1988. IV. 10.
Pécs, Sportcsarnok

Jaj cica/Schneider Fáni
konf: "Szevasztok. Jó estét. Hölgyeim és Uraim ma este a Beatrice együttes fogja önöket szórakoztatni. Jó lesz? Akkor kéremszépen támadás! Egy, kettő, há-rom!"
Jerikó
közönségből: "Sanyi biztos csápol, mi?"
Mit akarok még?
konf: "Je. Szevasztok pécsiek és környékbeliek."
Ó, a Beatrice
konf: "Damaszt. Csipke. Damaszt. Gyerekek új jelszó van: I love you baby. (ricsericsebeatricse hórukk) Az íróasztalt elérte stb."
Üzenetek
konf: "Hidd el a legjobb szándék vezet stb."
Topis blues
konf: "Hölgyeim és Uraim, teljes csendet kérek. Hangol a Budapesti Bunda Kórus, figyelem, figyelem. Várunk még (?). Megvagy? Megvagyok. Halljam egyszerre. Még egyszer. Na jó, mehet."
Bunda, Bunda
közönségből: "Ez jó volt"
konf: "Hölgyeim és Uraim a Budapesti Bunda Kórust hallották. Bunda Béla, Bunda Árpád, és Bunda Kabát vezetésével."
Meditáció
konf: "(hangolgatás) Kéremszépen most rövid szünet következik. (közönségből: "Fordítsam meg?")"
(vágás)
konf: "...zenére vágytok. Ilyen, ilyesmire, hogy."
Minden kislány életében
konf: "A motorizált nemzedééééék!"
Motorizált nemzedék
konf: "Cumi az élet, cumi a tánc stb. "
Cumi az élet
konf: "Ugye? Most pedig kéremszépen valami szép csendes dal fog következni. Ennyire csendes. Szerintem is hozom a harmonikámat. Kulturális továbblépés."
Kanászélet
konf: "Tankeső. kedves fiatalok, kedves ifjúság. Tisztelt egybegyűltek ma este Önök nem láthatják a televíziót, ezért hoztunk egy igazi fővárosi programot Önöknek, hogy fejlődjenek kéremszépen. Hölgyeim és Uraim. Az országban szinte egyedülálló táncprodukció fog következni. Három gyönyörű srác, három gyönyörű fiú fog önöknek táncolni. Név szerint Zacsi, Csonti, vagyis Alany Dilony és ö Pozi. Ebben a sorrendben kéremszépen Hölgyeim és Uraim a színpadon pillanatokon belül a Go-Go Boys. Halljuk a zenét. És máris feltűnnek a fiúk. Ott jönnek befelé, gyönyörűek. Hatalmas taps köszöntse őket. Figyeljék meg azt a...csodálatos mozgást. Azt is nézzük meg, hogy szinte egyszerre. Éljeeen. Fantasztikus ez a három fiú. Hamarosan Európába mennek. S jövőre a tengerentúlon fognak táncolni. Odanézz, odanézz milyen kombináció. Zacsi. De ügyes ez a Zacsi. Kapjad el a lábát, tapsoljuk meg. Egy spontán tapsot. Magas-lábemeléses figurák jönnek. Uijj, majd leszakad a zacsija, de csinálja. Fantasztikus ez a három fiú. Hihetetlen magas-lábemelés. És Alany Delony de ügyes. Szinte egyszerre. (2x) Hölgyeim és Uraim. Éljeeen, tapsoljuk meg. Mint minden jónak...egyszer ennek is végeszakad sajnos. Bár ennek (?) szinte hihetetlen milyen jók voltak. "
konf: ""(a közönség számol) Kéremszépen. Miklóska Lajos szóló kettőn mutatkozik be. Egy egészen rövid kis szólót ad elő, tessék.
