1987. IX. 9.
Pécsi Ifipark

Összjátékidő: 89:15
forrás: anyaszalag

konf: "Szevasztok. Üdvözlünk mindenkit. Miklóska Lajos személyesen tapsoljuk meg. Lugosi László szólógitároknál. A két ifjú titán Zsoldos Tamás és Nagyfi László dob és basszusgitárok. Örömmel jelenthetem, hogy vendégművész is van, exkluzív vendégművész. A közép és összeurópai és ö nem tudom milyen rocksámán, Waszlavik László. Úgyhogy minden adott, hogy ma valami jó buli legyen. Mivel új nótákat nem tudunk, ezért...Ricse. Addig csináljátok ezt még, marha jó. (Közönség: "Ricse. Ricse. Be-at-ricse!")"
Kanászélet
konf: "Heeej. Na jól van akkor. Újabb pihenő. Ricsericsebeatricse! Hó-rukk!"
Üzenetek
konf: "Óh baby! Baby! Baby! Baby i love you baby! Mi ez? Ez honnan jött? Tudok angolul. Everybody! Everybody! Hülye vagy? Hülye vagy fiam? Vén hülye. Én abba is hagyom. Idejössz nekem. ne babyzzél, úgy kiváglak. A fiatalok előtt ne járass már le. A fiatalok előtt ne csináld. Fújd a orrodat vén taknyos. Csapd le a végit mer hugyos. Szép dolog. Ellenem hangolod a közönséget."
Ó, a Beatrice
konf: "És akkor még nem is vagyunk beképzeltek. Kicsit se. Tudjátok milyen zászjó ez? Ne kiabáljál, ez csak szónoki kérdés. Ez kéremszépen egy Beatrice zászló. 1987! Majd szólok mikor van. Azt kell kiabálni: A Beatrice újra él. Azt kell mondani a Beatrice újra él te hülye. Énnekem is? Szellős agyú. Jó. tessék figyelem. Még egyszer. 1987! (tovább kántálják) 1988. Nem én voltam. Ezt a hígagyút. Megjegyeztem. Jó kezded. Felkérem Miklóska Lajost, hogy mondja el a mai napra rendelt jelszavakat. Kéremszépen. Damaszt. Majd mondjam meg hogy mi a jelszó. Magyarnak születtem, magyar vagyok és a vallásom is csak magyar. Tapsoljuk meg. Hát ez spontán taps. Hát ez a Miklóska. Hát igen (?) csak mondtam neki. De meg megjegyeztem. Nehéz volt, de megjegyeztem. A Lajos a Lajos a régi egy spontán, egy spontán tapsot kérek ide, mer Lajos a régi. Sőt már hallom, hogy kórusba mondjátok, hogy La-jos! La-jos! Szinte hallom. Lajos. Ájj a fejembe száll gyerekek. Ezér jutalmul ma rendesen veszek egy gitárpárbajt majd később. Nem most, majd később. Még ráér. Még ráér. Most csak beiz én leszek a legjobb, majd meg fogjátok látni. A szokásos, a szokásos szólómat fogom, itt közbe lesz, közbe lesz egy, egy kis szóló. Másik basszgitáros fog ugye a Tamás. A Zsoldos Tamás is fog basszgitározni. Ne dumálj, most én akarok beszélni. Jó parancsolj kérlek, igen, tessék. Kedves fiatalok a rockzene mai csúcsait szeretném bemutatni nektek. Itt...egy trikó rajtam, nem itt alul, itt fölül. Egy hatalmas trikó, amin rajta van a fox te még. Szép nagy csúcsai vannak. Kéremszépen Samantha Foxot a csöcsei miatt kinevezem a rockzene két csúcsának. Megmutatom az egyik csúcs. Itten. Ez, amelyik egy kicsit így lefele, ez a másik csúcs. Namost. Ünnepélyesen Samantha Foxot rockosnak fogadom. De azt szeretném, ha eztet. Egyetértek. Ugye? Ááhhháó. Feltört a taps. Lajos a régi. Ismét egyetért. Hát