1981 nyara
Nyíregyházi Ifipark

Összjátékidő: 48:49
forrás: anyaszalag

konf: "Szervusztok fiatalok. Üdvözlöm a kisfiúkat, meg a kislányokat. Szeva. Erőt és egészséget kívánok mindnyájunknak. Na kérem. Kéremszépen. Tivadar! Nem egy hagyományos koncert. Ez kéremszépen ez, ez egy ilyen...műsor. Jól nézünk ki a színpadon? Örülök. Zakó...nyakkendő látszik? Na szerintem...menjünk neki. Adjál neki. Üsd ki, mindig a agresszió fiatalok. Üsd ki. (3x) Kéremszépen egy biológiailag aktív gént kell előadjunk. A dal címe...Dezomtuso. Dezoxiribonuklein sav."
Aktív gén
konf: "Én civilizált ember vagyok. Én vagyok a civilizált ember. Én egy civilizált ember vagyok. Nem vagyok én hülye. Nem vagyok én üvegbolond. Én csak egy civilizált ember vagyok. Gyerünk fiatalok. Én vagyok a civilizált ember. Én már civilizált vagyok. Jaj de jó nekem. Jaj de jó. Jaj, de jó. Én már kikultúrálódtam. Én civilizált ember vagyok."
Civilizáció
konf: "(közönség: "Üsd ki!") Üssük ki."
Üsd ki!
konf: "Négy, öt stb. Tizenhárom."
Angyalföld
konf: "Hát. Nem akarom szembedicsérni magunkat. Állati jók vagyunk. Egyetértek. nem is tudom, hogy van-e még Európában ilyen zenekar. Gazember, szerinted? Ki a csuda? Hej! Végre. gyerünk!"
Daddy Cool
konf: "Egy nagy cool. Gyerekek én nem játszottam, én kiszálltam, én ilyet nem játszok. Én nem veszek részt benne. Mit nyalizol? (3x) Én nem játszottam, én nem vettem részt benne, ők voltak. Jól van, te milyen népszerű vagy má'. Amióta ez a Miklóska sztár lett, azóta már olyan beképzelt, be vagy képzelve nagyon. A fiatalok szeretik az ilyen dalokat. Neeeem. Miér'? Nem. Fiam ne ellenkezz velem, ne ellenkezz velem. Most, hogy nem szeretem. Nagyon jó volt. Az ilyen dalok nem kellenek. De fogadjunk, hogy a mondanivalóra nem figyeltél. Ilyen dalok nem kellenek nekünk. Micsoda? Nem kellenek. Daddy Cool. Nem kell. Szólj a fejeseknek. Fiatalok. Jó van, befejeztük, kész, legyünk túl ezen. Kedves ifjúság, kedves fiatalok. Kedves ifjak, lányok, fiúk, meg minden. Szeretném bemutatni a zenekarunk tagjait. A basszusgitárnál Miklóska Lajos. Éljeeeen! Éljen. Elég any, sokat nem kell. A ott a hangfalnál áll azér nem tudom mit csinál ott, ilyen színpadnehezéknek használjuk. Simon József. Az a másik cukor is Simon, mer ezek ikrek. Simon István. A zenekar egyetlen hosszúhajú egyéne Waszlavik Gazember László. Ezt, ezt itten úgy hívják, hogy Bogdán Csaba. A szólógitárok mesteri kezelője...jól mondtam, hátul a doboknál. Egyetértek. Donászi Tibor. Kit nem mutattam még be? Öcsi engem. Jóska. Ez a. Én vagyok a legjobb. Ez a csávó, ez a csávó, ő a legjobb a zenekarban a, egyetértek. Ő a legjobb a zenekarban. Ő pedig, hogy hívnak öcsi? Vedres József. Vedres József. Nem kell ez ide. S van egy vendégművészünk is. Akit úgy hívnak, hogy Villányi Zoltán és szaxofonon készült. Most pedig...mindenki szépen mutatkozzon be. Háromra beszámolok, hogy egykettőhárom, s mindenki mondja a saját nevét, jó? Egy, kettő, három. Nagyon szeret(?) Milyen egységesen dolgozunk? Téged. Megértettem. Jaj! Fiatalok! És most pedig. Következzék. A rég nem látott. Paprikáskrumpliba belemártott. Feró! (sokszor.) Nem kell. Nem kell ez. Nem. Józsi! (3x) Álljatok. Egy kicsit ez a Józsi, figyeljetek, ez egy sérült fiatal, ez a Józsi. Úgy szeretne egyszer sikere legyen. Há ilyen veszélyeztetett gyerek. Mondjuk, hogy Józsi. Egyszercsak. Egyszerre annyit, hogy Józsi, jó? Három, négy. Most Józsikám. Tudsz mostmár gitározni? Mostmár köszönöm szépen. Akkor gyere, gitározzál. Gyerünk. Kéremszép, felkérem, hogy segítsen...nekem. Egy kicsit. Én meg neki. Fiatalok tudjátok mi lesz? Gitárpárbaj. Jézus. De faja. Elloptuk egy másik zenekartól. A pukkanó bombától. Három, négy. Na."
Gitárpárbaj
konf: "Terroristák jönnek. Gyerünk ki kell irtani a nemzetközi terrorizmust. Csak azt nem tudom, hogy én mit akarok. Mit akarok én? Mit akarok?! Mit akarok?!"
Mit akarok én?
konf: "Elég? Igen. (sokszor) Elég? Nem. Te főnök. A Simon javasol egy nótát. A Simon. Akár Simon. Melyik, melyik nótát akarod? Nótámat húzd már el öcsém. Akácos utat kéred? nagyon jó. Fiatalok most jön az Akácos út. feldolgozás, amelyet Gazember László zenésített meg."
Akácos út
konf: "Jól van. Fiatalok. Most pedig...beállunk magyar zenekarok sorába. És előadunk egy igazán őszinte, kőkemény dalt. Egy dallamosat. Mer' mi a rock, a rocker, a rock az. A Rock, a rock...a jajaja a rock az igen. Az kemény, az...az aztán nem hagyja ám. Az nem úgy van ám, hogy az, az ke, az őszinte, meg a...kőkemény. Gyerünk a rock jegyében. Jegyében. Most pedig. Fiatalok gyerünk. A rock igen. A rock igen. Annyit mondunk nektek, hogy rock."
Munkásrock-jazz szaxi
konf: "Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. Mert a rétes nagyon jó, katonának nem való. Aki nem lép egyszerre."
Aki nem lép egyszerre
(közönségből: "Nem kell.") konf: "Hát ez tényleg nem kell."
Nem kell
konf: "Nem kell, mit tudom én mi kell, de nem. Punkot. Punkot akarok. Punkot. (4x) Ramones!" Akartok amerikai zenét hallgatni? Igen? Igen? Akkor vegyetek amerikai lemezt.
Túl az Óperencián
Kanászélet
Topis zenész