1981. III. 12.
Dunaharaszti

Összjátékidő: kb 61'

Intró
konf: "Az fontos, hogy az az egy be van lőve. Szevasztok. A basszusgitárnál Miklóska Lajos. A dobos Donászi Tibor. És mivel ez majdnem pesti koncert ezért be szeretném mutatni az új tagokat. Az orgonánál Waszlavik Gazember László. Szólógitárosok Bogdán Csaba...és akit előléptettünk, mert régen ő volt a hangmérnökünk Vedres József. Tehát kérem. Mielőtt elkezdenénk csak annyit szeretnénk mondani, hogy Pestről nem vagyunk kitiltva, de nem játszhatunk. Ami biztonságos. Mehet? Kérem én rendes ember vagyok, meg kell hogy mondjam. Sőt...a faterom azt mondta, hogy vesz nekem egy Zsigulit a érettségi után. "
Rendes ember
konf: "Jó. Elfelejtettem mondani az előbb, hogy az Erdős Péter a Hanglemezgyártól az hazudós. Egyetértek. Ezért kap egy bécsi csókot."
Bécsi csók
konf: "Állj meg. Állj meg! Valaki fotózott. Aszontam, hogy nem lehet fotózni, ugye? Megmondtam, hogy nem lehet fotózni. Megmondom, hogy miért nem lehet fotózni. Azért mert nagyon sok fotós ebből üzletet csinál. Ne csináljon belőle üzletet. Érted nektek adja el tizesért a képeket. Ne lássam meg mégegyszer, hogy valaki fotózik. Oké? Elegem van a fotósokból meg az újságírókból rohadtul. Támadás! Egy, kettő, há-rom!"
Jerikó
Ó, a Beatrice
konf: "Akkor meditáljunk egyet, jó?"
Meditáció I.
konf: "Emberek. Azt is el szeretném mondani, hogy van a ORI-nak egy igazgatója. Az a szemembe hazudott. Ilyenkor tényleg rámtör a depresszió. Meg esetleg még igen. Egyébként nem fogjuk hagyni. Szerintem éljen, éljen. Éljen, éljen."
Éljen, éljen, hurrá
Kopj le!
konf: "A Bors is hazudok. Melyik, ki az a Bors? Ki az a Bors? Bors az a Lemezgyár igazgatója. Az is hazudik? Az is hazudik. Hát itt annyian hazudnak, hogy már az botrány. te. Azér, azér fizetik őket. A Bulányi is hazudik. A Bulányi a kedvencem. A Bulányi az pedig a ORI-nál dolgozik. Az is hazudós. Őmiatta nem játszhatunk Pesten. Á. Fiatalok meg kell mondjam nektek, hogy nagy probléma van itt. Felkérem Waszlavik Gazember Lászlót, tartsa meg expozéját. Egyetértek. Halljuk, halljuk. Fáradj a szószékhez légy szíves."
Waszlavik székfoglaló: "Valamennyien porba sújtva állunk itt, a magyar rock válságának nehéz óráiban, hisz valamennyien tudjuk, hogy zúgnak a vészharangok a magyar popzene egén. Úgy van. Mindazonáltal nincs ok aggodalomra, és a jelenlevők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy néhány másodperc múlva történelmi pillanat részesei lehetnek, amikoris felcsendül az új zenei korszak nyitánya. Szeretném felhívni az értő közönség figyelmét az új zene stílusjegyeire. Mindenekelőtt a visszafogott igényes énekre, és ritmusszekció előtérbe helyezésére. Úgy van. 10, 9, 8, 7.
konf: "Huh. Nagyon jó volt ez. Kérem. Na. Na mit játszunk? Punkot. Ra-mó-nesz. Egyetértek. A nép szava szent. Ramones. Hej!"
Ramones egyveleg
konf: "Virágh Ferenc elvesztette. Simonnál van. (2x) Aúúúú."
Nagyvárosi farkas
konf: "Kérem. Nagyon nagyon nagy a hangulat. Kéremszépen a Beatrice együttes az év végére 2%-al emelni fogja a hangulatot. Ezt vállaltuk. Fölajánlottuk, vállaltuk, teljesíteni fogjuk. Már most is érezhető, hogy emelkedik a hangulat. Mindjár lehet érezni. Tessék várni egy kicsit már. Ha egyszer mi megígérjük, akkor emelkedni fog. (hangolás) Kérem ez már civilizáció."
Civilizáció
konf: "Most pedig...a szólógitárosok fognak csörömpölni. Kiderül, hogy tudnak, vagy nem tudnak."
Gitárpárbaj
(vágás)
Angyalföld
(vágás)
konf: "Brávó. Bár nem jutott be a slágerlistára, de elég figyelemreméltó. Vállalod Lajos, vagy nem? Kérjél fel becsületesen. Felkérem Miklóska Lajost, hogy vállalja el a basszusszólót. Vállalom! (közönségtaps) Köszönöm az optimista tekinteteket. Bizakodó arcokat is láttam a tömegbe. Ováció. Boldogabban. Ováció. (2x) Három ováció, négyet ne mer azt félremagyarázzák. Mit tudom én mit jelent a 4. 3, az a biztos. Na. Most Lajos, a fiatalok csak téged várnak, hogy mutasd meg, hogy milyen kemény vagy! Gyerünk! (2x) Na. (3x). Ááá. Ováció. (3x) Hosszan tartó ütemes taps. Ricserics. Mehet."
Üzenetek
konf: "Fiatalok, ifjúság. Most pedig megismerkedünk egy vadonat új dallal. A címe. Nem is mondom a címét, mindenki ismeri. Vezesd elő kedves Gazember. Kellő figyelmet kérek a nótához, mély mondanivalóval fog rendelkezni."
Akácos út
konf: "Nagyon jó kis nóta. Kérem"
Ó, a Beatrice
konf: "Úgy is van. A föld. Mit a föld kerekén. Az e, a Kozmoszba. Az egész Kozmoszba. Most pedig tartsunk szünetet, jó? Kösz szépen. Az az. Hangosan."
Túl az Óperencián
konf: "Mulatós. Emelkedni fog a hangulat."
Kanászélet
Topis zenész (első másfél perce)