1987. X. 31.
Inota

Összjátékidő: kb 61'
forrás: anyaszalag

Jerikó
Feró: "Mit akarok még? Mi kell nekem? (elindul) Hogy higgyek valakinek."
Mit akarok még?
F: "Lajos akar mondani valamit nektek."
Miklóska: "Nagyon jók vagytok. Nagyon jó volt ez az elég. Gyerekek."
F: "Fükszi. Visszajön a visszhang ide erre a kontrollra, ami nem kellene marhára. (közönség ricsézik)"
Ó, a Beatrice
F: "Damaszt! (3x) Öntudatosan! Büszkén! Jövőbe vetett bizalommal! Keményen! Tessék! Mindenki kipirult arccal! Tessék!"
Ó, a Beatrice
F: "Ágyin. Ö, egy. Kettő. (13 fodor) Je!"
Angyalföld
F: "Jól érzitek magatokat?"
M: "Jó. Mi is."
F: "Mi is. Megmondjuk úgy, ahogy van. Tényleg. Most pedig kéremszépen. Menjünk tovább gyorsan, ugye? Motorizált nemzedék! (elindul) Verhovina! Riga! Babett! ETZ!"
Motorizált nemzedék
F: "Na jóva. Most kéremszépen...nyugtató zene következik. A gondolat előtt a szó csak térden állhat. Elmondani nem tudom, csak stb. Szavak nélkül, szavak nélkül, érezd."
Térden állva
M: "Jó volt bizony."
F: "Nagyon jó! (2x)"
Bunda, Bunda
F benne: "Csss. Csendet kérek."
F: "Hölgyeim és Uraim, a budapesti Bunda Kórust hallották."
Laci: "Vokál."
Csak neked zenélek
F-M-L: "Aúúúú."
Nagyvárosi farkas
F: "Hölgyeim és Uraim. Kedves rockot szerető közönség. Kéremszépen, be szeretném jelenteni, hogy Inotát és környékét Ricsés övezetté nyilvánítom. S ezennel átadom nektek a Nagy Rocker díjat. Köszönjük szépen. Ennek örömére eljátszunk egy jó kis magyar népdalt."
Kanászélet
F: "Köszönjük szépen. Kedves fiatalok. Kedves egybegyűltek, kedves öregek. Most pedig fővárosi előadóművészeink következnek. Bizonyára a kifinomultabb közönség már tudja, hogy most szinte egyedülálló produkcióban lesz része. Magyarországon először megalakult egy férfi táncegyüttes. Amelyek szexisek, gyönyörűek és szépek. Hölgyeim és Uraim. Ez a zene, amely most elkezdődik színpadra szólítja a magyarországi Go-Go Boys-t!"
Go-Go Boys: "Köszöntse nagy taps a fiúkat! Fantasztikusan szépek ezek a fiúk. Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy figyelje meg, milyen kecsesen mozognak a fiúk. Például legelől, ott a fekete kendőben, Hölgyeim és Uraim: Csöcsi! Rázd meg a csöcsödet! Odanézz! Itt mellette Roger Mór. És Hölgyeim és Uraim, ez a szexbálvány! Itt, ez a gyönyörű testű! Úgy hívják, hogy Zacsi! Nézzük a zacsiját. Kezdődjön a tánc. Mindenki nagyon figyeljen. Nehogy lemaradjon egy mozdulatról is. Szinte egyszerre csinálják. Oéééé! Figyeljük, hogy hogy dolgozik. Zsöcsi, odanézz, hogy rázza a mellét. Zacsinak csak úgy majd le szakad a zacsija. Fantasztikusak ezek a fiúk. Mintha csak a Neotonból a lányokat nézném (kazettafordítás) És sajnos a produkció vége. Látom. Látom a terembe ezt a sok könnyes arcot. Sok könnyes tekintetet. Sajnos. Tapsoljuk meg. A Go-Go Boys!"
