1986. III. 10.
FMH

Összjátékidő: 88:28

konf: "Mehetünk valamibe? Sza-szóval izé. Teljesen úgy szavaztok, ahogy akartok. Bunda. Na megnézzük, hogy ki a legjobb a zenekarból ma jó? Tessék. Rendezzünk egy versenyt ma? Közönségszavazat. És közönségszavazat. Mindenki, mindenki egy sör. Te figyelj na. Tudod mit?! Szóval...egy sör mindenkinek. Csak a izé, amíg megszavazod. Utána. Hát már ugye ahogy szokott lenni. Ha rám szavaztok, akkor á-á-á. Rám szavaztatok, akkor...nesztek. Közbe hogy gondolkodsz, hogy mi legyen az első nóta. Nem tudom még hát úgy nincs kedvem most komolyan. Figyelj A-dúrost. Megvan, abba megvagyok. Minden D-be van. Azzal kezdjük. Kérem szépen elnézést kérek, be szeretném konferálni Lugosi László dala. Tapsoljuk meg. Rég nem láttunk ilyen tehetséges nagyhírű gitárost. Hanyadik voltál a slágerlistán kisfiam? Á, ezt már annyiszor elsütöttük. Ezt már nyomtuk má itt. Ajjajaj. Atya isten minden nap nyomjuk ezt a poént, aztán nem jön be. Hány bulid van egy hónapba öcsém? Nincs bulim. És ez itt mi? Ez a...FMH. Ez hanyadik bulid ebben a hónapban? Ez a negyedik. Nők napján is játszottál. Hát akkor ötödik. Kedves lányok. Te ne zörögjél most. Hányok. Válasszatok. Hányok. Asszongya hányok. Nők napja alkalmából...látjátok ezek milyen bunkók? Ezek még ez se jut eszükbe. Aszongya kedves hányok. Há mi, mi az hogy hányok? Lányok. Kedves hányok. Látod? A lányokból is viccet csinál. A nők napja alkalmából én Nagy Feró mindenkit csókolok. Én meg kitakarítok. Muti. Már kiment. Sajnos ez is párolog mint a spray. Ez se jött be. Lacikám. A-dúrba vagy. Ja. D-dúrba van."
Gitárnyűvő
konf: "Ez volt Lugosi László mai belépője. Hát nem tudom, elég gyengén sikerült. Ahhoz képest, hogy...mit fogok én bemutatni. Mer ezt még nem tudom, de...Minek él az ilyen, aki nem tudja mi a jó. Tényleg...gyöngécske volt. Aki nem tudja mi való, sokszor megkérdezik. Aki nem tudja mi az ennivaló. Mi...sajnos csak az első sor hallotta Tibi is beszállt. Te mit nézel itt mintha tudnál valamit. Ez hogy tud nézni. Ez úgy néz, mint aki mindent tud. Jó hogy nem basszusozol itt. Napra van benzin. Minek él stb...ellenben viszont nyaralás helyett esténkét csuklózni lehet."
Minek él az olyan
konf: "És a régirégi dal után következzen egy vadonat új. Mostani. Melyik az? Van olyan? Van ám, bizony mán. A Gazembernek egy dala jöjjön inkább. Melyiket? Amit így visszafelé kell számolni. Öt...tizenhárom fodor stb...A persze hát ennyit le kell vágni, hogy elég legyen. Persze, persze."
Angyalföld
konf: "Jó kis dal. (valaki a Boci-boci tarkát nyomja Hammondon.) Várjál közben itt egy fiatal orgonaművész érkezett. Ez az. Pillanat egy szólót hallgatunk. Hát igen. Tapsoljuk meg. Tapsoljuk meg. Mutatkozzál be fiam. "Csak egy vers." Mutatkozzál be. Ricse, Ricse, Beatrice hórukk. Ricsit hallottuk. Ricsit hallottuk. valaki akar még énekelni is, esetleg? Van valaki? Tessék feljönni. "A gondomat alkoholba mártom az agyam sejtjeibe bújva. A testem megszűnik, csak a gondolat él. Hiszem magam akinek akarom." Mér csinálom mért nem adom fel stb... "Ki kellene szálni. Anyád." Elég. Még nem elég. lég volt a kékrefestett hajakból. Nem kell? Nem kell? Nem? (5X)"
Nem kell
konf: "Köszi. (közönségből: "A nagyvárosi farkast, a Nagyvárosi farkast") Ej sajnos megmondom nektek a korrupció olyan méreteket öltött, hogy már én is korrumpálódok. A Nagyvárosi farkas követk...nem azér'...mer lefizettek, nem. Úgy gondoltam, hogy most, tényleg...saját magam határoztam. Most szerintem...kösz a sört. Szerintem most a Nagyvárosi farkasnak kell jönnie. Nem a sör miatt, nem. Nem, nem. Most csak magamtól teljesen én magam arra gondoltam, hogy aúú."