hiába. Ne, ne nagyon be vagyok sztárolva. Laci nem vagy féltékeny? Egy cseppet sem. Szóval rám a nem is (?). Én azt kívánom, hogy ma estére mindenkinek legalább az egyik mellét megkapja. Csak az egyik. kettő úgyis sok, mer annyi mell már nincs. Minthogy többségben vannak a fiúk gondolom mindannyian egyetértünk. Csak tegye föl a kezét, aki egyetért, hogy Samantha Fox legyen rockos. Jó. Avval ne foglalkozzunk, hogy diszkót csinál. Jó. Jó nekünk, attól még estére elférne nálunk. Egy kis jó rockos izét, egy ilyet. Nagy metálos. Támadás! Állj. Ez össze vissza volt. Ez a baj, hogy ez össze vissza volt. Itt lenne a Samantha Fox lefonnyadna a melle. Na. Mégeygszer. Támadás! Én erre nem szállok be. Laci nem száll be, nekem már jó lett volna. Laci nem. Kényes vagyok. Olyan finnyás ez a Laci mostanába. Na mégegyszer. A Samantha? Az jöhet. Az jöhet. beszállhat. Támadás! Egy, kettő, há-rom!"
Jerikó
konf: "Jó. Hatalmas örömöt tapasztaltam, amikor befejeztük a nótát. Örültetek a Jerikónak? Nem úgy kell mondani. Ferikó. Nem Ferike. Háháháhá. Nagyon jó volt, akkor is jó volt. Viszonzom. A tíz évvel ezelőtti rockereknek...egy dalt. Ha elnémul a város oly magam vagyok. S egyedül sokszor rámtör a depresszióóóúó."
Meditáció
konf: "Ne hallj meg Feró. Aúú, de rossz lenne ha meghalnál. (?). Ha meghalnál. Ne hallj meg Feró. Nemsokára (?). Ú, ne haljál meg. Ú, olyan rossz lesz ha meghalsz. (2x) Nyomuljatok farkasok, gyerünk."
Nagyvárosi farkas
konf: "Motorizált nemzedék. Motorra magyarok."
Motorizált nemzedék
konf: "Megérkezett az első verekedés. megnyugodtatok, kész? Mindenki megkapta a saját pofonját. Asziszem. Tegye föl a kezét, aki nem kapott pofont. Igen. Óh, hát marhajó az arány. Általába Magyarországon egy búcsúban mindig van halott. Itt még az se volt. Na jól pofánváglak. Mi az hogy majd lesz? Na. Ezér büntetőzene következik. Egyetértek. Muszály megbüntetni benneteket kéremszépen. Tegyétek le a hangszert, majd én a zongorán. Verekedés miatt."
Büntetőzene
konf: "Je! Nem, nem. Lányok! (4x) Vigyázzatok! Egy! Két! Egy, két, há, négy!"
Kislány boogie
konf: "Jaaaaj. Ezt a csajt kikaptam magamnak. Ez nagyon jól esett. Ez jár neked. Képzeld hány középkorú. Énnekem a Samantha Fox jár. Nem, mondod. Mer ilyen görény nekem nem köll. Laci hogy néz ez ki? Lacókám szerinted is neki a Samantha Fox jár? Jár neki. Legalább rájárna. Jár neki, jár neki. Szerintem egy ilyen kislány jár neked mint a Gazember. Mer olyan rosszulöltözött vagy, nem olyan szépen kifogástalanul és kiválóan. Én szakadt vagyok érted és kész. Nagy dolog. Már kinőhettél volna belőle. Olyan nagymellű kellene, mint egy luftballon. Egy legyen, egy melle, de az nagy. Kelttészta nem jó. Középen. Ne ilyen hasa. Mint a basa, basa. Jó. Mese volt. Kérem. Megkérem Miklóska Lajost folytassa a bulit. Én meg felkérem Waszlavik Gazember Lászlót a kelet európai rocksámánt, hogy tartsa meg a...bizonyos válságból, a rockzene bizonyos válságából kivezető kiutat."
