1981. X. 14. (vagy 13.)
Kecskemét

Összjátékidő: 26'02"

Waszlavik: "...at pillanataiban...amikor a...arra várunk, hogy egy nemrégi ismét összeállt együttes, a Bikini együttes ismét magasba lendítse a magyar rock lekonyult zászlaját. Mentőövet hajítson a magyar rock hajótörötteinek. Az az igazság, hogy Radics Béla óta nincs gitáros Magyarországon. Nagy Ferónak kellett kezébe venni a a gitárt, hogy megmutassa a zenei válságból kivezető kiutat. E gondolatok jegyében hallgassuk a felcsendülő dalt, a korszakalkotó korszaknyitányt, 10, 9, 8, 7!"
Itt a tavasz
Feró: "A villanyt nem kapcsoljuk le, mer beletartozik a koncepcióba. Kéremszépen, mind Waszlavik Gazember. Kérem a produkciót ne tessék itt mászkálással zavarni, zavarja a művészet. Ne tessék itt kérem izélni. Most elfelejtettem, hogy mit akartam Sanyikám."
Nem vagyok én apáca
F: "Bazdmeg volt egy versszak még."
W: "Énekeljük el. (2x)"
F: "Nem."
W: "Feró, énekelj."
F: "Lehalkítom a gitárt, mer...az az igazság hogy. Á. Már nem is az, az előbb még az volt. Az az igazság, hogy..."
Nem bírom a gyűrődést
F: "Egy Bernáth(y) féle akkord. (belecsap) Jó volt? Ott ül a szerző hátul, az a szakállas, nézzétek meg. Az a Bizottság együttesnek a izé, a gitárosa. Csak ne szerénykedjél. A harmóniát még nem találtam meg pontosan, de. Azér majd gyakorolok. Megvolt? Most ez már az volt. Negyedik pont után. Milyen nóták vannak? Pillanat, megbeszéljük. Közös nevezőre jutottunk. A számlálóban van a Beatrice, a nevezőben pedig Bródy János. Aki hazudós."
Sárga bögre
Szóljon hangosan az ének
F: "Háháhá. Most ráfáztál."
közönségből: "Feró, Ricsét!"
F: "Még nem, majd később lesz Ricse is. Egyelőre magasabb szintű művészeti követelmények vannak. Szignál!"
Szignál
F: "Hatásos volt, mi? Megfeküdtek. Többen lementek hídba."
Írtam a bátyámnak egy dalt
F benne: "Hogy van a szöveg? Aszittem örülni fog. Még egyszer. Előről, mindenki, te is gyere segíteni. Mibe van, Józsi?"
Józsi: "D-be."
F: "D-be? és utána mi van?"
J: "Á, mindegy."
F: "Leveszek, mer nagyon torzítok. Sláger. 3, 4."
Írtam a bátyámnak egy dalt
F: "(elindul) Rég volt a Szignál."
Szignál
F: "Ne fogd be a hangot, mindig mondtam, mer a hallgatóságban feszültséget kelt. Ha lejátszod végig, akkor aszondod dum-dum-dum-dum. A dum, az a utolsó dum, az nem kell."
J: "Lecsúszott a kezemből."
F: "Ja lecsúszott. De most elrontottad a hatást, látod mindenki így tudta, hogy úgy van."
J: "Nehogy tapsoljatok."
F: "Még egyszer eljátszuk, mer nem volt jó."
Szignál
J: "Nem azér mondom, de most a Rolls nem mer kijönni utánunk."
F: "Rolls! Rolls, nem mertek kijönni, mi? Akkor ezt kapjátok ki, most lejátszunk nektek. Egy türelmetlen ifjú dala fog következni. Nem, mi van? Jóvan. Lajos! menjél be. Türelmetlen ifjú dala következik, amelyet direkt abból az alkalomból írtunk, hogy ma ez a társadalmi türelmetlenség ez egy kicsit divat lett az ifjúság körében. Mindent akarok, de azt, ha lehet, akkor most, mindjárt, rögtön. Címmel. Én kezdem?"
J: "Igen."
F: "Megvan a hangnem. Most figyelj. (halandzsa) Bazeg, kő keményet. Tessék."
