1981. III. 28.
Abasár

Összjátékidő: 95:32
forrás: második generációs másolat

konf: "Támadás!"
Jerikó
konf: "Ó, a civilizáció. (3). Ó ez civilizáció."
Civilizáció
konf: "Jeij. Ééé. Most pedig...jöjjön egy bécsi, bécsi csók."
Bécsi csók
konf: "Oh igen. Kedves drága fiatalok. Emberek. Azt szeretném nektek mondani...hogy most pedig kulturális programunk keretében...meghallgathattok egy gyönyörű szép magyar dalt. A dal címe az, hogy...Akácos út...ha végigmegyek rajtad én. Ha végigdzsalok rajtad én. Felhívom a figyelmet az orgonajáték gazdag melódiatartalmára. Jaj jaj."
Akácos út
konf: "Nyugalom barátaim, nyugalom. Én már úgy unom ezt a lázadást, meg ezt a csavargást. Fiatalok. Komolyodjunk meg mostmár. Egyetértek. Fiatalok. Felhívom a figyelmeteket, hogy tessék korszerűen élni. Aztán meg ha felvilágosulunk, az se baj. Én például mától kezdve rendes ember leszek. Én is. A faterom megveszi a Zsigulit. Érettségi után. Már telket vettünk. Tessék fogyasztani többet."
Rendes ember
konf: "Emberek. Ramones twist again. Nem bírom a gyűrődést. (2x) Rosszak az idegeim. (2x) Másnap fáj a gyomrom. Emberek. Kéremszépen. Ha jól hallom, akkor itt elégedetlenkedünk kérem. Ne tessék kérem, ne tessék. Kérem ezt nem engedélyezem. Ez, ez bíztat benneteket föl, mi? Na majd én elintézem. Mit csinálsz te fiam itt? A füledet leszakítom kicsi fiam. Ne tessék itt kérem. Most. Figyelj ide fiam mostanában nagyon sokat engedsz meg magadnak. Tényleg. Tényleg itt kérem össze-vissza kiabálnak a fiatalok érted. Így nem lehet dolgozni. Kéremszépen. Mostanában nagyon sokat engedsz meg magadnak fiam."
Nem nekem tanulsz
konf: "Kérem. E. Jó. Jó. Jó. Emberek, szólni kívánok. Kéremszépen. Nagyon lényeges és fontos dolgot el szeretnék mondani. Vigyázzatok, mert föl akar bíztatni benneteket valami marhaságra. Igen. Köszönjük szépen. A bizalmat, meg a bizakodó arcokat. És a nagy sikert, és az erre való tekintettel főnök. Szeretném javasolni, hogy játszuk el a punkos blokkot. Neeem. Kérem. Mielőtt elkezdenénk, még előtte szeretném megkérni a fiatalokat, hogy a következő mondanivalóra feltétlenül figyeljenek, mer nem kisebb személy, mint ö egyik zeneesztétánk Waszlavik Gazember László fog előadást tartani nektek az új zene válságairól, válságjegyeiről. Satöbbi, approximatíve és éves szinten."
Waszlavik székfoglaló
konf: "Most kérem. Mielőtt a Ramones jönne...Budapest következik...a gyönyörű szép főváros, a metropolisz, amire kérem büszkék vagyunk, ugye."
Budapest
konf: "Egyetértek. Kérem. Főnök. Te mér nem éneke a Angyalföldet, nem játszhatnánk most el? Muszáj? Fiatalokat nem érdeklik az ilyen dolgok. Őket jobban szeretik azt hogy: Mindenkinek van egy álma. stb. Álljunk csak meg. Pillanat, pillanat, mindjár folytatjuk. Hat, hatnál álljunk meg. Kérem itt összeesküvés folyik. Mi ez? Egysze. Tiltakozom. Nem értek egyet."
Angyalföld
konf: "Ramones! Heeej!"
Üss a kölökre
(vágás)
konf: "Á. Tatatatatatatatata. (halandzsa)"
Katicabogárka
konf: "Azt javaslom, hogy nézzük meg, hogy mit tud ez a két gitáros gitározni, nem? Na gyerünk fiúk."
Gitárpárbaj
konf: "Folytassuk a zenekar művészetét bemutató sort basszusgitárosunkkal. Lajos mutasd meg. Te sem maradsz alul...a harcban. Lajos. Szedd össze a gondolataidat. Gyerekek. Szeretném megkérdezni, hogy most ez a hangszín jó lesz-e? Kösz szépen. Jól van, hát én most egy kicsit hosszabb lesz a szokottnál. Nem akarok beleszólni, nem akarok beleszólni, bocsánat, hogy beleszólók. Kicsit hosszabb lesz. De nem kérdezted meg, hogy milyen hangnembe kérik. Hát ne ak. Milyen hangnembe? D dúrba kérték, D dúrba. Dénes? Dénes? Biztos? Nehogy aztán szemrehányást tegyél nekem, ha nem D! Jó, Dénes. D-be Lajos. Namostaztán. Jó, tessék, köszönöm szépen."
