1981. IV. 26.
Bp, Bercsényi Kollégium

Kánkán/Jaj cica/Schneider Fáni
közben: "Kérem tessék rendesen viselkedni. Felháborító. Ez disznóság. Jól néztek ki. Megvadultak maguk? Nem én soha. Dehogynem. Na jó, elmegyek. Aszexuális periódusban vagyok."
konf: "Szevasztok fiatalok. Erőt egészséget. Na. Szeretettel üdvözlöm a Beatrice együttest Budapesten. Ováció. (4x) Bizakodó arcokat kérek. Jövőbe vetett tekinteteket. Győzelem. Hülye vagy. Győzelem, fiúk. Győze. Áááááá. (sokszor) Támadás. Egy, kettő, há-rom!"
Jerikó
konf: "Ej. Rendes ember leszek. Rendes ember leszek. Mostmár ideje. Lekopocsáj! Gáj! (3x) Kezdjed már öcsém."
Rendes ember
konf: "Jó. Emberek. Fiatalok ne őrjöngjetek itten. Emberek. Itten, itt a liba hempereg. Tessék kérem megnyugodni. Akácos út. Tehát emberek."
Akácos út
konf: "Ó, e civilizáció. stb."
Civilizáció
konf: "Heeeeej! ÁÁÁÁÁÁÁÁ! Ááááááá. Kérem emberek itt a liba hempereg. Fiatalok. Kértem. Ne! Figyeljetek fiatlaok, hát ti félre vagytok vezetve. Össze vissza kiabáltok. Láttad Lajos? Fiatalok. Fiatalok. Sajnos tartozom nektek egy darált csirkével. De nem tudom teljesíteni, mer...mer nem merem. Közeledik a húsvét ugye nyúl. Az, az a program most. De...tudom, hogy azér jöttetek, hogy csirkét daráljunk, de nem darálunk csirkét na. Ugye hogy azér jöttetek? Mi az hogy nem? Mér nektek nem kell a csirke?! Pedig tessék fogyasztani kérem, tessék fogyasztani. Nekem sem kell! Nem fogyasztok! Nem kell! (3x)"
Nem kell
konf: "Nektek kell? (2x) Akkor mi kell? Ugye nem tudod, hogy mi kell, na tessék. Most jól csapdába estél. Kérem. Tegye föl a kezét, aki veszélyeztetett fiatal. Köszönöm. Ellenpróbát kérek. Őőőőá, jaj de tartózkodunk. A többi az nem veszélyeztetett, mi? (halandzsa katonai üvöltözés)"
Katicabogárka
konf: "Emberek. Itt a liba hempereg. Itt a liba. Aa, azt hittem pina. Persze. Nem. Kérem maradjunk a baromfiaknál ugye csirke volt már, volt a házinyúl is, a liba is jöjjön. Kérem Simonék még itten rendet teremtenek. Várjál. Mindjár. Kérem mert kell a hely, ugye. Gyerünk, gyerünk. Gyerekek tartsunk fegyelmet. gyerünk, gyerünk. Ez az. Éljen, éljen. Hurrá. (3x) Héj. na álljunk meg kérem. Többen őrjöngeni kezdtek, láttad? Így csinált a kezive a. Ott látod azt a srácot? Őrjöngött. Figyelj édesapám ne csináld. Ne csináld. Nem kell. Le kell ültetni a hangulatot, mert nagyon föl van dobva. Kérem lehet nyugodtan, kultúráltan is szórakozni. Addig amíg megnyugodtok a hároméves tervet a Beatrice együttes. Itt a plénum előtt szeretném bejelenteni eredményesen befejezte. A hangulatot sikerült emelni, az előírásos 10% helyett 8%-kal. De emeltük. Most pedig arra törekszünk, hogy megtartsuk, sőt ha lehet, akkor még 5%-kal emeljük már a koncert végére. Nem lesz ez sok? Sokat akarunk markolni. 3% jó lesz? Egyetértek. Emeljük a hangulatot gyerünk. Éljen. gyerünk emeljed. Emeljed a hangulatot. Segítsetek. Éld meg. Nem volt jó. Nem, nem. Emeljük a hangulatot gyerekek. Ezt nagyon komolyan őszintén. Várj. Ezt át kell élni, érezni. Figyeljetek ifjúság. A kultúrára való igény belülről kell fakadjon. Így van. Fakasszátok, gyerünk! Emeljük. Emeljük. Boldogan. Tessék. Emeld a hangulatot. Hó-rukk! Emelkedik. Hó-rukk! Gyerünk! Gyerünk! Hó-rukk! gyerünk! Odanézz. Hó-rukk! Ne azt emeld! Ne azt emeld. A hangulatot. hangulatot tessék. Éljen, éljen! Hurrá! (3x) Boldogan, lelkesen. Mulatunk."
Éljen, éljen, hurrá!
Kopj le
konf: "Jó. Főnök te nagyon jól fújod ezt a csőt. Mik, mikor vetted? Ez nem érdekli a fiatalokat. Engem érdekel, engem nem érdekel, hogy őket mité, mi érdekli. Európát. Gyerekek. Éntőlem lehet. Nem izzadtatok meg. Akkor csináljunk szünetet. Jó, jó lesz? Ne? Há de mindig ellenkeztek. Gyerekek megizzadtunk. Hát megizzadtunk. Meg van izzadva a Lajos. Össze is kócolódtam, nem kell ez. Európa nagyon csendes. Csabi. Hát sajnos hál istennek. Csendes. Europe. Is very ptyíha. (?). Gyerünk. Keményen!"
