1984. IX. 22.
BIP

Összjátékidő: 74'17"
forrás: anyaszalag

konf: "Na akkor mi jöjjön most? Micsodát? Angyalföld? Ti melyik zenekar vagytok öcsi? Öcsi te melyik zenekarba vagy? Bikini. Bikini az tudja Angyalföldet? Nem. Há mit tud akkor a Bikini? Dolinát. Dolinát tudja, a izét nem tudja, Angyalföldet. Azt is tudja, hogy pjáty, seszt, szem, vószem, ezeket is tudja. Há melyiket akarjátok most akkor? Simon! Merre vagy? Ki ismeri a Simont? Tegye föl a kezét. Akkor mutasd az ujjadon hány Simon van. Kettő. Azok hol játszottak? Hol? Beatricében? Egyáltalán tudjátok a névsort? Ki basszusgitározott? Ez bejött. Mit lesel ott Trunkos? Mintha nem ismernéd a Miklóskát. Mér? Ne kiabáljál ide. Belevettelek a történelembe mostmár aztán. És azt is el tudjátok mondani, hogy ki dobolt? Donászi Miklós? Ja Tibor. Az melyik? És ki énekelt? Ezt én is tudtam, jól van. Csak olyan jól esik. majd a végén még megkérdezem egyszer kétszer. Ferikó? Ferike. Ez egy régi poén már. Há kiabáljatok nekik mer én hiába hívom, nem jönnek. Ezt ezt. Erre jönnek elő. A két Simon! Ma mint táncművészek. Tapsoljuk meg őket. A többiek hol vannak? Nem látja senki ott a Miklóskát ott a tömegbe? Hol? Fönn van? Hol vagy, te?! Hívjátok, hívjátok. Valami Ricse, vagy mi. Megjöttünk. Minden idők legjobb magyar rockzenekarának basszusgitárosa. Gyere már. Gyere már beljebb, ne szégyelld magad. Pocakod lett. Nagy dolog. A nők meg én szeretlek. Tapsoljuk meg. Miklóska Lajos. Köszönd már meg fiam, hát nem látod, hogy neked tapsolnak? Szevasztok, köszi szépen mindent. Nagy boldogság ez nekem. Volt egy szólógitárosunk is. Lugosi merre van? Me ki volt a szólógitáros? Én meghívom a szólógitárost is. Lugosi? Lugosit hívjuk meg. Há mi, Lugosi Sándor? Hátha itt van. Sándor, vagy mi? Nem tudom, hogy itt van-e. Lehet. Ó a doboknál. Tapsoljuk meg. Van egy dobosunk is, most látom. Holnap P. Mobilon megin ő fogja csapkodni. Lugosi hol vagy? (közönség: Ricsericsebeatricse hórukk!") Kiabáljatok már ennek a marhának, mer lement. Mondjátok neki, hogy Lacika, vagy valami ilyesmit. Hova ment? Lacikát várjuk a színpadra sok sok szeretettel. Isten bizony be van szarva. Gyere mán ne féljél. És itt van. Ánnyit kérette magát, mint a Luca széke. Jaj az nem így van, mindegy. Kavarom. Gazember, hol vagy? Waszlavik Gazember László következik az orgonáknál. Hol vagy, gyere már. És jön. Itt jön a fiatal kis előadóművész, tapsoljuk meg. Mindenki emlékszik még a jelszavakra? Arra mi volt a válasz, hogy damaszt?! Damaszt! Damaszt! Ez volt az egyik. Másik. Lekopocsály! Áj ugye milyen kevesen emlékszünk? Ugye, ugye? Hát hiába öregedtünk a franc egye meg. Mit nézel? Boldog vagy, mi? Csumi milyen érzés? Azt ismeritek, hogy...ricsericsebeatricse hórukk!? Ricsericsebeatricse! Hórukk!"
Üzenetek
konf: "Minden idők legjobb magyar rockzenekara a színpadon. Hogy hívják? Énekeltem én már...arany ruhában. stb."
