1986. II. 17.
F.M.H.

Összjátékidő: 62 perc
forrás: második generációs másolat

konf: "A Tamás még nem nagyon tudja, hogy ti elég kemény közönség vagytok és kritikus is, úgyhogy legjobb lesz, ah megmutatod az elején, hogy tudsz-e egyáltalán basszusozni. Miklóska után nagyon nehéz lesz. Ő egy hangot fogott le, de azt (?). Remélhetőleg, hogy körülbelül kettő hét múlva a Miklóska Lajos is vendégünk lesz legalábbis remélem. És akkor hatalmas egyetértésben fogunk itt tinektek. Laci beszéltél a Lajossal? Köszöni jól van, asszongya, hogy 4,80 a kóla. Üvegbetét nélkül. Üvegbetéttel 12,50. Felkészültünk, nem tudom, hogy eléggé metálosan vagyunk-e öltözve. Komolyan beteg vagyok, így egy kicsit melegebben öltöztem. Mit? Mostvettem cipőt. Kinn voltam Bécsben, tudjátok a Gazemberrel kinn jártunk Bécsben, és sikerült csapást mérni a nyugati kultúrára. Remélhetőleg a közeljövőben...ő áldozhatunk, Gazember itt vagy valahol? Jól van. Nincs itt? Na mindegy, ha minden igaz, akkor a jövő héten Waszlavik Gazember munkásságából szeretnénk bemutatni azokat a dalokat, amelyeket a Beatricével írt és egy-két újabb szerzeményét. Tehát jövő héten azok a nóták kerülnek sorra, amelyeket Waszlavik László a Beatrice berkeiben írt. Ilyenek például az Itt a tavasz, feloszlott a köd, aztán a Civilizáció, amit együtt írtunk, vagy a Rendes ember lesz belőlem. Kocsit kapok érettségi után kezdetű világslágerek. Aztán van az Aki nem lép egyszerre, ezek már a vájtabb fülű hallgatók kedvéért. Az nem fog kapni rétest estére, meg ezeket. Se a testére, se estére. Hölgyeim és Uraim, ma egy basszusszólóval kezdünk. A basszusnál ugye, mint elmondtam Somló, vagy hogy hívnak téged? Zsoldos. Mindegy (?). Zsoldos Tamás. Úgy izgulnak. Nagyon izgulósak a fiatalok."
Basszusszóló
konf: "Héj. Zsoldos Tamás játszott. Gazember ne lessél ott ki ilyet úgyse hallottál te szerencsétlen. Na gyere már beljebb nyugodtan. Gazember a jövő hétre már megígértem, hogy te leszel műsoron. Remélem készülsz. Jövő héten hétfőn Waszlavik Gazember munkásságát fogjuk bemutatni a Beatricénél eltöltött éveit. Gyere ki már azért mégis, hogy csak addig, hogy...beszéljük meg a dolgot. Hölgyeim és Uraim a Kelet és Összeurópai Rocksámán a színpadon. Intézzél szót a néphez. Elmondom még angolul is, mert Úgy hallottam, hogy külföldiek is érkeznek. Ööö, East and Global European Rocksaman. Támadás! Egykettőhárom!"
Jerikó
konf: "Milyen rég is volt az, amikor még a Jerikó. Egy újabb szerzeményem jöjjön."
Vígan táncolok
konf: "Na akkor most pedig egy régi dalt, megnézzük a harmonika működik-e."
Kanászélet
konf: "Köszönjük, köszönjük. Kulturára fogékony ifjúságunk. Köszönjük szépen. Most pedig Lugosi László következik. Lugosi László. Egyik kedvenc...és legnagyobb száma. A csak neked zenélek őszinte vallomás. Csak neked zenél, nem senki másnak. Ő nem zenélne másnak. Mennyi pénzt kapsz? Nem érdekes, tessék. Csak neked zenélek. De tudd meg mit érzek. Kandaban tessék. Ne sikoltozz (?). Melyik az? Azér mondom. Hallgassuk Lugosi mester...nagy szólóját. Simon ne nézzél minket hülyének. Azon a buta arcodon úgyse látszik semmi."