Európa
konf: "Én vagyok az énekes, én mondom meg, hogy mikor kell beszállni. Egy. Az a dal jön, hogy várjál csak szöveget. Egyszer voltam nálatok. Egyszer voltam nálatok. Na beszámolok, jó? Mehet. Egy, két. Egy, két, há, négy."
Egyszer voltam nálatok
konf: "Állj. Állj. Amatőrökkel vagyok körülvéve. Próbán megbeszéltük, hogy amikor jön a második versszak, akkor kiállítás. Kiállítás. Na. Mire vártatok ti? Nem is tudtam, hogy ilyen nehéz énekelni, alig van levegőm. Még egyszer. Három, négy."
Egyszer voltam nálatok (újra)
konf: "Donászi Tibi volt. A '82-es év énekesjelöltje. Kérem nálunk a Ricsénél van előrehaladási lehetőség. Ugye Józsit is kiemeltük, és a Tibi is fog énekelni. Én ereszkedtem le. Kérem tessék figyelni a élvonalba. Én ereszkedtem le. Fiatalok. Ifjúság. Kedves. (?). Ne most várjál, még nem az jön. Fiatalok. be szeretnék hangolni. Hangolj be. Kedves fiatalok, kedves ifjúság. Ööö, egy zeneesztétát szeretnék felkérni...(vágás) Egyetértek. Egyet, egyetértek. Fiatalok én a magam primitív nyelvén tudom csak a szívemet kiönteni. De itt van Waszlavik Gazember János, vagy László, vagy...aki...előadásában megemlíti amit meg kell említeni, ugye mer én a primitív szavaimmal nem tudom elmondani. Én csak. Hagyjad beszélni. Hagyjam? Dehát szerepelni akarok én is. Hát jó. Mindegy. Okos ember mellett én is okosnak látszom. Mondtam már, most hagyjad őt. de mit? Simon vidd innen a fenébe (?). Kitettek a zenekarból. Milyen sérelem. Azér mer bunkó vagyok? Kiteszlek a bandából, ha nem mész le. Úgy itthagylak mint a sicc. Mondjad Ga, mondjad Gazember. Te már eleget virítottál, most ő jön. Na. Semmi agresszió, mondjad. Gyerekek ezt meg kell hallgatni becs szavamra. Na. Kéremszépen a magyar rockzene helyzetéről lesz szó."
Waszlavik expozé
konf: "Ááááá! Elrontottad. Te, te ütötted végig a izét? Engedd meg, hogy dicséretben részesítselek. Nagyon jó volt, ahogy ütötted. Köszönöm a bizalmat. Megkérlek, hogy vállald továbbra ezt is. Továbbra is vállalom. Tapsoljuk meg. Igen. Feró nagyon jól ütötte. Remekül. Igen. Jó. Mosolyogj. Optimista tekintet. Jó. Számolsz. Számoljunk el."
Ó, a Beatrice
konf: "Hát ezt minden szerénytelenség nélkül állíthatom. Nem akarok szerénynek látszani."
Ó, a Beatrice (újra)
konf: "Számolj. (Miklóska számol)"
Angyalföld
konf: "Emberek aki nem lépe egyszerre, az lépjen. Van olyan aki nem lép egyszerre? Micsoda? nem fog rétest kapni. (?). Ssss."
Aki nem lép egyszerre
konf: "Ez komoly nóta volt, nem marháskodni kell Ramones Twist Again. Fiatalok. Akartok amerikai muzsikát hallgatni? Én tudok egyet. Akkor menjetek Amerikába. Háhá. Jaj de jó fej vagyok. Háhá. Új, de kurva vicces vagyok. Olyan humorom van már hogy botrány, mi? Milyen voltam most frankón na? Most mond meg. Mint a nagy Feró, mi? Azér egy az egybe hozom. Gyerünk."
Daddy Cool
konf: "Ez nem volt olyan jó. Jó volt. Ó de meleg van itt Budapesten. Gyerekek Budapest az nagyon szép város. Figyeljetek tényleg. Öcsém. Figyeljél má egy kicsit öcsém. Írtam egy nótát, érted? Kőke, kőkeményet. Elmondom a szövegét. Azér hogy egyből belopózzon a szívekbe, mert ez egy olyan dal, amely mind a két közönséget megfogja. Mind az olyat mint én, aki hát ugye intellektuel vagyok, és mind a másik felét, aki kőkemény őszinte, mint a Miklóska. Győzelem. Kérem az egész nép képviselői jelen vannak a zenekarban. Úgyhogy elmondom a szöveget. A dal címe Őszinte kőkemény. Írta Nagy Feró, vagyis én. Meg én. Győzelem. (szaval) Játszuk is el. Egyetértek."
Munkásrock
konf: "Mit tudom. Kőkeményben mi vagyunk az elsők mostmár. Fuck! Bassza már meg. De mi az isten?! (hangolás) Hölgyek és Urak. (közönség: "Gyere vissza Feró!") Na jól van, na. Megbocsátok magamnak. Olyan kurva jó fejek vagytok, hogy na. Ramones! Meg kell várni a dobost, még ott mászkál. Majd a Hejnél kezdődik. lassan járj, tovább érsz. András itt vagy? Mindjár jössz."
Meditáció II.
konf: "Ramones! Hey!"
Üss a kölökre (egyveleg)
lekonf: "Jó kis géppuskám van, öcsi? Jó fényes. Mit akarsz? Várjál kilazult a mikrofon."