Topis zenész
konf: "Eeeeeááá. Anyu mit szólsz hozzá, hogy itt vagyok? Anyu. Melyik anyu van itt? Melyik, az ősrégi, az egyetlen, az igazi. Elhoztad a asszonyt is? Elhoztam. Meg az egész családot. Egyetért. Itt a család? Mindenki itt van, látod az egész család. Nagyon esik? Bírjátok még? Emlék, emlékszetek, emlékeztek, emlékszetek, hogy kell mondani ezt? E, Jerikó. Várjál mostan fotóznak, mitki, há nem látod? Valamikor. Vigyázz onnan ne fényképezz, onnan csúnya vagyok. Innen. Innen megvan az összes fogam. A hátad az szép. Mint egy pingpongasztal, akkora. 78-ban...kiállt egy banda a színpadra és azt mondta, hogy: Eeez a zene az kéremszépen amely se a rádióba, se a TV-be, se a...mi van még? Mozi? Lemez. Moziba. Ja meg a lemez is volt. Ezen nincsen. Kéremszépen. A mai napig ezt tartottuk magunkat ehhez. Sikerült! Sikerült! Tapsoljuk meg. Miklóskának sikerült. Kimaradni. Nem baj. reméljük nemsokára a Pulzusba benn leszel. Nagyon jó a műsor, nekem is tetszik. Kiváló. 72 a pulzusa...most. Támadás! Óh ha. Látjátok milyen a tömegmanipuláció? Az ember azt mondja, hogy támadás és egyből megindulnak. Nana. Támadás! Jó volt. De erre nem lehet beszállni ilyen e. Nem lehet beszállni? Akkor ne szállj, majd én beszállok. Mind erre nem tudsz te beszállni? Há ez jött, hogy ez jött föl gyerekek, hogy erréááá. Akkor majd én beintem a hármat rendesen. nem tudnak ezek csak olyan. Ézá nem tudnak ezek zenélni. Hát tudtak ezek? Végig szól a torzítós gitár. Ez nem zene. E mia izé a izé nem adjuk oda, meg nem adjuk ki, meg nem adjuk be. Nem adjuk el magunkat Feró. Dehogynem. Csak (?) Viszont az egyéni volt. Mennyit kapsz? nem kapsz semmit, oszt itt vagy. Az őszinte. Viszont az egyéni volt az a torzítós gitár. Eóóó. Őszinte. Komolyan mondom. Komolyan mondja. Alakul, jönnek a csávók, jönnek. Komolyan mondtam becsszavamra. Miklóskának hogy megjött a hangja. Előbb még ott izélt hátul. (fosáshang: Prrr.) Ott ácsorgott érted. Most meg odase kinyílt a csipa. Fölrakom, sztárt csinálok belőle, azt tessék, már dumálgat. Anyu itt vagyok. Intsél anyunak egyet. Intsél te köcsög. Te. Egyem meg a szíved. Ne viccelj, hát támogatott egész idáig. Soha nem mondta azt, hogy ne zenélj fiam. Olyan feleségem volt, hogy olyat keresni is. És a Miklóska mindig ötös tanuló volt. Az óvodában. Támadás! Egy, kettő három!"
Jerikó
(vágás)
Térden állva
konf: "Köszi, köszi, köszi. Nagyon szépen köszönjük. Nézd meg hogy néz ki a gatyám. Lehet ez szép vadonat új nadrág. (a közönség számol) Fodor van a mindjár várjál. Várjál Miklóska gatyája nézd meg hogy néz ki, le kell pucolni. Me, mennyiér vetted? Ezt húszas. Államiba vettem hatszáz forintér. Aha. Tapsoljuk meg milyen ügyesen vásárol. Egy arany óra volt akkor benne. Volt benne egy aranyóra. Azér volt annyi. Ha. de rossz volt, júj de rossz volt. Azér hogy nevetnek. Nézd csak. Há Józsi nem javult, nem javult föl. Simon mér szakad szét a szád, ha rossz volt? Ott van fönn. Levi is itt van. Na mindjár jön a tizenhárom, csak előtte szeretettel üdvözöljük Szörényi Leventét, valahol ott látom ott fönn. Tapsoljuk csak meg szépen. Ne fütyöljél mer úgy fejenváglak, hogy szétmész. Olyan kevés embert szeretek ebben a rockszakmában és akkor még fütyülsz. Mindjár lemegyek és...azenyéd. Lemegyek és olyan pofont kapok...mindjár jövök is fel. Menjek le? Elkaptok? Ja. Persze hogy utána meg a karomat meg úgy kérjem el, hogy ki vitte haza. Újamat. meg a aranygyűrűket. Nézd meg. Hova lett a aranygyűrű? Simon. Ssssimi. Simi. Tíz, előről kell, előről. Ott hátul nem számoltak. Megadom a egyet, jó? Nem négy. Na. Tizenhárom fodor stb. Jóóóé. Hát egy ennyit levágatok belőle."