Nagyvárosi farkas
konf: "Egy szép csendes dal következik most. Gyere, gyere Gazember, te jössz. Ne másszatok föl, mert szétesik a cájg. Mivel jövök én? Egy szép csendes. Nem figyeltem, hogy? Mit kell játszani. Azt a lassút. Ja a lassút. Hold csillan a párnámon...hűvös mint a vas. Kedvesemet várom, az acél nyolchúszast. Egy volt csak és nem kell több, a remény rég kihunyt. Cet vagyok a fövenyen és nincs már visszaút. Gazember szerzeménye. Kontrolba nincs. Mindjár megoldjuk, addig tessék zajongani. A régi jó kis Ricsekoncertek hangulata jön elő. Valami mindig beszarik."
Meditáció II.
konf: "A gondomat alkoholba mártom jövő héten. Erre a hétre még nem lehet, mer most még nem tudjuk. Jövő héten inkább a kislány bugyiját játszuk el. Reméljük kislány nem füstös a bugyid. Egy két há négy."
Kislány boogie
konf: "Ááááálj, állj, állj, állj. Kéremszépen a szerelés tönkremegy, szakad a cájg. Az egész gázsink rámegy. Tessék lemenni. Menjetek le a színpadról tényleg mer összeszakítjátok a cuccot. Le kell állítani a bulit kéremszépen és akkor aztán nagy baj lesz. Nem lesz gázsi, meg minden. Tényleg vigyázzatok, hogy ne törjétek össze az első sorban ülőket. S a színpadra ne másszatok fel, mert tönkremegy a felszerelés. Ezért most büntetőzene következik kérem szépen. Ugye mindig, ahogy szoktuk. Tudjátok. ma lesz a kislánybugyi. nagyon nikotinos volt a gatya kérem most azér...hát a Benkó is ezt csinálja. Büntetőzene jön. neveld csak a fiatalokat. Kéremszépen zenei kultúrátok fejlődése érdekében egy kis...már hátul érkezik is egy igazi fasza kis swing. Szerintem vállald fel kulturális missziódat és neveld a fiatalokat. Kulturális missziómat vállalom. A lányok után. És most pedig...művészetünk legmagasabb foka, a jazz mint olyan című...már hátul nagyon túrnak. Kemény. kemény büntetőzene van. Lugosi mester elereszti a kezét. Ereszd el Laci. Ereszd el...a combomat. Aki nem tud viselkedni, az ezt fogja hallgatni. A legnagyobb büntetés, hogy én jövök szaxofonon. "
Büntető jazz
konf: "Látjuk. Látjuk. Kérem köszönjük szépen. Mint látjuk ugye a büntetőzene megtette hatását. megritkította sorainkat. Ricsericsebeatricse! Hórukk!"
Üzenetek
(vágás)
konf: "Hivogató. Ez elég gyenge tus volt, amikor én megjelenek. Ez neked elég lenne. Sőt még be is osztanám. Kedves...ifjúság, kedves fiatalok. Tényleg nagyon örülök, hogy örültök. Te minek örülsz? Én már nem tudom minek örülök. Nem, nem. Ő...kérném szépen, hogy hangulatvilágításban folytassuk. Pulikám magas fény...rendben? Kösz szépen. Mindjár kiütöm magam. de ahhoz még kellene három vodka. Három liter? Ná, nananan nana. Jánosvitéz. Gazember gyere már. Kérem Hölgyeim és Uraim hallgassák meg Waszlavik Lászlót, az új zenéről. Tapsoljuk meg, mer ő, ő aztán tényleg tehetséges. stb..."
Waszlavik székfoglaló
konf: "Te. Kérem...ismét...minden hétfőn történelmi pillanatok történnek, mégpedig, hogy Waszlavik bemutatja az új zenét. Amikor mindent eláriszt. Eláriszt? Mi az hogy eláriszt? Olyan nincs is, nincs is értelme. Eláraszt...a buzeránsok muzsikája. Mér nem festeted a hajadat kékre vagy zöldre? Túl festői lennék. Nézd Gazember...tényleg most nem azér mondom neked, de mér nem akarsz újhullámos lenni? Írtam a bátyámnak egy dalt stb..."
Dedikál /Daddy Cool/ (Boney M.)
konf: "Áj, de szép volt. Tényleg az ilyen produkciók után az embernek már elmegy a kedve a mikrofonhoz odalépéshez, mert annyira lemossa tényleg a pályáról az összes rockzenészt, hogy nem tudom, hogy jövőre esetleg nem te játszod a Jánosvitézt. Lehet, hogy jövőre Waszlavik László játsza a Jánosvitézt kérem. Nagyon. jó, nagyon jó a srác. Lehet, hogy a Jézus Krisztus Szupersztárba benne leszel. Melyik akarsz lenni? Demis Roussoes, vagy ki játsza Jézust? Demis Roussoes. Könnyek a szememben. Jézus Krisztus Szupersztár szerepében. (énekel valamit) Egész jól tudtam, nem? Ez mi volt ez? Jaaaaj te kultúrálatlan barom. Hát ez...Demis Roussoest nem ismeri. Hát a TV-be is benne volt. Majd fogom ismerni a Demis Roussoest. Te mindjár sietek majd. A Van...a Van Halent fogadjunk, hogy ismered. A Van Halent, az nem tud gitározni. (Demis Roussoes énekli) Hát ennyire hamis van ez igaz. Afroditae Childot. Afroditae Childot. Az milyen hamisan énekel. Ismered Afroditae Child? Nem. Na. Szép. Megvan a véleményem magunkról kérem. Nem is tegeződünk. (közönség: "Üsd ki!") Fogadjunk, hogy nem tudod. Én még tudom."