F: "Nagyon szépen köszönöm a zene, tánc és művészetértékelő közönség figyelmét. Most pedig foglaljon mindenki helyet, hiszen...egy nagyon szép dal következik. A Kombiné, kombiné, csipkés kombiné kezdetű. Látom, örülök fiatalok, hogy ennyire kultúráltak vagytok, tényleg. Örülök, hogy veszitek a lemezeket. Nagyon örülök, tényleg. Örülök, hogy örültök. (elindul) Adjál vissza a kontrollba egy kis zongorát. Köszi."
Kombiné
F benne: "Élvezzünk, jaj! Everybody! Halljam. Jaj! Nem hallom, há élvezzél már! De szép! Még egyet! Nagyon jó, na még egy! Ötvenet!"
F: "Tevattok. Tevattok crácok."
Matematikus dala
F: "Ej, de jó. Kösz szépen, olyan jók vagytok, hogy be lehet szarni. Nyomjuk. Tényleg nagyon jó. Köszi szépen, nagyon szépen köszönjük ezt a bulit, tényleg nagyon jó. Jó, annyira jó, hogy abba is hagyjuk, szevasztok, kösz szépen. (halkan:) Mond meg, hogy te még akarsz."
M: "Én még, én még akarok játszani egy kicsit. Tudjátok mit? Énekelek nektek egyet én is."
F: "Most Miklóska Lajos énekel."
M: "Ezt egy kicsit elszomorítom."
F: "Várjál. A Lajos énekel. Dobd vissza a kalapot, mer most a Lajos fején lesz."
Úgy elmegyek
F: "Nagyon szépen köszönjük. 1987. (2x)"
Születésnapodra
F: "Köszönjük. Most pedig felkérem Miklóska Lajost, kezdje meg a mai basszusszólóját. Teljes csendet kérek. Lajoskám. Készültél mára? Biztos tudod?"
M: "Méghozzá egy meglepetéssel az inotai kedves közönségnek."
F: "Meglepetéssel, tapsoljuk meg a meglepetést."
M: "Ma tiszteletetekre bekötött szemmel fogom végrehajtani."
F: "Jeiiiij! Háó. Kéremszépen, teljes csendet kérek. Nagyon veszélyes mutatvány következik, Miklóska Lajos bekötött szemmel próbál basszusszólót csinálni. Hihetetlen a produkció, hihetetlen. Lajoskám. Lajoskám vigyázz, be ne ess az árokba. Megvagy? Figyelem! S! Teljes csendet. (2x) Miklóska is 20 éve ezt gyakorolja. S végre megvan. Figyelem, figyelem. Lajos, mikor teljes csend van, akkor játszd el Lajos. Ssss."
Bécsi A
F: "Eiiij!"
L: "Ez igen."
M: "Ezt. Ezt nem lehet, ne haragudj, ezt még egyszer nem tudnám. Ezt nem tudnám még egyszer."
F: "Nem lehet még egyszer, Lajos?"
M: "Nem, ezt nem tudnám még egyszer."
F: "Te, ne haragudj, ez nem Bécsi A volt."
(vágás)
Waszlavik: "...vezető kiutat. 10, 9, 8, 7!"
Itt a tavasz
Írtam a bátyámnak egy dalt
F: "Hölgyeim és Uraim! A színpadon volt Waszlavik Petőfi Welorex. Most pedig a szólókat folytatva Zsoldos Tamás nagy sikerű szólója következik. A lányok dala: Kuki nyista."
L: "Egy falat sincs."
Kukunyestye (belesül kicsit)
F: "Zsoldos Tamás!"
Zsoldos: "Megdolgoztam érte."
F: "Na kéremszépen, ez is megvolt. Szevasztok. Kösz szépen, csöcső, viszont látásra. Szia. Na jóvan, na, akkor még nincs vége, úgyis csak hülyültünk. Szevasztok, kösz szépen. Helló. Akartok még? Biztos? Még ma Lugosi nem csinált egyéni produkciót. Megkérem, hogy próbáljon meg, Lacikám, tudsz valamit csinálni? Milyen produkciód van? Fingerli? Odanézz! A Lacinak, hogy mozog. Lacikám, volna egy ötletem."