Angyalföld
konf: "Főnök. Főnök. Akartok egy jó basszusszólót. Már nem megy. Egy igazi eredetit? Akkor Lajos. megmutatod? Egy régit. Egy keményet. Akar? Várjál, várjál neee lődd el. Hát nem úgy van az. Meg, akarjátok? Mutassa meg? Mutasd meg Lajos. Mutasd meg Lajos! Én? Te mutasd meg. Már állj. Egy picit hallgassunk, majd utána kiabálunk. Én, én már nem vagyok a régi. Deee. Deee az vagy. Deazvagy Lajos. Deazvagy Lajos. Jó van na. Hát. Terhes vagy? Kicsinált? Fő. De a basszusszólód még a régi, nem Lajos? Egyszer vagyok középkorú, na, most az egyszer, még egyszer. Gyerekek figyelem! Figyelem Miklóska Lajos megpróbálja 1979-et előidézni. Feltétlen csendet kérünk. Várjatok. Lajos te meg koncentrálj. Amikor szólok. Akkor próbáld meg elindítani a szólót. Nagyon nagy csendet kérek. Figyelem. (bepengetés) ÁÁÁÁÁ! Tapsoljuk meg! A Lajos a régi. A Lajos hozza magát. Hiába na. Hát öregember nem vénember. Gazi mi, Gazi hallottad? Te is hallottad? Én nem tudom miér, Gazember nézd légy szíves egy pár szóban Gazember gyere légy szíves egy pár szóban én úgy érzem mintha fejlődés lenne nála. Hát igen Mit, Miklóska Lajos zenei istállójának én nagyon sokkal tartozom. Itt is ki szeretném, fel szeretném használni az alkalmat, hogy még egyszer köszönetet mondjak a zseniális mesternek. Magyarország minden idők legnagyobb könnyűzenészének. Tapsoljuk meg megint. Ebben a basszusszólózban benne van minden. Igaz kiegyszerűsítette. De nem baj. Úgy néz ki, hogy. Eljutott az igazi. Nyelve lodas. Jóóaóóóóó. Hát nem tudok mit szólni. Nem tudok. Ezt még a Sakk-Mattba kezdtem nyelvvel. Nyelvvel? Ja csak nem gitáron. Nyelvvel. Csak nem gitáron. Rajtam is kipróbálta. Józsi a régi. ne szórakozzál te takonypóc. A Józsi a régi. Te takonypóc hát mit képzelsz az öreggel ilyen odaszólni? A Józsi a régi. Vén szar. Ne. Tessék. Hallod? Nem ő, te. Verjük meg. Ugye hogy én fiatal vagyok? Na te köcsög, akkor mit dumálsz? Én nem befolyásoltam őket. Nézd csak a Simont. Az mi volt? Na né. Azt a. Hát most nézd meg ezt hát...kő, köcsög ez nem tud búra vagy valami ilyesmi. Csillaghegyi melegbunkó. Te. Na gyerekek. Ott hagytuk abba, hogy hol hagytuk abba? Katicabogárka stb."
Katicabogárka
konf: "Jó volt. Elég volt, menjünk haza mostmár. Aszongya a Miklóska, elég volt. Asszongya nehogy megfázzatok. Nehogy megfázzatok aszongya menjünk haza. Menjünk haza? Persze szevasztok. Jó van akkor szevasztok. Menjünk haza. Kösz. nagy boldogság volt, hogy itt lehettem, szevasztok. Kösz szépen. Újra együtt volt mindenki, sziasztok. Irány a kocsma. Azt az ist. Jézusom. Két Simon nem ivott. Nem. Nem isznak. Ne é, nem érzem. Négy méterről. Menjek le? Aszongya Lajos, hogy menjek le. Menjek le? Legalább én hagy maradjak, jó? Azén hülyéskedek nektek. Öreg vagyok, de még bohócnak elmegyek, nem? Na. Nem milyen fasza srác vagyok, na most komolyan? Ne hagyjatok má itt."
Meditáció (akapella)
konf: "Hát ez nagyon szép volt. Köszönjük szépen. Ezt, ezt nagyon civilizált nóta volt. Ez nagyon kultúrált, civilizált nóta volt, gratulálok engedd meg. Dehát azóta már, azóta már. Köszönöm szépen. Te. Várjatok, történelmi pillanat. A kam, kamera merre van? Ott is egy kamera, vigyázz itt is, tele vagyunk. Ja aszongya kamera. Be-at-ricse! Ricse! Ricse! Innen nem lehet lemenni, vagy mi van? De jó hangod volt Simon. Ricse. Ricse. Vigyázz. Vigyázz mer becsapnak téged. Előre ki van találva az egész. Nem lehet innen lemenni. Ez már civilizáció. Hohóhohó. Ez az igazi civilizáció. Én már teljesen civilizált ember vagyok. Jaj, jajaj. Jaj ez a civilizáció."
