1980. X. 5.
Verőcemaros

Összjátékidő: 50:04
forrás: első generációs másolat

Kánkán/Jaj cica/Schneider Fáni
Feró: "Na kérem jó napot."
Laci: "Szevasztok."
Miklóska: "Adjon isten."
F: "Először is nagyon nagyon szépen köszönjük, hogy itt felléphetünk, és hogy ti eljöttetek."
M: "Ugye eddig azt szoktuk énekelni, hogy buli közben valamikor, hogy ugye nem talál egy helyet."
F: "Ahol zenélhet. Mostanába talál."
M: "Mostanába azér tanálunk. Ugye Pest kivételével. Itt."
F: "Mindegy, lényeg, hogy itt vagyunk és reméljük egy nagyon jó kis bensőséges koncert. Avval kezdjünk mindjár? Számoljuk meg."
M: "8, 9, 10."
F: "(elkezdi a 13 fodort, de) Gyerünk!"
Angyalföld
M: "Na kérem."
F: "Két vadonat új dal köve. Ramones? Ne tessék befolyásolni."
M: "Hölgyeim és Uraim."
F: "Kéremszépen azér, mer Ramoners és itt elől tetszik kérem froclizni minket, ezér hól van a táskám. Add ide a táskámat. Kedves ifjúság, kedves fiatalok, tisztelt egybegyűltek. Komolyzenei továbbképzésben fogtok részesülni."
M: "Igen, ott. Légy szíves Suta."
F: "Add ide a táskámat. Simon. Add ide."
M: "Figyelj, hát gyerekek, meg kell érteni, hogy ugye vannak körünkben egy két ö tisztelt vendég. Ugye idősebb korosztályból, hát a fiatalságukat fölelevenítjük, meg fogunk ismerkedni a Keringővel. gyerekek, ez lesz az első ugye. Uraim. Ez nagyon kellemes dolognak ígérkezik."
F: "Neeem. Várjál nem találom a harmonikát."
M: "Ez most azér van ez a szünet, hogy egy kicsit lehiggadjunk."
F: "Eldúdolom, jó? Kedves fiúk, kedves lányok, most pedig átvesszük a keringőt. Kérjétek fel magatokat. Elénkelem, nincs itt a hermonika. "
Túl az Óperencián (Feró csak énekli, nincs herfli)
M: "Nagyon nagyon."
F: "Ugye, ugye hogy milyen jó ez? Én nem tudom mér kell mindig ezt a izét játszani, amelyik ilyen."
M: "Tényleg. Lehet kulturáltan is szórakozni, hát nem?"
F: "Most megmutatom nektek, hogy kell kultúráltan szórakozni. Tessék, jó. Ne tessék kiabálni itt kérem, mert kiüríttetem a termet."
M: "Hát ez tényleg így van."
F: "Megmutatom, hogy milyen az, amikor egy mai modern fiatal, ahogy szórakozik. Kéremszépen tessék."
M: "Korszerűen, kultúráltan."
F: "Példát venni rólam. Egy! Két! Egy, két, há, négy!"
Kislány boogie
F: "A gondolat előtt a szó csak térden állhat."
Térden állva
M: "Ez nagyon jó volt főnök."
F: "Nagyon jó volt."
M: "Nagyon jó volt főnök, ez remek jó volt, ez jó volt. Köszönjük. Ez nagyon jó volt. Igen. nekünk is tetszett Hölgyeim és Uraim."
F: "Megígértem az egyik, egyik kollegának itten megígértem, hogy eljátszuk a Viszlátot."
M: "Egyetértek. (2x)"
F: "Egyetértek te már mindennel. Egyetértek. Már tudsz még valami mást? Mindig egyetértek, egyetértek."
M: "Micsináljak, én abból a fajtából való vagyok. Hogy egyetértek."
L: "Figyelj."
F: "Ja, azt nem tudtam."
L: "Figyeljetek ide, most jön."
Viszlát
M: "Na kérem."
Ó, a Beatrice
F: "Őszintén. Mit nekem föld? Föld? Hol szárnyalok én, nem a földön. Már kinn vagyok a világűrbe, érted."
M: "Jaj a te világodba mindig kék az ég, mi?"
F: "Hát egész Galaxisban mi vagyunk a legjobbak."
M: "De boldog vagy te, nagyon boldog vagy."
F: "Tejúton. Fiastyúk, meg Göncöl."
M: Mitől vagy te olyan jókedvű öcsikém, mondd már meg?"
F: "Itt vannak enyimeimek."
M: "Mélységes tiszteletem, keszcsókolom. Igen."