Waszlavik székfoglaló
konf: "Waszlavik Gazember sámán. (közönségből: "Olvastam egy interjút (?) Van egy (?). Friderikusz, Friderikusz (?).") Mi ez? Oh baby, je. I love you. Milyen baby i love you. Ezt haha...ezt az öreget. Ez tök gyagya. Gyerekek habár én kívül állok köztetek, de azért fogadjatok be. Meg kell mondjam, hogy itten kevés öltönybe öltözött úriemberrel találkoztam. De vegyetek példát rólam, mint jóapátokról. Ugye? Jól beszélek, itt is mondjad. Legközelebb ha jövünk, mindenki öltönybe jön. Megértettétek? Osztálytalálkozó lesz. Osztálytalálkozó. Mér gyerekek nehogy azt higgyétek, hogy nem lesz Ricseballagás. Vagy Ricse emléktúra. Az van, már az volt is. Úgyis ráballagunk a sok (?)ra. Akartok...akartok kulturálisan fejlődni? Akarunk. Akartok? Akarunk. Játszam el a kombinét? Jó, eljá, kösz szépen a bizalmat."
Csipkés kombiné
konf: "Pont a végére érkezett a kézcsók, ugye? Pontosan a végére. Jó volt a kombiné? Jó volt? Nem volt jó? Jó volt, vagy nem volt jó? Azér mondom. Mit játszunk? Mit játszunk? Nekem van egy ötletem. Térden állvát? Az nagyon jó lesz. Jó. Térden állva."
Térden állva
konf: "Már megin mér van verekedés? (2x) Gyerekek abba kéne hagyni. Nem kell állandóan ez a bunyó. Álljatok már le. (közönség: "Ramones") Hát érdekes. Tudod? Nem. Nem. Én még emlékszem rá."
Üss a kölökre
konf: "Ebbe nem volt szóló. (?). Gyerekek. Nagyon öreges volt. Ez nagyon öreges. Jó volt. Meg fogom nektek mutatni, hogy mi egy igazi produkció. Így negyven év körül, negyven év tályán. Hölgyeim és Uraim. Most pedig produkció következik...a két basszusgitáros között egy gitárpárbaly. És felkérem Zsoldos Tamást...be vagy melegedve fiam? El tudod játszani? Mer most meg kell mutatnod, mer utána én következem. Úgyhogy légy szíves kezd el, gyerekek figyelmetekbe ajánlom kivételes tehetségű Zsoldos Tamás. Nem az én tanítványom. Azért nagyon tehetséges és mindent tud már. Ne csajozzál addig itten. Mi az hogy ne csajozzon. Gyere kist ide. Most itten, nézz ide ezt a lányt, ezzel ne csajozzak? Hát ne hülyéskedjél már. Hát az emberi természet ellen való vétek. A Laci, a Laci kéri, hogy vedd be a buliba. Jézusom. Tudjátok mi van itt elől? Samantha Fox (?). Megtaláltam az én kis Samanthámat. Remélem fox. Vegyél bele Feró. Vegyél bele. Gyerekek leszarom én ezt a gitárpárbaly. Ő az Angyalföldet kérte én meg mindent megteszek érte. Angyalföldi gyereknek születtem. Halljam."
Angyalföld
konf: "Ez már szerelem. Ágival? Gyerekek ne haragudjatok vége a bulinak, szia. Egyetértek. Szevasztok. Nagyon kanosok az öregek. Kanos öregek. Nagyon kanosok. I'm A Man. Baby i love you. Tudjátok mekkora van? Nekem. nekem. S amíg élek, addig állni fog. A Ricse. Óvatos. Kemény mint a Ricse fasza. 1987! Nem tanulta, tanultatok meg be. Kefíres, kefíres volt. Ez kefíres. 1987! A Beatrice újra él. (2x) Így kell. Akkor most tartsa meg a. Waszlavik felkérem tartsa meg a basszusszólót. Mer ezt felvettük a programba. Újra meg még mindig. Kéremszépen figyelem. Figyelem Zsoldos Tamás megkezdi a mai basszusszólót."