Civilizáció
konf: "Na. Ez is jó volt. 78-79. Nem kell. Hányszor mondjam. Nem kell. Nem kell. Akkor sem kell."
Nem kell
konf: "(Ó, a Bearice ének) Látod Miklóska még erre is emlékeznek. Öntudatosabban is tudjuk? (énekli) Damaszt! (4x) Jól van. Játszunk még valamit? Aztán megyünk, vagy? Én már az előbb haza akartam menni. Lajos haza akart menni, há mán le, aszongya ilyenkor már le szokott feküdni. Így van. Én hatkor kelek. Hatkor kel reggel. Habár holnap vasárnap. Megy a bányába. Riasztórészleg. Én maradok. Vasárnap van. Riasztani a szenet. Sújtólégnek. Aúúúúú. Aúúúú. Ez a farkas lesz. Hull a hó...Dimitrij Lénáról mesél. Ez nem az? Há annyi farkas volt itt, mint a, mint a, mint a, mint a, szóval mit tudom én. Annyian voltak. Dimitrij halkan megfagyott. Húúú. Aúúú. stb."
Nagyvárosi farkas
konf: "Jól van. Mostmár jó volt. Kösz szépen. Szevasztok, megyünk is. Szia. Csáó bambínó. Szeva."
közönség: "Vissza!"
konf: "Örökké a szívembe zártam, szeva."
közönség: "Ricsericsebeatricse hórukk!"
(hatalmas füttyögés)
konf: "Na. na jó. most tényleg? Tényleg akartok még? Én már elfelejtettem a, nem tudom a több nótát már. Ők a több, ők nem tudnak, én a Ricsenótát. (?) Motorizált. Na. Hívjuk vissza őket. Ott hátul is. Nem lesz ismétlés. Emeljetek az égbe. Had repüljek. Ha ezt megérhettem volna. Kérem a Beatrice énekli a vokált, gyere Tibi, Tibi előre te is. Ott egy mikro, mikrofonba. Hu! A motorizált nemzedék. Everybody twist!"
Motorizált nemzedék
konf: "Bravó. A mai fellépésen...Lugosi László...Donászi Tibor...jelenleg a P. Mobil együttes dobosa...A Bikiniből Vedres Józsi. Ex-Beatrice. A Bikiniből a dobos Németh Gábor. Basszusgitár Németh Alajos Bikini. Beatrice basszusgitáros Miklóska Lajos. És egy ősbeatricés Waszlavik Gazember László. Mér nem futsz ide be? Fussál mán be te. A sámánzene megteremtője. Lehet hogy ő nem gondolja, de én azt mondom az nem érdekes. És. Ez a (?) a Nagy Feró. Ez itt...mér lövöd így el. Most nem tudták. Ezt úgy kell bemondani majd én be, megmondom, hogy kell engem bekonferálni. Mostpedig következik a régnemlátott, paprikás krumpliba belemártott. Mi van te papagáj? A mikrofonnál énekel és emberi hangokat hallat. Egész csapat. A csapat oszlopos tagja voltak még a két Simon. S még oszloposabb a technikai gárda. Ó, na. tapsoljuk meg a technikai gárdát mer azér szólt ma rendesen a cájg, nem? Bizony. Tomókám remélem meg vagy elégedve, hol vagy? Ott vigyorog, jól van. Látlak. Á ne bújj. Angyal Tivadar, gyere már. Paraszt gyere már. Itt a büdös bunkó. Pillanat, pillanat. Egy még elkésett. Most megjött Németh Alajos is. Itt a másik főbunkó. Nagyon szépen köszönjük, hogy eljöttetek. reméljük, hogy decemberben a nagy Beatricebulin találkozunk. Szevasztok. Helló."
közönség: "Ricse! Ricse! Be-at-ricse!"
konf: "Ricsericsebeatricse hórukk. Ne. Hád de ez volt. Mehetünk? Kö, mi ez? Támadás! Egy, kettő, három!"
Jerikó (reprise)
lekonf: "Szevasztok. Még egy pillanatra. Nagyon nagyon szeretnénk...mi a Beatrice megköszönni az Ifjúsági Parknak, hogy ezen a záróbulin résztvehettünk. Így van?"
konferansz: "Köszönjük a Bi, a Bikini együttesnek és barátainknak a mai koncertet és az Ifjúsági Park búcsúzókoncertjét. Sziasztok. Attila kösz. Pintér Attila kösz. De szépek. Olyan jó ilyenkor. Nagyon jó érzés. Nagyon jó érzés."