtam, hogy engem zavar ha fütyülnek. Ezt mér nem lehet megérteni? Ott is látom...miért kell ezt? Én becsülettel végzem, igenis becsülettel végzem a melómat. Igen. A petárdát nem ér földobni. Vagy mi volt ez. Teljesen ártatlan vagyok, igen. Támadás. Egy, kettő. Há nem tudják. Össze-vissza. Csináljuk. Csináljuk. Egykettőhárom!"
Jerikó
konf: "Éééééj. Éljen. Na mit játszunk? No. Angyalföld. Egyszer még én is kifakult sztár leszek."
Kifakult sztár
konf: "Ebbe a kurva (?). Milye, milye? Szanaszét vagyunk gyerekek. Hát kéremszépen ez a fele az felütésre van, a többi meg leütésre. Tessék kérem egyszerre, beszámolok. Egy, kettő, három, négy, és. "
Üzenetek
konf: "Torámtárírám, tárámtárírárám. Keringőzni tud-e mindenki? Nem? te drága, te biztos mjáj. Hölgyeim és Uraim. Ott szerelmes lettem, jaj. Feró nézd milyen. Ne csináld ezt Lajoskám, nem idevaló ez mostan. Ne tessék itt. Én mélyen érzek miért? A lányok akkor tegyék fel a kezüket mostmár. Tubitubi dummm! Milyen kevés lány van itt. Senki nem meri vállalni, hogy ő lány. Na szépen vagyunk. Akkor is küzdünk az abortusz ellen. De előtte egy...saját szerzeményünket játszuk el...Sánta Mária. Jaj de jó. Diszkó fiatalok. Itt a diszkó. gyerünk táncolni. jaj de vidám az élet, gyerünk. Egy húszasért a diszkóba."
Sánta Mária
konf: "Jól van. Ennyi elég lesz figyelmeztetésképpen. Nekem sem kell én csak azért játszottam el, mert a főnök megparancsolta. Aszittem, hogy nektek kell ez a diszkó. Há miért, há benne van a újságba is, hogy a fiataloknak ez a diszkó a mániája. Nem? Te csak. Főnök te csak ne, ne ítéld el. Miér? Van nagyon egészséges dolog, hogyha táncolni szeretnek a fiatalok. Nem? Nem akartok táncolni? Há de azt meg nem engedi ezt kérem egész nap itten Így ni hát ne tessék, lehet rendesen mit tudom én, hát Mi miér megmutatom hogy kellene viselkedni egy ilyen koncerten kérem. Ott van egy lány például, nézd meg ezt a lányt. Jaaaaj. Odes ezt a gádzsit. Jó nő nagyon. Hu, de jó. Aaaa. Mekkora...mármint hogy milyen kicsi. Jaj de szexis. Fölszedjem öcsi? Szét egyből nekem. Köszi. Babanő. Tök helyes. Szeva gádzsi. Na ezt szedd. Madarász Béla vagyok. Feróóóóóáááá, Feróóó! Ennek hozom én a kultúrát. Egy! Két! Egykéthánégy!"
Kislány boogie
konf: "Na."
Gitárnyűvő
közben: "Hát én így nem tudok dolgozni, hogy te mindig ott piszmogsz. Most én gitározok, vagy én gitározok?"
2 közben: "Ne rázzad öcsi. Na most osztán olyan nagy volt ez? Hát ilyet én is tudok csinálni. Én akarok. Én akarok szólózni. Ezt hallgassátok meg. Tessék. Figyel. Nyomjad Lajos nekik."
Dobszóló
konf: "Hát ennek nincs kedve. Már megin ott mit ki, már megin ott vagy, nem mész onnan! Feró. Tibikém gyere ide egy picit. Hölgyeim és Uraim ez 1928-ban történt meg először, hogy James Clide a bostoni jazzkoncerten különösen a jobb kezével hozta először ezt a technikai trükköt be. Mindjár következik a következőkben az első cinjáték. Igen. Pöröm. Igen ez harmincketteden történt. Harminckettőben Charlestownban, amikor először fordult elő, mint mint ez a motívum. Igen. Tessék szólni neki, hogy ne zavarja a művészet. (halkan) Menj a fenébe innen. Ez egy punk. Én egyedül előadok valamit addig itt. Az egy olyan botrányos zenekar, nem állok szóba a Sex Pistol. Én csak Shadowsokat akarok játszani, meg Beatlest. Nyugodtan hát lehet kiabálni, hát...azér vagyunk. Össze-vissza, gyerünk. gyerünk. táriíratatta taríj. Kicsit ti is beszélgessetek addig mi elintézzük. Itt van már...itt van már a kikelet, azt ismered azt a nótát? Megvan. Éljen, éljen. Azt hogy Kopj le. Jó tessék. A Kopj le és a Éljen, éljen, hurrá. Mehet? Tessék, igen. Hogy kezdődik az? Várjál. Megvan. Itt már be kell szállni. Jó. Jó. Figyelj, átvettük, még az elejét még azt. Ki számol be, én? Figyelj. Jaj, jaj most."