Csak neked zenélek
konf: "Tapsoljuk meg. Nagyon tehetséges. Találtunk egy kvarcórát közben. Na mi van ráírva? Dehogy. De bele a kvarcórába rá van írva. Britni. találtunk egy kvarcórát, ha valaki megmondja, hogy mi van ráírva, akkor odaadom neki. Várj. Egy pillanat. Tessék kérem. Beatrice? Protekcion az van ráírva, de...az hogy Beatrice, az nincs. Emezeezne. Nem annyi. Sajnos ezen több van. Lehet még saccolni. Kié az óra? Milyen márkájú óra? Tessék. Elvis, idáig stimmel, tovább. Nana. Idáig is stimmel. Tovább. Kvarc stimmel. És Szákittubí. Kedves Solc. Tieteké? Oké. Nyolc óra nyolc van rajta. Megvan az óra, az a lényeg. Jó akkor játszunk valamit. Eljátszunk egy új nótát angolul, mert Úgyse tudjuk magyarul még. Valamit innom kell."
?
konf: "Lugosi László gitározott. Egy régebbi szerzeményünk, egy szép csendes dal következzen. A Lacika meg az én szerzeményem, Ha elnémul a város oly magunk vagyunk című világsláger eredeti feldolgozásában. Várjatok, keresek egy háromszöget. Lacika. Lacika a Isten. Mit fogunk játszani? Hogy hol van a cél. Akkor amikor még írtuk nem tudtuk, hogy 1986-ban már az lesz a divat, hogy már minden rocksztár buzeráns. Az év szólógitárosa lemondott. Legalább az ötödik, vagy hatodik. Az összes köcsög megelőzte. Ma már az a divat, hogy minél jobban úgy látszon, hogy buzi vagy, annál nagyobb sztár lehetsz. A jövő héten én is leszívatom magam. Vagy lefestem a hajam lilára. Azt a három szálat."
Meditáció
konf: "Egy könny lefolyt az arcomon, mer olyan influenzás vagyok. Cinikus is vagyok, meg...mit akarsz itt? Kérsz egy tonikot? Nem adok. De egy kortyot adok baszki, de többet nem. Hölgyeim és Uraim a Fecó haverjának a dzsekije eltűnt, az hol van? Nem, ez nem a Korálos Fecó. Ez a Felszabós Fecó. Ha valakinek megvan az a dzseki, milyen dzseki tűnt el? Egy műbőr dzseki, rajta egy farmermellény. Aki ellopta, hozza vissza. Legyél már becsületes fiam egyszer. Műbőr dzseki volt. Lehet, hogy bőrnek nézted tessék visszatenni a helyére. Addig mi elfordulunk. Nagyon jó, érkezett egy ajánlat. A nem nekem tanulsz, magadnak tanulsz. Várj. Várj, én csak én mondom, megkérdezem a zenekart mit tudunk játszani. Hölgyeim és Uraim, tessék kérem, mivel világéletemben azt hirdettem, hogy én mi nem vagyunk igazából profi zenészek. Most megpróbáljuk megcsinálni a nótát. Én most átnéztem a szövegét, de ne vessetek rám követ, ha eltévesztjük, vagy ha megállunk és azt mondjuk, hogy...a franc tudja, hogy van tovább. De, de akkor kijavítjuk és megyünk tovább. Addig amíg el nem játszuk, addig nyomjuk. Laci menni fog? Várj, várj, várj Tibi. Tibi azt mondja, hogy ő egyedül tudja. Oké, a basszusgitárosnak fogalma sincs, de a basszus, az nem számít. Ha jól emlékszem, azt a Miklóska sem tudta mindig, hogy miről van szó, de ő nyomta. Tessék. Várjál. Ja azt kell mondani, persze az elején. Mostanában nagyon sokat engedsz meg magadnak fiam!"
Nem nekem tanulsz
(vágás)
konf: "Itt van vége te hülye. Húha, itt valami készülődik hátul."
Dobszóló
konf: "Donászi Tibor dobolt. Eltörött a dobja, majd a végén összedobjuk a pénzt rá. Azt mondja a Laci, a Minek él az olyant, azt nem tudjuk. Jövő hétre megtanuljuk. Azt nem tudjuk mostan, mert azt mostan nem tudjuk. Minek él a olyan, aki nem tudja mi a jó. Aki nem tudja mi való. Sokszor megkérdezik, hogy minek él az olyan mint a Laci. Aki nem tudja minek él az olyan. Angyalföldi gyereknek születtem."