F: "Hááááá. Rögtön, mindjár, mi? Heee mekkora nyelve van. Mit játszunk? Fiús. Kérem ha össze vissza tetszenek itt kiabálni, akkor lemegyünk. (közönség: "Ra-mó-nesz.") Jóvan fiatalok. Én tudom mi kell nektek ifjúság, ne törődjetek. Figyeljetek. Ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat...tessék itt szőke barátom már mondja is. Gyerekek. Hát direkt nektek csináltuk ezt a nótát. Kellene alakítani egy diszkóklubot...és...ne tessék itt fütyülni. Tessék jól érezni magadat, azért csináltuk a diszkót! Micsoda?! Engem nem é, érezd jól magad! Tessék jól érezni magadat! Mer."
Sánta Mária
F: "Ugye milyen jó volt? Na ne mondjad, hát ez jó volt. De jó volt. Jó volt. (3x) Akkor is jó volt! Nem kell? Nekem se. Erre iszunk."
Nem kell
F: "Neeem keeell. Na. Nem. Nem kell. Nem kell ez. Nem kell na."
M: "Kedves fiatalok. (Feró elkezdi a Katicát)"
Katicabogárka
F: "Zseniális ez a nóta. Eljátszunk egy...egy vadonat új nótát...amelyet még sehol nem játszottunk. A dal címe az: Nem nekem tanulsz...hanem magadnak."
M: "Kéremszépen. Fűzzek hozzá valamit?"
F: "Nem kell semmit, benne van minden. Tessék tanulni. Nagyon sokan megbuktak tavaly."
M: "Öö."
F: "Buta maradsz, mint a sár. Mint a föld."
M: "Jóvan. Én, én mindig kitűnő tanuló voltam, nem azér."
F: "Én is. Én mindig tudtam ötösre."
M: "Én meg tudtam tanulni."
F: "Elhozom, majd megmutatom ellenőrzőmet."
M: "Mér tudtam megtanulni. Egy intőm nem volt. Én már akkor is a jövőre készültem."
L: "Akkor is én harmadikban megbuktam énekből."
M: "Pedig abban az időben sokkal nehezebb volt, hát."
F: "Azér lettél te ilyen jó zenész. Hát én énekelek mint a pacsirta hallod. Mostanában nagyon sokat megengedsz magadnak fiam!"
Nem nekem tanulsz
M: "Tehát kedves szülők, majd ugye srácok elmesélitek otthon, hogy Ricse játszott egy új dalt, amivel elmeséltük, hogy a szülőknek hogyan kell nevelni ugye korszerűen a saját gyerekeiket, merhát ugye a korszerű neveléssel ugye. Ne tessék gúnyolódni, ne tessék gúnyolódni. Ne tessék, azért mer mostmár figyelek. Maga a múltkor is itt beszélt össze vissza itt nekik, aztán félrevezeti őket. Én nem vezetek se, engem még mindig a legjobb szándék vezet, ugyanúgy, mint a főnökömet. Óóóóó, na ne. Nem kell. Aki engem félreért, az gondolt rosszra. Ezt tényleg állíthatom. Azt persze. Igen. Persze ez így van. A legjobb szándék. Mindenkinek meg is mondtam, igen."
F: "Ezzel a fazonnal. Rég nem vagyok én már farkas. Én vagyok a kis nyuszi. Mer félek. Érted? Egyszerű."
Topis blues
M: "Mindenki kitűnőt kap. Így kell megtanulni az anyagot. Nagyon helyes. Egyetértek gyerekek."íbr> F: "Laci szólózzál már."
M Suta, Suta Laci, gyere szólózz egyet."
F: "Na kérem. Később dobszólót mutatok majd be."
M: "Hölgyeim és Uraim Suta László fog önöket fogja önöket szórakoztatni szólógitár virtuózitásával."
L: "Nyald ki a sutámat. Ne idegesíts föl, még nyugis vagyok, ne idegesíts föl. (halkan) Vigyázz vele, mer nagyon ideges gyerek. (fütyülni kezd valaki)"
F: "Ma nem volt pontos időjelzés. Mióta játszunk? Régóta játszunk már? Egy kis szünet. Egy ki szünet, na. Mér te talán soha nem állsz meg, majd végig izé, keccsölés mi? Tessék."
Gitárnyűvő
M: "Hölgyeim és Uraim, most én fogok szólózni. Kőkeményet szeretnék és nagyon őszintét."
F: "Na most figyelj. Az ország első őszinte."
M: "Szeretném megköszönni kollégámnak, Suta Lacinak, hogy lehetőséget adott, hogy a szólója közben szóhoz jussak. Köszönöm szépen mégegyszer."
F: "Nagyon köszönöd."
M: "Igazán hálás vagyok, igen."