Mindent akarok
F: "Te talán nem örülsz a produkciónak? Ez a Tibi mindig ellenzékieskedik itt. Mindenki tapsol, ő nem. Ú, jönnek ezek. Jönnek ezek a Rolls-osok. Gyorsan játszuk el, szerelmes dal, két szerelmes dal következik, tessék."
J: "Írtam a bátyámnak egy dalt."
F: "Ez nem az."
Szőke punk lány
F: "Hé. Most nézd meg, belemésznak ide a. Azér, mer előzenekar vagyunk, kicsi, fiatal, kezdő zenekar, asziszi, hogy itt lehet mászkálni. Ne tessék itt dugdosni."
J: "Azér is nyomjuk."
F: "Még egy nótát had játszunk már. Öcsém. Öcsém, most megaszaljuk a Rollsot."
J: "Deep Purple."
F: "Deep Purple, öcsém. Ja. Figyeljél. Eljátszom én a Deep Purple-t, nem azér. Figyelj csak. Adj egy pengetőt. Kösz. Emlékbe neked adom, Nagy Feró adta. Nem jó, puha, add ide. Nekem forintossal kell pengetni."
J: "Na."
F: "Annyit hülyültünk mostmár, hogy komoly zene lesz."
W: "Komolyat Feró, komolyat."
J: "Aszonták finomat Feró."
F: "Addig fogom csi, ez finom lesz. Háháhá, háj. Szétszakad a fejed. Háháhá. Simon. Szevasz Bill. Lejöttél, öcsém?"
J: "Itt van a csillaghegyi meleg bunkó is. Kerítésfogú is. Na."
F: "A Zártosztályra jó leszek címmel most pedig egy dalt."
J: "Várj, ez a forgós, tudod. Van ez a forgó."
Zártosztály
Trunkos: "Feri. Feri. Elnézést, egy kis interjú. Hogy nem tudom, hogy beszéltél-e arról, hogy új zenekarba készülsz? Új zenekarba készül kéremszépen."
F: "Kéremszépen."
T: "A Piramis együttes új énekesét látják itt."
J: "Lassul az iram is."
F: "Mi van?"
J: "Itt a Piramis."
F: "Mér talán nem mehetek? Ha akarok, elmegyek. Most aláírni? Szóval a híresztelésekkel ellentétben nem megyek a Piramisba. Különben is. Ma nem volt sikerünk, s amíg behangolnak, addig...Gazember. Hol vagy? Kiszállok a zenekarból. Ez szar volt ez a program. Ez egy szar program volt, egy hülye zenekarvezető vagy."
Csaba a Rollsból: "Nem kell mindjárt veszekedni. Feró, gyere ide."
F: "Na most nem, mostmár ideges vagyok. Hülye."
W: "Nem úgy van az. Te kiszállsz, én feloszlatom a zenekart. De megalapítom nélküled."
F: "Tibi. Alakítsál, hol a Tibi?"
W: "Hol a Tibi?"
F: "Tibivel alakítok egy új zenekart."
W: "Tibi az én zenekaromba lesz."
F: "Tibi?"
W: "Tibi nem a tied."
Csaba: "S a Józsi?"
F: "Tibi. Tibivel alakítok egy zenekart. A hülyével én nem zenélek. Többet nem lesz. Sanyi, beszáll? Tibi. Tibike, ott vagy? Há nem tudtam. Elvállalod a veze, zenekarvezetőséget?"
W: "Tibi. Hova jössz, hozzám mész, vagy a Feróhoz?"
F: "Vagy egy állati jó nevem. Neo, neo, izé."
J: "Neoreszelő."
F: "Neo. Nem, új Bikini. Van új izé, új együttesek vannak. Új, új hullám. Újhullámvölgy. Mi pedig...új Bikini néven fogunk játszani ez után, úgyhogy ne is keressetek. (elindul a Rolls intró) Nem vállaljuk a felelősséget a Bikiniben történtekért. Mér? Há mér menjek? Há kit érdekel a Rolls? Hát érdekel itt valakit a Rolls? Nem. Nem. (lalalázik)"
D. Nagy: "Ütemet azért fel lehet venni közbe. Szeretettel üdvözlök közbe mindenkit a Rolls Frakció mai közgyűlésén. Hagyományosan..."