1987. IV. 25.
Kazincbarcika

Összjátékidő: 66'21"
forrás: első generációs másolat

Ó, a Beatrice
Feró: "Nagyon szép volt. Mindenki jól érzi magát? (?) is valamit? Hölgyeim és Uraim, akkor pedig Ricsericse, Beatrice. Hó-rukk!"
Üzenetek
F: "Ez jó volt. Ez jó volt? Jó volt? Ágyin, dvá, ez. Kettő. (13 fodor) Túl nagy. Nagyon repeszt. Angyalföld!"
Angyalföld
F: "A gondolat előtt a szó csak térden állhat."
Térden állva
F: "Most pedig...kulturális programunk következik. Felkérem a budapesti Go-Go Boys együttest, készüljön fel a programjára. Most pedig a Go-Go Boys elvonul, addig mi együtt nyomunk valami jót. (közönség Ricsézik) Akartok valamit? Helló. Hallotok? Akartok egy kis jó diszkót? Nem akartok diszkót? Azt hittem diszkómajmok vagytok. Nem? Nana. Nana. Há ki volt írva, hogy Kazincbarcika diszkóváros. Nem így van? Azt hittem isten bizony. Én már diszkósmajom lettem, kinn van a mellem. Hölgyeim és Uraim most pedig következik a budapesti Go-Go Boys együttes, tapsoljuk meg őket. Gyertek, má hajoljatok meg köcsögök. Úgy. Most menjetek ki, és zenére gyertek be. Most menjetek ki, rendes profi produkció. Ez az. Hölgyeim és Uraim. Nem vagyok útba nektek itt? Útba vagyok? Menjek arrébb? Elfértek. Itt előre, elől táncoljatok. Jó? Hölgyeim és Uraim. Budapesti vendégművészek következnek."
Go-Go Boys: "Everybody taps. Tapsoljuk meg őket. Magasra a lábat!"
F: "Remélem kultúrából mindenki eleget kapott. Most pedig Hölgyeim és Uraim. Egy nagyon nagy sikerű dal következzen. Remélem mindenki ismeri a kombiné, kombiné, csipkés kombinét. Neeem? Nem lehet, hát itt mindenkinek ismernie kell. Ugye mindenki ismeri? Figyeljetek, mer ez most megy. Na, nananana."
Csipkés kombiné
F: "Milyen jó volt, mi? Jönnek a zenészek vissza és énekeljük el azt, hogy."
Kanászélet
F: "Támadás! Össze-vissza volt. Most mond meg őszintén."
Laci: "Teljesen össze-vissza volt."
F: "Mutasd meg nekik, hogy kell. Tessék, én bemondom, és a Laci beszámol, megmutatja nektek, hogy hogy kell. Támadás!"
F: "1, 2, há-rom! (elindul)"
F: "Jó, jó, akkor most ezt tudjuk. De tényleg mindenki tudja? Mindenki tudja? (2x) Akkor mehet, most ti mondjátok. Támadás! (elindul)"
L: "Nem lehet, erre nem lehet."
F: "Nem tudtunk beszállni, a Laci nem tudott, igaza van. Laci már öreg, egyszerre csináljátok, hát nem úgy van az. Támadás! (elindul)"
L: "Nem jó, az istenit."
F: "Laci már (?)."
L: "Precízebben kéne, precízebben."
F: "Laci intsed be."
L: "Na figyelj, segítek. Segítek, tessék."
F: "Figyeljetek a Lacibácsira. Támadás!"
L: "1, 2, há-rom! (elindul) "
F: "Mi, mi Laci?"
L: "Egy próbát kérek."
F: "Egy próba. Próba. Támadás! (elindul) Most jó lesz?"
L: "Ha még egyszer ilyen, akkor jobb lesz."
F: "Ha még egyszer ilyen, akkor jobb lesz. Tessék. Támadás! (elindul) Jó volt."
Jerikó
F: "Ki emlékszik még arra a dalra, hogy Motorizált nemzedék? Tegye föl a kezét, akinek van Verhovínája. Vagy legalább egy Riga. Riga mopedes? Köszönöm szépen. Kinek van ETZ-je? ETZ ott érkezett."
L: "Kinek van Suzukija?"
F: "Milyen?"
L: "Suzuki!"
F: "Szuzuki?"
L: "Dugdbemajdsihúzdki!"
F: "Laci, ne disznólkodjál, milyen puki? Ilyen motor nincsen, hogy puki."
L: "Dehogy nincsen."
F: "Miér, lányok motoroznak, vagy mi?"
L: "Nem, á, izé. Yamaha meg Kawasaky, meg sima kuki, meg minden."
F: "Sima kuki, ilyen motor nincsen. Ne haragudj Laci. Tamás van ilyen motor, hogy sima kuki?"
Tamás: "Nincs ilyen."
L: "Ez is egy japán."
F: "Tamás, sima kuki nincsen. Csak nedves. Vagy (?)."
T: "Máshogy hívják, úgy hogy (?). Az viszont nem motor."
F: "Óhhohó. Hölgyeim és Uraim tapsoljuk meg, itt ez a basszusgitáros. Zsoldos Tamás. Köszönjük a spontán tapsot. Kéremszépen Zsoldos Tamás, ez a rendkívül tehetséges és rendkívül fiatal ember ez még mindig vállalja. Kéremszépen Miklóska Lajos nyomdokaiba próbál most lépni és előad nektek egy olyan világslágert, amin asziszem, hogy többen könnyezni fognak. Akinél van zsebkendő picikét te is ott a keverőnél vegyél elő egy...zsebkendőt, mert hamarosan össze-vissza...pisiled magad. Vagyis sírod magad. Tamás előadja nektek, mert nagyon fáj a szíve. Most nevet ugyan, de én ismerem. Belülről, de, fáj a szíve. Tomikám."