L: "Nekifutásból."
F: "Mit gondolsz, várjál."
L: "Szedd össze. gyerekek, dobáljátok."
F: "Adok. Adok két forintot. Százast is, ezrest is dobhattok. Ez a, ne ilyen aprót, ez kiüti a szemem. Egy cso, csokor százast. Kéremszépen. Lugosi László fantasztikus produkciója következik. Hány mé, Lacikám, hány métert akarsz? Végig?! Aszongya akármilyen messziről. Ez megmondjátok, mi ez? Nem hallom! Még egyszer! Még nagyobbat! Azaz. Ez egy luk kéremszépen. Ebbe a lukba próbál bet, nem pina. Nananana. Ne disznókodj, ez csak luk. A pina az egy fincsi dolog, az nagyon fincsi."
L: "Nem olyan luk az."
F: "Mit mondott Leonardo da Vinci?!"
L: "Hú, de fincsi."
F: "Igen, ilyesmit. Hát régen még mondott valamit. Azt most nem mondjuk. Kéremszépen. Na az a kislány bugyija, most a Laci betalál."
L: "Ezután jön a kislány bugyi."
F: "Ezután jön. Kéremszépen. Lacikám, hova helyezzem el, mondjad. Ide?"
L: "Háhá. Még, messzebbre, nyugodtan, egész a hangfal. Menj el. oda bele, tedd, helyezd el, az az. Kicsit ki kéne szőrözni, nem?"
F: "Kitá, kitámasztom."
L: "Támaszd ki. Tedd szét a kezed. Ó, hát én messziről meg, hát a Tomi. Félsz, hogy nem ismerem meg? Ó. Ez egy ricsés lány."
F: "Ez egy ricsés, ricsés szőrös."
L: "Bajusz. Nagyon szőrös."
F: "E már szakállas."
L: "Lóg a nyelve mán. Nagyon."
M: "Mutasd. Középső ujja. Laci."
L: "Várjatok, előbb fölverem a kezemet."
F: "Várjatok, amíg föláll az ujja."
M: "Sikerült. Ez jó volt."
F: "Lugosi Laci a régi. Spontán vastaps. Ügyes vagy, Laci!"
L: "Azt hiszem, hogy itt mindenki ügyes, aki fiú."
F: "Ezennel kinevezem egész Inota környékét ügyes fiúknak. Ma este remélem lányok hagyjátok, hogy az ügyes fiúk ügyesek legyenek."
L: "Nagy legyen minden legény a talpán."
F: "Na kéremszépen ezért. Gyere csak ide kislányom. Gyere ide szépen. Nem sül ki a szemed?! Megmondtam én, ezekkel mész te?! E, nézd meg hogy néznek ki. Ezér neveltelek én téged? Nézd meg, ezekkel a. Vö, mely, melyik fütyül itten?! Nézd meg mit csináltál a lányommal! Me, ezekkel cs. Neked jók. De én nem azér neveltelek, hogy ilyen, ilyen trógereknek adjalak oda. Hő. Arra volt eszed, hogy fölcsináld mi? Hát te, mer letépem a haját. Egy! Két! Egy, két, há, négy!"
Kislány boogie
F: "Hát kikaptam Amerikát evvel a gádzsival. Hú, de jól néz ki. Kár, hogy a melle a hátán van."
M: "Jobb is, hogyha elhúzta a csíkját."
F: "A technikusoknak összeszedjük a cigarettát."
M: "No."
F: "Kérsz cigit?"
M: "Kösz, most nem, most oltottam el."
F: "Kitesszük a cigit, itt legyen, tessék, akinek kell cigaretta. Kéremszépen. Be szeretném vallani, hogy nagyon sok ember van, aki rock and roll sztárnak születik. ha bemegyek a kocsmába, ahol stb."
Kifakult sztár
konf: "Viszont látásra! Szevasztok. (2x) Viszont látás. (6x)"