Basszusszóló (közben Miklóska: "Eltolta, eltolta.")
konf: "Ja, ja. Basszusszóló volt. Most én gyerekek, most én megmutatom nektek. Mi egymásra találtunk itt közben. Itten bontakozik a szerelmünk, ti meg bassz, basszusozzatok. Édes apucikám ezt a fényt, csak ezt hagyd meg. Azt lehet, hogy csak ezt a fényt hagyod meg és a többit leoltod. Jó, és ide fogok koncentrálni, és neked csillogom, jó? (?). Neked. Neked fogom ezt a szólót, jó? Jól látható az arcom? Hátul is. Jó, akkor most kezdem, figyel. Most koncentrálok. Nem fink, várjál, mi van? Mi, mi történt közben? A vén hülye basszusozik? Koncentrálok. Ja. Addig én közbe csajozhatok, nem? Nem. Jó csajozzál. Gyerekek azér most jön az én szólóm. Figyelj. Most. Gyerekek (?) szólózik, a faszt érdekli ez a hülyeség. Szóval tudod mit fogok csinálni, megmondom neked. Egy hangot fog játszani, és eljátsza, hogy az a legjobb. Érted nem akarom lebeszélni róla, érted. Mert sa, érted. Hát mindegy, öreg. Az előbb láttátok a Tamás mit csinált? Hát tűvé tette a hangszert. Ezennel kérem ünnepélyesen a beemelésemet. Látod mit mondtam. Mer én visszavonulok. Itt ellenem hangolod a nép, közönséget. Én visszavonulok. Ezt nem csinálom, kész. Lajos érdemei mellett elismerem. Van itt egy kis szólógitárom, az nagyon jó lesz nekem. Fölmentem a Lajost, kész. Aki akarja kiabáljatok neki, nekem nem kell. (közönség kiabálja a Lajost) 1987 haha. Nem lesz ma basszusszóló. Nem mer. Tamás mit szólsz ehhez? (?). Lemostad, lemostad, teljesen lemostad a palit. Azt ti elhiszitek nekem, hogy hát csak húsz éve basszgitározom, nem? Ah. Nem négy éve. Hát csak többet tudok. Ugye hogy elhiszitek? Elhitték. Neeem. Elhitték. Mutasd meg. (4x) Kérem teljes csendet kérem Lajos még egy, hagyjad azt a lányt, az az enyém. Megjön a, mer nem lesz basszusszóló, tényleg nem lesz. Az az én, nézzél magadnak, ott egy másik, annyi jó lány van itt. Végre megtalálom az én Samanthámat. Hol volt az előző kis szőke hol van? Eltűnt, hová lett? Elvitték, hát. Elvitték. Hát féleszű. A máriába. Mamusz ez a Lajos. Nem tudom gyerekek nálam szabad kapacitás van. Jáeeej! Hát ez szerintem marha szar volt. Egy hangot így csináltál, prr. Hát de ez Bécsi "A" volt. Bécsi A? Ez egy pécsi sem, ez egy pécsi prr volt. Nem pécsi prr. Ez az volt, én hallottam. Há nem az volt?! Idejön, és kijátsza a köze, asziszi, hogy a közönségnek elég annyi, hogy prr. Ugye hogy jobb voltam. Ugye hogy jobb volt, tessék. (fingások) Ilyen nagy. Ez volt a nagy (?). Szép kis rockandroll sztár. Gyönyörű. te születtél rockandroll sztárnak? Köszönöm szépen. Örülök, hogy ilyen nagy élményben volt részetek. Egy igazi klasszikus mű. Nagy nagy hatalmas szél. Húsz évig tanultam, hogy föl tudjak idáig nőni, hogy prr. Egy ilyet. nagy babosszél volt. Hátul nagyon szépen köszönöm a műértő közönségnek. Látom...ti is nagyon szeletek. Rockandroll sztárnak születtem. Fingós vagyok."