F: "Lesz Topis zenész is, lesz kérem, ne tessék zavarni a kollegát, invenciókra, meg...koncentráljál. Koncentráljál. (Miklóska a mikrofontól távol: "(?) lemegyek!") (elkezdi pengetni az egy hangot) Tessék. Júj de kemény. Hú! Jó! Mond meg neki. Ne hagyd, őszintén. Ez az! Úúúú, és milyen dallamos. De gyors a kezed Laló! Ú, ezt a, ezt az őszinteséget nem bírom. Az ember belekönnyezik. Jaj de jó. (3x) Juj. Júúúúj. Miklóska Lajos volt, jó volt ez azér. Technikai, technikai baleset volt, de amúgy jó volt. Topis zenész. Adj egy hangot öcsém. Topis zenészt játszuk el? Topis zené? Kérem. Kérem. Felállok ide, mer itten jobban tudom csinálni."
Topis zenész
M: "Kösz."
F: "Hát ez jó volt. Ne csajozzál. Ez munkahely, itt ne csajozzál, jó? Üzenetek. Első üzenet: Fizessél egy korsó sört. Második üzenet: még egy korsót. Harmadik üzene: mindegy már mit hozol. De hülye vagyok."
M: "Nem. Kedves fiatalok."
F: "Neeee, már. Nagyon szárazan indítasz. Úgy kell, hogy azér vegyék, érted. Srácok. Hát de jól mondja a kollega. Álljál már föl mutasd meg magad. Szép szál gyerek."
M: "Donászy Tibort a dobnál."
F: "Ezennel kihívom dobversenyre felajánlás képpen. Nyugodtan leteheted öcsém, lemehetsz egyet cigizni. Na gyere. Mutasd meg mit tudsz, tessék. Először én. Figyelj, hát. (halkan) Az istenbe. Fölbosszantasz. Na most figyelj. Figyelem. Nagyon nagy csendet kérek, mert jazzes invenciók interpretálásában vagyok és előtte nem. Koncentrázom, akkor akkor nem tudok."
Feró dobol
F: "Fájós ujjal. Erre tegyél egy kicsit. Mit kezd el, kezd el, várj. Amíg nem tudom. Várj. Invenció. Meg ez magasan kvalifikált lesz. Várjál, várjál. (dobol) (közönségből: "Nem kell!") Melyik volt az?! Tegye föl a kezét. Akkor nesztek. "
M: "Hölgyeim és Uraim, elnézést kérek, kicsit fölidegesítettem magam. Elnézést. Donászy Tibor fog dobolni, köszönjük."
F: "Láttátok, hogy mi volt? Engem elnyomtak. Most őt hagyják meg rendesen, tessék. Micsináljak? Letépte a kötést is a ujjamról. Nézd meg. Nem ér, menj innen. Úgy van. Kiüssem? Gyere ide, had üsselek ki."
Üsd ki
F: "Jóvan, ájjál mán le most mit viccelsz itten? Hogy lopom az időt. Gázsi meg jön."
Dobolás
M: "Azér ő se volt kutya."
F: "Ramones! Hej!"
Ramones egyveleg
konf: "Akkor még két dalt, jó? Azt amit tegnap eljátszottunk a Hobón is. Az egyik dal címe az, hogy Kopj le, a másiknak az a címe, hogy...mi a címe, mer elfelejtettem. Éljen, éljen, hurrá. Milyen hülye címe van."
Kopj le
konf: "Gyerünk, gyerünk. De jó ez a mulatós."
Éljen, éljen, hurrá
konf: "Kedves fiatalok. Még egy utolsó kérdés, aztán ava haza. Nem a farkas lesz, én meg szeretném kérdezni, hogy minek él az olyan...aki nem tudja mi a jó. Aki nem tudja mi való. Hát sokszor megkérdezik, ugye. Minek él az olyan, akit fogva tart a magány, aki nem jár lányok utá, álmok után, lányok után. Ő az, aki csak létezik. (mondja Lugosi) Jaaaj de sietsz. Háhá ő az, aki csak létezik. Mink óvodások vagyunk, ő az aki csak. Ő is akarja a jót. Na most itt álljunk meg. Szavazzunk kérem. KI akarja a jót? Igen. Ki nem akarja? Jó, megállapítom. Farkas nem akarja a jót. Farkas az nem számít. Kéremszépen meg kell állapítsam, hogy az akarja győzött, nyert. Köszönöm. Ellenpróba volt? Volt ellenpróba? Volt igen, kérdeztem, aki nem akarja. És a napfényre várt. Vajon. Ki volt az? Simon. Nem te voltál? Tegnap te voltál. Gyere ide szépen be. Ő hozta a árnyékot. Mit mit csak te, csak itten. Ne magyarázkodj. (2x) Há nem mentség. Nem mentség. Eltakartad a napot, öcsi? Mi volt? Hasonlóba (?) hasonlóba. De mit? Hát van valami, csillag van ugye. Össze vissza beszél. Jóvan még egy árnyék és megnézheted magad. Minek él az olyan, tudom dacból és csak azért. Hogy. Kérem. Erről van szó. Úgy is van."
Minek él az olyan