Basszusszóló
közben: "Gyerekek ez komoly, egyszerűbbet fogok játszani. Ilyen bluesosabbat. velősebben Lajos, velősebben. Szedd össze a mondanivalódat. Szedd össze magad, szedd össze! Állj, állj. Jó ez? Jó, köszönöm szépen. Tömörítsd a mondanivalód Lajos. Próbáld meg tömöríteni. Tömören. Csak a velőt. Nenene. Éljj, állj. Nem jó ez. Így? Punkosan? Egyszerűbben, punkosan. Figyelj Lajoskám. Nem tudja elmondani neked. A fiatalok azt szeretnék, ha egy szóval elmondanád nekik az életedet a gitáron. Egy. Akár egy hangot játszál. Mindent bele. De abban benne legyen. Gyerekek. Ezt Feró ezt D-ben nem lehet. Dénesben nem lehet. Egy. De Dénesben kell! Mutasd meg Dénesbe Lajos! Egy hangot? Egy, egy hangot, de azt mutasd meg. Transzponáld át a művészetedet. Tessék. Próbáld meg. Próbáld meg Lajos! Gyerünk! Na! Próbáld meg! Gyerünk csináld! Próbáld meg! (sokszor) Vállalom. Vállalta. Figyelem, csend. Most, most. Most. (egy hang) Oooooh. Sikerült. Na kérem. Ez a beszéd Lajos. Ez volt a jó. Köszönöm a bizalmat, továbbra is vállalom. Sőt fütyüljél. Gyerekek. Felbuzdultam. Akkor most fütyüljünk. Ti is fütyüljetek. Fütyülni fogok nektek. Ti meg nekünk. Össznépi. Mindenki fütyül. Igen, köszönöm. Jó. Elég lesz, többet ne tessék azér fütyülni. Van egy, van egy nagyon hálás feladat, amit be kell, be kell mondanom. Emberek. Április 11-én itt a Művelődési Házban 18 órai kezdettel Hobó lesz. Bizony, bizony. És még egyet szeretnék kérni, hogyha még mivel már a koncert egy órája tart és már csak harminc perc van hátra. Aki kinn maradt...olyan jó lenne ha beengednék a rendezők. A szegényeket. Oké. Intettek, hogy ez rendbe lesz. Aúúúú. Ez a farkas lesz."
Nagyvárosi farkas
(vágás)
Motorizált nemzedék
(vágás)
konf: "Mit akarok még? Fogalmam sincs. Az kellene, hogy végre higgyek már valamiben. Ha az ember elveszti a hitét, elveszti az életét is."
Mit akarok még?
(hosszas üresmenet)
majd elkezdik, s közben az elején: "Állj meg. Folyik a vérem." (folytatják) "Állj meg. Többször kiütik a fogamat."
Üzenetek
konf: "Ováció (3x) Elég három. Háromnál többet ne, mer az a magyar igazság, aztán négyet csinálsz, félremagyarázzák. Aszongya a Lajos, hogy a Józsinak elszakadt a, ja ez nem ide tartozik. Tíz, tíz perc van a munkaidőből. Kéremszépen. A munkaidőből tíz perc van hátra és elszakadt egy húr. Ezért kérem most nehézségekkel. Kultúrát. Nehézségekkel, nehézségekkel küzdünk. De meg fogunk birkózni a nehézségekkel. Nem fogjuk hagyni kérem. Megoldjuk. Sőt. Ígérem nektek...ne tessék most kiütni kérem. Kérem én tisztelettel. Nem tudunk. Fiatalok. Ifjúság. Emberek. Egy pillanat, ifjak. Fiatalok. Fiúk, lányok. Most nem lehet kérem kiütni, mert elszakadt a húr. Maguk miér mindjár ki kell ütni? Majd az év végére kiütjük kérem. Kérem tisztelettel emberek. Pillanat, a kollegát. Szeretném elmondani, hogy kérem ugye itt lehetőség van őrjöngésre, üvöltözésre ugye, és fütyülésre, meg minden. De kérem ugye hát a zenekar kulturális missziót is be kell, hogy töltsön. Ugye ez nem egy komolytalan dolog kérem tessék ezt nagyon nagyon ugye öööö komolyan felfogni. Felkérlek Ferókám, hogy tartsd meg, tartsd meg a ami napra ööö elrendelt 3/4-es ütemnek a megismerés megismertetését. Szervusztok kedves fiatalok. Mondhatom nektek, hogy szervusztok, ugye? Szervusztok. Ö szeretném nektek elmondani a mai estén látom nagyon sok kedves fiatal van itt, bizakodó arcokat látok, jó köszönöm szépen a bizalmat. És el szeretném mondani nektek, hogy minden esetre és éves szinten, de approximatíve és priori értelemben ez a differencia specifikálja mindazonáltal, de mindenképpen meg kell akkor is próbálni, mert ezt nem lehet, és akkor is ha visszamegyünk, érted. Na remélem mindenkinek nyilv, világos volt mit mondtam. Mindenki értette? Jól van. Kérem akkor sajnos...meg kell hogy ismertessem magukat egy olyan, ööö hogy mondjam egy klasszi, egy klasszikus darabbal, amely régebben úgy hívtak, hogy 3/4-es taktus, ma egy szerűen úgy hívjuk, hogy keringő. Állj meg. Uraim. Mibe van az a herfli te? Ott van, tessék, C-be. Lássa? Az egyből tudta."
