1981. V. 9.
ELTE-ÁJK

Kánkán/Jaj cica/Schneider Fáni
A Szignál közben: Üljön le mindenki. Üljön le mindenki, jó? Üljön le mindenki a helyére. Kösz. Kösz, kösz, kösz. Nem kell fény. Figyelj légy szíves ülj le."
konf: "Szevasztok. Fiatalok. Erőt egészséget, győzelem. Győzelem. Meg damaszt csipke. Kérem nem tudom megérteni, hogy mér gyüttek el, nagyon sokan vagyunk a terembe, kéremszépen egy páran menjenek ki teljesen fölösleges. Nagyon be fog fülledni a levegő. Ez az érdeklődés ez túlzás. Én ezt határozottan félremagyarázom. Moderáld magad. Moderáld. Modernül moderáld magad. Ismét győzelem ide balra is. Na emberek itt a liba...hempereg. Szólj ha mehet. Jónapot. Mehet. Szólj ha mehet. Szóljál neki ha mehet. Jó kis anarchia van itt."
Vigyorog a fejem
konf: "Igen. Ó ez a civilizáció jaj de jó. Én úgy örülök. Ez egy civilizáció. És én már civilizált ember vagyok. Jaj. Jaj-ajaj."
Civilizáció
konf: "Há mont...há montam Józsikám ne izgulj, ne izgulj. Jók leszünk, semmi baj. Mondtam ne izgulj. Kérem én izgulok. Na. Emberek van itt egy két új gyerek. E, ők a kiskatonák. Ez nem érdekli a közönséget a hülyeségeidet. Mit kell mindig hülye, félrevezeted őket. Csaba te is nyugodj meg, nyugodj meg Csabikám nem lesz semmi baj. Fiatalok tessék ne őrjöngjetek. Nem lesz semmi baj. Nem kell ez a. Ott hátul is fölugrálnak kérem. (a közönség az Európát kántálja.) Még most nem. Majd később. Később. Inkább egy új nótát játszunk el, Gazembernek a szerzeményét, jó? E kérem egyetértek. Elkapott a gépszíj. Húz a daráló foga. stb."
Elkapott a gépszíj
konf: "Je. Nem csak nálatok volt, nálunk is van technika. Az jó lesz."
Angyalföld
konf: "Aki nem lép egyszerre, az nem fog rétest kapni estére. Hát ké. Kellő komolyságot."
Aki nem lép egyszerre
konf: "(Miklóska énekli:) Hölgyeim és Uraim. Fiatalok. Fogadjátok szívem. Be van már rúgva. Berúgott. Szeretlek titeket. be vagy rúgva hülye. Nem veszed észre, hogy részeg vagy? Ez az érzem, ez az érzelem fog magával ragaaadni. (Feró énekli:) Miklóska fogd be már a pofád. Győzelem. Mindenki győzelemre tegye a kezét. Győztünk. (2x) Már vesztenivalónk úgy sincs. Akkor inkább győzzünk. Milyen táma? Itt már támadásról régóta nincsen szó, bocsánat. Csak védekezés van. Te mit mosolyogsz Gazember? Na gyere lökjed neki, mer nagyon akarod, na gyere. Gyere. Fiatalok, ifjúság, joghallgatók. Waszlavik Gazember László...önöknek...zeneesztétikumról tart előadást. Approximatíve. Kée. Állj meg Gazember. Gazember. Há ilyen valami izé, hát nem figyelnek rád a fiatalok. Szóljál rájuk. Várd ki a végét. Tessék csend legyen. Kuss. Na. Melyik mondta ezt? Ő volt. Ja őneki lehet, ő zeneesztéta."
Waszlavik expozéja
konf: "Andriskám sajnos győzelem. Győzelem. Győ. Megvan az új zenei himnusz. Látom bizakodó arcok vannak a teremben. Optimista tekintet is van egy kettő. Jövőbe vetett bizalom. Köszönöm. Köszönöm. Köszönöm barátaim. Nagyon köszönöm. Ígéretet teszek, köszönjük a bizalmat, nem élünk vissza vele, nem, sőt a koncert végére felajánljuk 10%-kal a hangulat emelkedését. Egyet, egyet kell értsek. Egyetértesz?! Tessék mosolyogni. Most következik a jelszó. Nincs semmi baj. A mai napra kirendelt jelszó: Damaszt csipke. Damaszt. Damaszt függöny. Állj. Figyelj. A mai napra három darab ovációt írtam elő. Ováció! (3x) Mindenki boldog? Nem volt egyértelmű a válasz. Mindenki boldog?! A Kőbányai nem boldog, látom az arcán. Ez az lelkesen. Nem boldog. Éljen, éljen! (3x)"
Éljen, éljen, hurrá
Kopj le!
konf: "A Miklóska azt mondta, hogy nagyon jó vagyok. Kérem azt szeretném mondani, hogy szerintem a Feró, az én véleményem szerint Magyarország legjobb énekese, kész. Egyetértek. Most a másik...a nyuszika búg. Hagyjuk már ezt a ünneplést állandóan. Jó, nem, azér. Nem tudjuk visszafogni az örömöt. Jól van, szal kérem nem azér mondom, de én sok főnök alatt dolgoztam, de ő a legjobb idáig kérem szóval. Éljen Nagy Feró! Egyetértek. Mit tudom én. Mit javasolsz, mit játszunk? Mond édes fiam itt vagy te? Hát mit játszunk? Idegesít, hogy nyal. Hé. Levette a...hangerőt. Na végre. Várjál. Várjál, ne. Ne te. A fiatalokat mindig a hülye zenéddel fe. Bazdmeg. Most hülye vagy. Fiatalok! hangulat, hangulat. Emeljed."