Angyalföld
konf: "Köszönjük a Beatrice nevében. Ricsericsebeatrice hórukk. Énekelte annak idején a Beatrice. Elismételjük a szöveget. Az íróasztalt elérte, a büszkeségét megértem, elfelejti...valamikor ő is...kiabálhatok én, ahogy akarok. Na. Kéremszépen. Ricsericsebeatrice hórukk. Ezzel fog kezdődni most. Remélem tudjátok, hogy egy nagyon komoly ígéretet kaptunk, hogy a nyár folyamán megjelenik a levelezőklubban a Beatrice lemez. Aki, aki ezt tényleg akarja, akkor az minél előbb jelentkezzen a levelezőklubban, mert...a jelentkezők létszámától függ, hogy lesz-e lemez, vagy nem lesz-e lemez. Ricsericsebeatrice! Hórukk!"
Üzenetek
konf: "Ennél gyorsabban nem tudjátok? Ó a Beatrice. Ma este, ha minden igaz levetítjük egy régebbi Ricse filmet, amit már sokan biztos láttatok. Na itt a vászon is, nemsokára majd fog kezdődni, még egy kicsit nyomunk, mert még olyan jó kedvünk van, most nincs kedvünk abbahagyni. Tudjuk? Jó sok embert megfertőztem. stb. Milyen jó kis nóta volt. Katicabogárka szállj el, szállj el. Jönnek a törökök."
Katicabogárka
konf: "Óh az Erdős Péter...legeslegjobb. Legjobb srác, szerintem is a legjobb srác. Sokáig éljen Erdős Péter. Legalább ötven évig, hogy ne tudjunk egyről a kettőre jutni. Éljenek az Erdős Péterek. Vagy tudjátok mit mondtam? Azt mondtam, hogy...hogy éljen, éljen sokáig. Hát mielőtt belekezdenénk akár a Motorizáltba, akármelyikbe jövő héten is...terjesszétek. Minél többen Gyertek ide. Itt legyünk a klubban. Egy kis régi hangulatokat idézzünk elő. Annak idején, hogy hogy is volt ez, meg mint is volt ez, meg...meg mit tudom én. Megpróbálunk egy kicsit...közelebbi. Nyolc, kilenc, Angyalföld már volt, tizenegy, tizenkettő, tizenhárom fodor van a szoknyámon. Ja de...férjhezmegyek stb. (elkezdődik a szám) Emlékszik még valaki erre a dalra? "
Nem kell
konf: "Aúúú. Ez a farkas lesz című dal. Előtte egy kis...pirotechnika. Tapsoljuk meg. Nagyon nagy a láng. Ez az kérem. Ez volt a jobboldalon, rendezői bal. Figyelem, csendet kérek. Nagyon veszélyes a művelet. Ájjj! Bassza meg, de jól szépen ég. Nagyon kiszórakoztuk magunkat. Jövő héten hozunk füstöt is. Ne törődjetek velük. Hú, odanéda. Odanéda amatőr láng, de hogy ég. Éééj, tapsoljuk meg. Tapsoljuk meg, nagyon finom. Alszol el, te! Addig pirotechnikázol, míg meggyújtod a seggedet fiam. (elkezdik a számot, majd abbamarad) Lugosi László gyere ide szépen a mikrofonhoz fiam. Gyakoroljál önkritikát. Ha. A világ legjobb balkezes gitárosa most nem szállt be időben. Hallotta, hogy egykéthánégy és aszonta, hogy mi, mi, mi a fasz lesz. Így történt. Gyakoroljál önkritikát. Vald be. Megvallom. Mit, mit, mit? Mondjad meg, hogy kérem...ma 1986-ban...ez a Simon ez egy hülye. Há-négy."
közben: "Varga Pál...éljen Algériából. Vagy Líbia. Mindegy az. Hölgyeim és Uraim. Simon figyelj."
Nagyvárosi farkas
(vágás)
konf: "Úgy döntöttünk, hogy mára elég volt. Majd jövő héten folytatjuk. Waszlavik. Még egyet? Jó még egyet. Ne hát még egyet. Jövő hétre ne felejtsd el, Minek él a olyan. Most a...nem tényleg. Tudod a minek él az olyat? Laci nem tudja, azt mondja, hogy ő nem tudja. Jövő héten elkapott a gépszíj, húz a daráló foga. Azt mondják, hogy meg kell komolyodnom. Waszlavik László nem leszek soha. Mer az csak egy van. Így lettem én topis zenész. Ó, topis zenész. Tudjátok? Várjál Ricsét na. Nem (?) a harmonikámhoz. Kérem. Állj. Várjál. Tehát jövő héten kell tudni a Minek él az olyan, aztán mi a következő? Első szám, Minek él az olyan. Katicát már nyomtuk ma."