Keringő-Kanászélet
konf: "Na. Három, térjünk vissza a 3/4-edes taktusba. (közönség: "Üsd ki!")"
Üsd ki
konf: "Három, négy, öt, stb tíz, kiütve viszont látásra. Angyalföld az már volt. Figyelj én tényleg tudom mi a jó, én azér élek. Mer én tudom mi a jó. Menjél má innen. Olyan hagymaszagod van. Én tudom mi a jó. Olyan hagymaszaga van a Lajosnak. Come on let's twist again. Te. Figyelj ide, te nem tudod mi a jó. Fiatalok. Gyerekek. (közönség: "Térden állva.") Hallod fiam?"
Térden állva
konf: "Ó, a Beatrice. (ének) Éljen, éljen. (3x)"
Éljen, éljen, hurrá.
Kopj le
konf: "Kérem. Minek él az olyan, aki nem tudja mi a jó? Te minek élsz Lajos például? Én tudom mi a jó. Ne tu, na mond meg akkor mi a jó. Tessék, mondjad mi a jó. Ha te olyan biztos vagy benne, mi a jó. Én tudom a. Mi? A Ricse az jó, meg az is jó, amit mutatsz. Jó. Ez a jó? Az is jó. Erre van eszed. A sört meginni, cigizni, csajozni, aztán kész, mi? Evvel le van telve a dolog. Na jó, miér, te mit csinálsz? Én veszek, most vettem telket. Vettem egy kocsit kérem, kijárok kapálgatni, építek rá egy kis faházat. Utána berendezem, most megvesszük jövő évbe a színes televíziót az asszonnyal. És azér, azér nem kell semmit dolgozni, aszondod? Hát csak úgy ingyen jön? Hát csak úgy ingyen? Én munka után is dolgozom. Kinn a telken is kapálgatok egész nap. Hazamegyek a gyerek meg elcsavarog olyat rávágok a fával, hogy megnézheti magát. Mert szíjat hasítok a lányom hátából, az tuti. Szomszéd miér nem korszerűen nevel, korszerűen? Hát most figyeljetek fiatalok, a múltok hazajön a lányom...tele hassal. Amíg én megszakadok, hogy megteremtsem neki a jólétet, ő tele hassal hazajön. Összeáll szakadtakkal kérem. Szomszéd. Egy olyan alakkal,...ne tessék itt, ne. Szomszéd úr. A múltkor, a múltkor egy olyan alakkal jött, egy madárilyesztővel a lányom, hogy kisült a szemem. Szomszéd úr miér nem? Én leverem a derekát az biztos. Persze mer...én mer, mer beszélgetni azt, azt majd én fogok mi? A lányommal. Maga csak verni tudja a lapátnyéllel. A múltkor is adtam 500 forintot, menjen el a Ricsére, engem nem érdekel, érted? De nekem...azért érted, azért bocsánat. Miér nem diszkóba küldte, miért pont arra a Ricsére? Engem nem érdekel, nem érdekel hova jár a gyerek. Lehet normálisan is kérem szórakozni, nem a Ricsére. Engem nem érdekel hova jár a lányom, én nem szólok bele. Adtam neki 500 Ft-t aztán menjen. Le van tudva a nevelés. Gyerekek. Egy. Két. Egy, két, há, négy!"
Kislány boogie
Hová mégy te kisnyulacska