Mit akarok még?
konf: "Elég is ennyi. Hölgyeim és Uraim. Hátrafordultam és azt mondtam nekik: jövő hét. A zenekar aszonta, hogy azt az istent, már megint tanulni kell nótát. Kislány vigyázz. Mer összevissza fröcskölöd magad. És akkor sírhat...Kislány boogie. Jeah istenem."
Kislány boogie
konf: "Támadás, egykettőhárom!"
Jerikó
konf: "Spulni. Rendes ember lesz belőlem, mert kocsit kapok érettségi után. Waszlavik nóta."
Rendes ember-Vígan táncolok
konf: "Egész komolyan dolgozunk. Van még nótánk? Ez már a civilizáció Hölgyeim és Uraim. Amiben élünk az már a Civilizáció. Waszlavikkal közösen írt nótánk a Civilizáció. Elmondom a szövegét, hogy fejlődjetek. Angyalarcú patkányok stb..."
Civilizáció
konf: "Ne bassza meg. Motorizált nemzedék. De szép kis dal volt. Tudja még valaki a szövegét? A nagyvárosi...úgy hívnak...miért lett...jó. Mindenki énekel."
Motorizált nemzedék
konf: "Nem. Most egy csendes zene következzen. A dal címe Minden, minden. Előadja Lugosi László, tapsoljuk meg, nagyon tehetséges. Már ismét ő jön. Énekelek nektek egy kicsit, na jó rendben. Tessék leülni itten a színpadon. Leül mindenki. Együtt énekeljük el a Minden, minden kezdetű hatalmas világslágert. Lugosi László feldolgozásában. Derkovics a színpadon. Jaj a már a befejezés is szép."
Minden, minden (Minden kislány életében...)
konf: "Itt a vége. Félelmetes taps van, vastap. Addig nem megyünk tovább. Laci. Ilyen sikered se volt még. Pirulok is nagyon. Ő is csodálkozik, hogy a bicsnek még mindig milyen sikere van. Sajnos. Viszlát."
Viszlát
konf: "Topis zenész. Nem tudom hol a harmónikám. Van fésűm. Nem tudom. Benhagytam a táskámban. Akkor most nincs Topis zenész, majd máskor lesz. Az istenit."
Ó a Beatrice/Csillagok, csillagok
konf: "Ennyi. Mostmá...aztán vigyázzunk a figurára. Bizony ám. Tegye föl a kezét, aki ma ivott szeszt. Na nem sül ki a szemetek. Na egy nagy erdő. Olyan vagy mint az apád. Na. Megkaptátok. Tiszta apja. Ez a gyerek. A Nem nekem tanulszt tudjátok? Nem tudjuk. Laci bevallotta. Basszus. Nagyon bosszús. Mehet. Gyerünk, nyomjuk. nem tudjátok. Ő lelök itt valamit nekem. Mondjuk engem. kérem szépen amivel ezt nem tudjuk, ezér egy másik dalra megyünk át. Basszus nem tudja, azt mondja, hogy ő nem tudja. Egy basszusszóló az nagyon kellene. Éljeeen! Tapsoljuk meg. Tapsoljuk meg. Fiam, gyere mutatkozzál be. De akkor utána te is. Utána én bemutatkozom majd, persze. Utána szóló jön: én utána előveszem a gitárt. Na fiam. Figyelem kéremszépen Zsoldos Tamás megkezdi a Vecsernyica című dalt. Kukunyescse. A Kukovecz az itt van, de ne izéljél. Mi az, hogy Kukunyescse? nem úgy hívják. Vecsernyica az jó. Tessék, figyelem, figyelem, figyelem. Teljes csendet kérek. Nyomjad neki."
Vecsernyica-Kukunyescse á lá Zsoldos Tamás
konf: "Tessék megtapsolni. Hölgyeim és Uraim Zsoldos Tamást hallották. rendesen kérünk egy nagy tapsot. Rendes vastaps, vagy nem megyünk tovább. Köszönjük, hogy ilyen spontán, spontán vetélés történik. Kedves ifjúság, kedves fiatalok. Most pedig...Térgyen állva. Bár ugye a részeg állat csak Térgyen állhat című opusz következik. Gyorsan játsszátok, hogy hamar vége legyen Laci. Everybody come on let's twist again."
Térden állva