Kifakult sztár
konf: "Na. Alakul. Na mit játszunk? Hányszor mondja, nem kell. Akkor sem kell. Semmi. Nem. Nem kell."
Nem kell
(közönség a Minek él az olyant kezdi)"
Katicabogárka
konf: "Jaj. Mit játszunk. Lajos. Gyerekek megjött a Lajos nője. Megnézzük az öreg hogy csajozik. Na. Melyik mondta neki, hogy apja faszát? Hát gyerek ne mondj ilyet neki. Vén hülyének nem szabad ilyet, megsértődik. (?). Én csajom jobb. Nem jobb. Minden lány szép és jó. Gyerekek mostmár menjetek haza, hagy csajozzunk, jó? Szevasztok. Tamás mi csináljunk valami mást. Kerüljünk egyet. Nem kéne énekelni ezeknek a lányoknak. Játszuk a Viszlátot. Dehogy Viszlát, hogyne. Az is hogy hazamegyünk. Ne most még. Minek él az olyan, aki nem tudja mi a jó, aki nem tudja mi való? Sokszor megkérdezik. Minek él az olyan, akinek lankadt már a magány. Aki nem jár lányok után. Ő az, aki csak reiszol. Ő az, aki csak akarja a jót. És a napfényre vár. Vajon mi hozta azt hogy örökké magában jár? Minek a olyan, tudom dacból és csak azért, hogy megmutassa mekkora. Élni kell a szerelemért. Na vén takony. (?) az egészet. Húha. Hűha. Mint az acél. Mit csináltál? Mélyhűtőbe volt, vagy mi? Hát komolyan mint egy izé, mint egy mint egy libagége olyan volt. Komolyan mint a fagyott kutyaszar a lábad. na. Hol tartottunk? Hopp, hopp, hopphipphopp!"
Minek él az olyan?
konf: "Köszönjük szépen Uraim, és Hölgyeim. Ez volt a mára rendelt Beatrice buli. Nagyon szépen köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek, remélem, hogy legközelebb is ennyien itt lesztek. Köszi szépen."
közönség: "Vissza!"
konf: "Beépített vissza van. Jól van, köszi. Megbeszéltük. Ez után a siker után tényleg nem tudom mit akarsz még. Na figyelj ide Pécsen a Beatricének mindig sikere van. A Beatrice...vagyis Pécs az mindig beatricsés város volt, ezt te is tudod. Dehát, dehát a Beatrice újra él. Itt volt egy nagyon jó mondása valakinek. Aszonta, itt van, ő az. A Beatrice nem újra él, hanem a Beatrice még mindig él. De azér legyen a jelszó, hogy '87! 1987! (2x) Mit akarok még, mi kell nekem?! (2x)"
Mit akarok még?
konf: "Szevasztok, köszi. (közönségből: "Ááá, nem mentek ti még el") Gyerekek énnekem dolgom van. Gyerünk hajoljunk meg, jó? Jó, akkor mégegyet eljátszunk. És aki...aki esetleg Beatrice kazettát akar vásárolni, persze hogyha reklámcélokból, az majd itt az öltözőhöz jöjjön oda és ott lehet vásárolni egy Beatrice reklámkazettát. Mindenestre egy utolsó nótát eljátszunk még, bár nem biztos, hogy el tudjuk játszani. A Topis bluest, így van, pontosan azt. Hidd el a legjobb szándék vezet, de az értetlenség fala körbevesz."
Topis blues
konf: "Itt a vége, fuss el véle, sziasztok. (?) ott az öltözőnél lehet Ricsekazettát venni, sziasztok. Nagyon szépen köszi, sziasztok."
(valami Skorpions levezetőzene)