1981. III. 21.
Ipolyszög

konf: "Helló. Egy biológiailag aktív gén következik Dezoxiribonuklein sav címmel."
Aktív gén
konf: "Gyerünk tovább, gyorsan."
Civilizáció
konf: "Rendes ember leszek. Rendes ember. Rendes ember leszek."
Rendes ember
konf: "Most pedig mindenkinek egy bécsi csók. Gyerünk. Lehet szeretkezni."
Bécsi csók
konf: "Most pedig felkérem Waszlavik Gazember Lászlót, hogy tartsa meg expozéját. Khm. Fiatalok figyeljetek."
Waszlavik székfoglaló: "Km. Figyelem. Emberek. Válságban a magyar rock, jobb ha maguk is tudják. Az az igazság, hogy zúgnak a vészharangok a magyar rockzene egén. Úgy van. Nincs ok mindazonáltal aggodalomra, sőt...a jelenlevők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy néhány perc múlva, akarom mondani néhány másodperc múlva felcsendül az új zenei korszak himnusza. Mit akarnak még? Jól mondja. (2x) 10, 9, 8, 7.
konf: "Kéremszépen. Budapest a legszebb város. Éljen és virágozzon Budapest."
Budapest
konf: "Akácos út...ha végigmegyek rajtad én. (énekli Feró) Nyugalom barátaim. Egy szép magyar dal következik."
Akácos út
konf: "Éljen, éljen. (3x)"
Éljen, éljen, hurrá
Kopj le!
(vágás)
Gitárpárbaly
Bécsi A: "Köszönjük. Meg kell mondjam, hogy én sokkal jobb gitáros vagyok. Megmutassam? Nem akarják odaadni a gitárt. Mer bizonyítanék. Lajos mutasd meg. Látod ahogy ilyen, ilyen irigyek. Pedig én sokkal jobb vagyok. A dobon jobb vagy, dobon jobb vagy, de itt nem. Úttörő mindig igazat mond. De csak az úttörő, mikor nagyobb lesz, akkor már hazudik rohadtul. Hát ez a szokás. Gyerekek, mi. Felkérem Miklóska Lajost. Kéremszépen ezt a Miklóskát én már régóta figyelem kérem. Ez csavarog, nem megy haza, iszik és rossz társaságba belekeveredik kérem. A Miklóska egy veszélyeztetett fiatal. De én nem hagyom kérem, én itt vagyok, majd én megoldom a problémáit. Feladatot adok neki. Kell a feladat, vagy nem? Vállalsz feladatot? Igen, igen. Vállalsz? Igen. Lelkesebben! Vállalsz, vagy nem vállalsz? Vállalom! Kérem...felkérem. Köszönöm az ünneplést, bizakodó arcok voltak a teremben, láttam. felkérem Miklóska Lajost, hogy most kezdje meg a basszusszólót, de aztán kemény legyen Lajos. Itt a lehetőség Lajos. Most nehogy elszalaszd. A fiatalok csak téged akarnak, hogy bebizonyítsd nekik. Mióta vagy a pályán? Mióta basszusgitározol? 10 éve? 15, 15. 10 éve van a pályán kérem és máris basszusszólót, önálló basszusszóló. Tessék. Keményen! Gyerünk! (3x) ÓÓÓÓ. Sikerült (2x). Örömünnep! Tapsoljunk, hát ez! Sikerült, gyerekek, megvan. Megvan. Ezt még egyszer nem lehet, ezt nem lehet vissza. Ezt nem, hát ez kész. Köszönöm, felbuzdultam a siker után, köszönöm szépen. Most pedig fütyülni fogok. Nagyon köszönöm. Köszönöm szépen. (fütyül) Jó. Meggyőztetek, győzzön a többség. Jó, nem fütyülök, köszönöm szépen. Mehet tovább? Mit játszunk. Támadás. Egy, kettő, három."
Jerikó
konf: "Mit akarok még?!"
Mit akarok még?
konf: "Ennyi. (halandzsa parancsok)"
Katicabogárka közönség: "Ramones."
konf: "Tessék. Kérem régen üzentünk már. Kéremszépen a helyzet az...Budapesten...a Beatrice együttes nincs kitiltva. Van egy...van egy kedves kis körlevél, akinek nincsen gazdája. Deeee. Csabám. Deeee nem játszhat. Na miért? Miért? Azér mer. Én tudom a választ. Megak. Csak. Csak. Úgy van. Köszönöm a bizalmat. Dehát hiába hirdették ki Budapesten a szakadt zene attól még él."
Vigyorog a fejem
(vágás)
konf: "Európa. 4, 5, 6, 7, 8."
Európa
(vágás?)
konf: "Ezek után meditáljunk egy jót, jó?"
Meditáció
(bluesrock-szájharmonikázás)
Meditáció II.
konf: "Igen. Nincs már visszaút. Márványkő a mellemen, a remény rég kihunyt. Minek él az olyan, aki nem tudja mi a jó. Pedig igazán tudhatná mán mi a jó. de má annyira össze vagyok zavarodva, hogy én se tudom, hogy mi a jó. Azt tudom, hogy kefélni jó, ennyit tudok. Többi, mit na, mit ne dumáljak. ! Soha senki nem hallgat meg! (közönség: "Mondjad.") Mostanába nagyon sokat megengedsz magadnak fiam!"
Nem nekem tanulsz
konf: "Aúúú. Egy, két, há, négy. Aúú. Ez a farkas lesz."
Nagyvárosi farkas
konf: "1. 2. 3. 4. 5."
Angyalföld
konf: "Minek él az olyan aki nem tudja mi a jó. Aki nem tudja mi való. Sokszor megkérdezik. Hopp. Hopp. Hopphipphopp!"
Minek él az olyan?
konf: "Egyetértek. Én is."
Kisnyulacska
valaki konferanszként: "Hölgyeim és Uraim ott a hátsó kijáratnál még lehet venni Beatrice plakátot. A hátsó kijáratnál még van plakát."