Kopj le
konf: "Mit csináltok itt hátul? Elrontotta a dobos, hallottad? Mer itt má mennie kellene a zenének. Megzavart a fényképész? Ne tessék itten villogni kérem avval a vakulátorral. Ilyen rosszat már rég mondtam. Hölgyeim és Uraim, szabotázs. Kihúzták a Lajosnak. Dobszó. Dugd be Lajos. Tessék várni, mer nem szól a basszusgitár, na. Anélkül meg elképzelhetetlen, mer idáig se szólt. Valami kis rugó kiugrott. Addi, addig elmondok egy két történetet. Az ööö, ha természetesen ha igen. Akkor farkaskölyök? Jó. Én nem engedélyezem a farkaskölyököt. Aztán megin jön az Erős Ágota, aztán azt írja, hogy: Üvöltsetek farkasok. Angyalföld például, tényleg. Számoljuk be hátha addig ők megjavítják. Tizenhárom fodor van a szoknyámon stb. Milyen hülye vagyok. ne azér csinálom, mert nincsen kész a basszus. Addig énekeljünk egy másikat. Azt ki ismeri, hogy:"
Kanászélet
konf: "Jól van. Most már beszélgessetek ti is egy kicsit, mert én már nem tudok ennyit dumálni. Mindjár bedugják itt oszt. (halkan) Ki volt az a barom, aki odarakta a trélerbe? Ki volt az a barom? S addig mit csináljak Józsikám? Mindjár jön a másik basszuscucc. Énekeljek, énekeljek. Én vagyok a nemzet csótánya. Hozok egy hermónikát aztán valamit csinálunk. (halkan) Nincsen. A dzsekiben nincs benne? Na kéremszépen akkor...illemtan óra már megvolt, most tánctan. Kiveszem a, kiveszem a gumit. Vigyázz mer izébe vagyok, D-dúrba öcsi. Tessék felkérni lányok fiúk egymást. Addig nem megyünk haza amíg nincs keringőzés. Basszus se szól, legalább keringőt megtanuljuk. Egyszer szeretném látni, amikor tényleg érted az egész tér forgolódik. Egymás lábát tapossa. Olyan szép lenne, most frankón. Nem lehetne, hogy keringőzzünk egyet? Egy világhírű Lehár dallamra. te ne hárjál le engem. Hölgyeim és Uraim. Újra élek."
Túl az Óperencián
konf: "Ferókám. Én a Angyalföldet akarom eljátszani, nekem az a kedvencem. Tíztől számoljuk az Angyalföldet, mer ne húzzuk itt az időt kérem mindig egytől végigszámoljuk, olyan hosszú. Tíz, tizenegy, tizenkettő, tizenhárom."
Angyalföld konf: "Elkezdek meditálni mer...nekem van megadatva a szó, most ugye nekem van adatva, hogy meditáljak, hogy érdemes-e, vagy nem érdemes-e élni. Én vagyok ebben a kompetens. Nem értettem, ez milyen magyar szó? Kompetens vagyok. Az mi az? Már te is úgy csinálsz mint a TV-be. Külföldi szavakat használsz. Nem érti senki."
Meditáció
konf: "Te mindig meg akarsz halni koma, én nem értelek. Ennek nincs semmi értelme. Akkor ki lesz a főnököm. Főnökünk. Ha te elpatkolsz. Eszem ágában sincs meghalni, hát ez csak egy költői ilyen izé hogy a végén, hogy had legyen jó szomorú. Tudod? Akkor most nevessünk. Mindjár sírok. Háháháhá. Hm. Éljen, éljen, hurrá. Lelkesedni, most egy optimista dal. Optimista dal. Hittel, bizalommal. Éljen, éljen, hurrá. Mi van, mit csinálsz te ottan? Éljen, éljen, hurrá, aszonták. Hát ez nem tudja, hogy melyik nóta most nézd meg a fejit. Várjál meg kell mutatni neki, há most nem tudja a nótát, há most tényleg nem tudja, há most nem hülyéskedek, tényleg nem tudja. Várjál megmu, meg, most tényleg kicsit, nene ne haragudjanak kedves fiatalok. (basszus megmutatja)"
Éljen, éljen, hurrá
konf: "Úgy is van. megy ez nekünk, jól van. Megy ez nekünk állati jók vagyunk így együtt. Na. Sex Pistols. Sex Pistols."
Anarchy In The U.K.
konf: "Nem kell ez a, ez a undorító éneklés. Nem kell ez a eeeee. Torz. Énekeljél, nem kell ez. Eeeeee. Ne tessék röhögni. Nem lehet itt. Amikor én...amikor én itten mekegek, maguk itt beleze beeee. Beeee. Beeee. Be. Ki. El szeretném mondani...ha már itt mekegtünk, hogy ugye augusztus 23-án mindenkit szeretettel várunk...a Hajógyári szigeten lesz...a három sötét színű...enyhén mondva negroid bárány fog előadni. Fekete, fekete bocsánat már. Még azt hinnék, hogy a Kunta Kinte játszik. Birka. Fekete birka. Hát akkor. Nem kell? Nem? Akkor szevasztok."
Nem kell
konf: "Nem kell. (3x) Nem kell fütyülni. Nem kell. Nem kell. Nem kell fütyülni. Nem kell. Engem mindig zavar, ha fütyülnek. Nem kell. (3x) (elkezdik a Motorizáltat.) Nem kell. Ez se kell. Nem kell. Nem kell. Nem. Adide. Az ez se kell. Kell. Nem kell. (4x) De unom már ezt. Nem kell. Nekem mér nem kell valami? Másikat nézzél hátha az kell. Nem kell. (4x) Motorizált nemzedék az se kell. Nem kell. (5x) Kell. Nem kell. Kell. Mi kell nekem, tényleg? Mit akarok még? Ez kell. Ez jó lesz. Le is ülök. Tessék szórakozni fiatalok, tessék, tessék. (?)!"
Mit akarok még?
konf: "Elég. Ennyi."
Motorizált nemzedék
konf: "közben: Várj egy kicsit, várjál. Ne tessék üvöltözni, mert megírja az újságíró, hogy én mondtam, hogy...ne tessék én szóltam, ne üvöltsetek farkasok. Tessék szép csendben maradni."
Nagyvárosi farkas
konf: "A gondolat előtt a szó csak térden állhat."
Térden állva
(vágás)
Hová mész te kisnyulacska?