T: "De nem erről volt szó."
F: "Dehogynem erről volt szó. Ugye, hogy fáj a Tamásnak a szíve? Mondjátok, mer nem lesz buli."
T: "Valami motor volt."
F: "Motoros is lesz majd, de először a Tamás szíve fáj."
L: "Megfáztál a motoron."
F: "Tamás, jön az infarktus, Tamás, gyere. Add elő fiam. A vokálnál természetesen nem kisebb ember, mint személyiségem. Erre külön felhívom a figyelmet a zeneértő...hogy hogy tehet szert. (?) időnként pedig gátolok."
Fáj a szívem
F: "Zsoldos Tamás szólóének. Fantasztikus tehetségű. Motorizált nemzedék! Motorra magyarok!"
Motorizált nemzedék
F: "Most pedig egy szép csendes dal következzen. Nem kell, hányszor mondjam, nem kell. Akkor sem kell. Semmi nem kell. Még a nem kell sem kell. Semkellsemkell nemkell. (halandzsa) Akkor bazza fasza stb. Engemeazalacije."
Nem kell
közönség: "Ricsericse, Beatrice, hó-rukk!"
F: "Laci szeretne énekelni nektek valamit."
Csak neked zenélek
(kazettafordítás)
F: "Na akkor gyerekek most pedig felkérem Waszlavik Lászlót, tartsa meg mai expozéját."
W: "Fiatalok, véreim. Nyílegyenes művet szeretnék ma előadni a magyar rockzene gyöngyszeme közül, amely 5 évvel ezelőtt született és akkor 5 évvel járt a világszínvonal előtt, ami összesen 10. És evvel is kezdődik a visszaszámlálás, ezzel is kezdődik a dal bevezetése. 10, 9, 8, 7."
Itt a tavasz
F: "Waszlavik gazember Sárkány, mozgásművész. (közönségből: "Európa!") Ezek után, hogy láttam a Gazember, megfogadom, hogy én rendes ember leszek. Különben is kocsit kapok érettségi után. Apám legalábbis azt ígérte. Rendes ember lesz belőlem. Belőletek mikor lesz rendes ember? Tegye föl a kezét, aki ötös tanuló volt. Szép dolog. Én tudtam mindig ötös lenni? Tessék a Feróról példaképet venni, Feró mindig ötös volt. Nem úgy, mint a Laci. Kettessel csúszkált át."
L: "Nem annyira. Azért osztályfőnökit te is kaptál."
F: "Na most nézzétek meg ezt a nagy lapajt itt. Ez tudjátok mit csinált biológiából?"
T: "Megbukott."
F: "Ne! Ne! Még ki is mond, még büszke is vagy, mi? Talán még iszol szeszt is? Tyű! Ez a példaképetek, ez? Mikor itt vagyok én. Én nem iszom. Jó magaviselet, mit tessék?!"
L: "Tessék leszokni az alkohol tartalmú italok fogyasztásáról."
F: "Bizony. Nagyon isztok. Már úgy nézel ki mint az apád!"
L: "Nem ér inni."
F: "(elindul) De én már rendes ember leszek."
Rendes ember
F: "Aúúúú."
Nagyvárosi farkas
F: "Kösz. Ha elnémul a város. De mielőtt elkezdenénk. Május 2-án Budapesten a Petőfi Csarnokban eredeti Beatrice buli lesz. Tehát mindenkit várunk szeretettel május 2-án Budapesten a Petőfi Csarnokban. Buli végeztével aki esetleg Hamletkazettát, hogyha nagylemezt akar vásárolni kinn a ruhatár mellett lehet vásárolni Hamlet kazettát és Ricse kazettát."
Meditáció
F: "Hát akkor elérkeztünk az est...végső dalához. Beatrice a Katicabogár fog következni."
Katicabogárka
közönség: "Vissza!"
F: "Minek él az olyan? Aki nem tudja mi a jó. Aki nem tudja mi való."
L: "Sokszor megkérdezik."
F: "Hogy. Akit. Aki."
L: "Ő az, aki csak létezik."
F: "A Lugosi papa. Ő is. Állj az egész. Akarja, vagy nem akarja, tegye föl a kezét, aki jót akar. Köszönöm szépen, ellenpróbát kérek."
L: "Ki akar rosszat?"
F: "Rosszat ketten. Hárman akartak. És ö ki tartózkodott? Egy, kettő, aha. és amikor kikapartuk a jót, és elérkezett a Kánaán, akkor ti beleültök és megeszitek a mézet."
L: "Gesztenyét!"
F: "A gesztenyét kikaparjuk. Kikaparni a gesztenyét. Hát ilyet. tamás, szégyelld magadat. Csak nem tartózkodtál? Há mit csináltál?"
T: "Én is szeretem a jót."
F: "A Tamás nagyon szereti a jót. A jót az ember nem veti meg. Néha már én is olyan jó vagyok magammal, hogy. Laci meg már csak magába ráz. Hopp! Na tudtam, hogy. Mindjár az őrület. Hát fogd már vissza magad. Mér kell mindjárt csapkodni, meg izé. Szép nyugodtan szórakozni. (sramlisan énekli) Hát ez szé, fantasztikus. Tuti hülye. Laci, nagyon jó voltál. Tapsoljuk meg a Lacit."
L: "Hülye vagyok."
F: "Hopp! Hopp! Hopphipphopp!"
Minek él az olyan? (csak az első hangok)