Daddy Cool
konf: "Nem látod mit csinálsz?! Nem látod?! Mi ez? Nem látod mit csinálsz?! Ez mi? Diszkó. Én nem vettem részt benne. Diszkó? Én nem vettem részt benne. Látta mindenki. Nem vettem. Látta mindenki, látta mindenki, én nem vettem részt benne. Mivel ez nem tetszett ezért jazzmuzsikát fogunk előadni. Villányi kolléga jöjjön. Jazz lesz. Háromtételes kompozíció. Első rész Olajválság, második rész Keleten a helyzet kulcsa, harmadik rész halványkék akkordok."
Olajválság - Keleten a helyzet kulcsa - Halványkék akkordok
(vágás)
Egyszer voltam nálatok
konf: "Elvtársak. Figyeljenek egy pillanatra rám. Végre egy részeg. Én szeretném azt. Kicsit szomorkás, nem? Igen azt. Szomorkás. A kedvenc nótámat. A nótámat. Nem ezt. Majd éneklek egyet utána, de először az Európát. A kedvemért játszák el. Szeretném, kérném. Utána én azt."
Kicsit szomorkás a hangulatom
konf: "Európát kérem, Európát. Mér engednek föl ilyeneket. Nem rendes ember ez a. Melyik lesz rendes ember? (a közönség énekli az Ó, a Beatricét) Na végre valami őszinte szót hallok, végre. Még egyszer mer nem volt elég, még egy kicsit. Nincs még önbizalmam. Akkor én mostmár rendes ember leszek. Faterom, faterom vesz egy kocsit. Magának."
Rendes ember
konf: "Na nem ejtsd le. Lejt a buli. Gyerünk tovább. Gyerünk. Gyerünk. Ne hagyjátok magatokat. Gyerünk. hangulat legyen. Ne, ne essen le a hangulat. Gyerünk dobjuk fel a hangulatot. Gyerünk. Stenkeld. Gyerünk. Hangulat. Hangulat, ne, ne, ne engedd. Föl a hangulatot. gyerünk, gyerünk. Előre. Gyerünk, gyerünk. Adjatok neki. Gyerünk. Ne engedd leesni. Támadás. Egy, kettő, há. (elkezdik a Jerikót) Nem mondtam, hogy három. Há mit hülyülsz itt? Védekezés. Azt mondtam, hogy egy, kettő, há. A rom után kell menni. Ezér eljátszuk az Európát. (?)."
Európa
konf: "Socialist, kapitalist. 1981. Wellcome. (3x) Scientific rockies. A parancsot végrehajtottam."
Scientific rockies (Bikini dal!)
konf: "Wellcome. Scientific rockies. Valami búgott végig. Kérem. Az egy jó nóta. Búgott. Attila ne aludjál má."
Meditáció II.
konf: "Fiatalok. Mjaj. Mjaj. Mjaj. Puszi. Puszika. Mindenki a mellette lévőnek egy puszit. Puszika."
Bécsi csók
konf: "Na. Valami búg. Op a picsába. Csináljátok addig. Na. Mindenki aszongya valami bajom van. Mindenki azt mondja nem jól vagyok. Mindenki azt mondja problémás vagyok. Mindenki azt mondja meg kell változnom. Én egyáltalán nem akarok meggyógyulni, én sohasem akarok meggyógyulni. Én egyáltalán nem akarok meggyógyulni. Mert nem akarok. Pont ezért. Majd bolond leszek meggyógyulni. Akkor nem hallhatok meg. Mert ha meg kell, akkor meg fogok halni, ha meg kell, akkor megőrülök. Akkor. Mi búg már megint az istenit? Hallod?! Valami bebúgott. Az isten bassza meg. Megint búg. Kedves ifjúság, kedves fiatalok. Há mond be, há mond el tessék, hát igazad van. Kéremszépen el szeretném mondani, hogy, bocsáss meg, hogy vannak ugye a világon rangos zenekarok, akik után kisebb zenekarok ugye utánajátszanak. Hát mi is, mi is, mi is megtesszük ezt, ezeknek az első lépéseket, ezeken az úton, mert nem nem csak Ricsét akarunk játszani, hanem az arra érdemes zenekaroktól is játszunk utána. Vannak, van egy kiváló zenekar. A Vágtázó Halottkémek! Ó. Tőlük fogunk játszani egyet. Hé há. Össze vissza. Elszúrta a Gazember. Mit tá. Kettő van a dobon hülye hát ott tanultuk együtt. Elrontotta, hát ilyen süketet. Na kezd el Tibikém. Ő hozta pedig. És még ez játszott a Vágtázóba. Ut, utánuk játszunk. Ezér utánuk. Egy, két. Három, négy."
Gyúrjad Gyuri! (VHK)
konf: "Na. Köszönjük szépen a Vágtázók nevében. Ez kurva fárasztó. Szó sem lehet Ramonesről. Imike. Egy, két, há, négy."
Munkásrock (Dinamitparódia)
konf: "Húú, júúúj. Ez a, ez a farkas lesz. Úúú ez a farkasos nóta lesz. Júúúj. Júúúj, de jó. Júúúj."
Nagyvárosi farkas
konf: "(halandzsa)"
Katicabogárka
Hová mész te kisnyulacska