Miklóska szóló 2. szóló
konf: "Lajoskám. Nagyon szépen köszönjük az izgalmas produkciót. Zenekarvezetői barackban kell, hogy részesítselek, nagyon jó vagy Lajos. Taps, egy spontán vastapsot kérek kialakulni. Kedves Lajos. Meginterjúvolhatnálak? Azt szeretném megkérdezni, hogy...csinálsz e ma basszusszólót? Igen, fogok csinálni. Mégpedig a Moszkvai B nevezetű basszusszólót. Spontán tapsot kérek, jön a Moszkvai B. Lajos. Hát régebben csak Bécsi A volt. Mostmár a zene begyűrözött egész elér Moszkváig. Értem, értem. és milyen hangot fogunk hallani pontosan? A 440 Hz fölött egy fél hanggal. Ezt mindenki tudja, hogy ez mit jelent. Ez egy Moszkvai B lesz. Igen. Egy Moszkvai. Nagyon szépen köszönjük, további jó munkát kívánunk a zenekarban. Köszönöm. Jó, akkor kezdjük el, azt hogy melyiket játszuk Lajos? Lajos választhatsz egy nótát. Angyalföldi gyerek. Az a kedvenc nótám az Angyalföldi gyerek. (Tizenhárom fodor)"
Angyalföld
konf: "Üss a kölökre. (2x) A lapátnyéllel."
Üss a kölökre
konf: "Oh jeah. I love you baby. Kedves fiatalok most pedig Waszlavik Petőfi Welorex fog következni. Az össz és kelet-európai rocksámán. Fiatalok, véreim, magyarok. Súlyos válságban van a magyar rockzene. Nehéz fekete felhők húznak a magyar rockzene egén. De a Beatrice, ez a kiváló együttes. Ö, amely már 7 évvel ezelőtt feltalálta, megkomponálta összehozta azt a dalt, amely megújítja a világ rockzenéjét. fejődésében. Gazi ne haragudj, hogy. Igen? Közbeszólok. Már nagyon sokszor elkezdtük ezt a nótát, de soha nem tudom, hogy mivel számolsz be, mivel számolsz be? Mi az a mi? De ne haragudj mér ilyen rövid a gatyád? Az a helyzet, ö, hogy én szeretek egyéniség lenni és ezért úgy gondoltam, hogy ö ez egy olyan fajta divat, amelyet nem sokan fognak leutánozni. Hé dehát ilyen van a izének is, a Májköl Dzsekszonnak is. Csak ő fehér zokniba jár. Michael Jackson még sehol nem volt, amikor én már ilyen nadrágot hordtam. Szerintem nem volt elég anyag. Spontán vastaps. És innentől kezdve kérlek Ga-zem-ber. Na gyerekek melyik, melyik kiabálta, valamelyik Cheauchescut mondott az előbb. (?). Személyi kultusz. Gazember ne haragudjál má még kérdeznék valamit. Igen. Kérdezhetek valamit? Mér vagy te a sámán, az mi az hogy sámán az a hülyeség? Sámán az aki, aki hátizászlót hord, tulajdonképpen egy egy pogány hit a sámán hit, mert itt ezen a színpadon sokszor elhangzik, hogy ö istenben hiszünk, meg neked is van egy pár ilyen dalod. Igen. Namost én visszanyúltam még ősibb hagyományokhoz, amikor még istene se volt, és csak pogány istenek voltak. isten mit szól a te nadrágodhoz, nagyon rövid ne haragudj. Hát még rövid az hagyján, de lebeg is marhára. Biztos, hogy hogy a pogány istenek is ebben a nadrágban hisznek és nem gondolod hogy. Jobban szellőzik, az biztos, nem pálik be annyira a zacsi. Jobban szellőzik és hogyha a huszár felül a lovára, meg...hát hogy lehet egy izébe, egy hosszú szárú lobogó gatyába lovagolni. Az a huszár, aki szoknya alá nyúl. Így is van. 10, 9, 8, 7."
Itt a tavasz-Daddy Cool
konf: "Hölgyeim és Uraim Waszlavik Petőfi Welorexet hallottuk a színpadon. Most pedig megkérném Lugosi Lászlót, hogy kezdje el a mai napra rendelt nagyon szép dalát előadni. Csak neked zenélek. Csak neked. Kéremszépen Lugosi László, ez a méltán nagy tehetségű kollega."
Csak neked zenélek
Nagyvárosi farkas
konf: "(közönségből: "Jaj.") Új nóta. Új? Új nótát akarsz játszani? Melyiket? Szép slágert. Szép slágert játszunk? El akarok mondani nektek egy szép verset. (?) Nem én másikat akarok, egy szép verset. Írtam egy verset egy lányhoz. Ma már csak emlék, mikor még nem voltál. stb. "
Azok a boldog szép napok
konf: "Héj! Kedves fiatalok, kedves...ifjúmunkások. Most pedig...egy kicsi szünet. Gyerekek csüccs. Rossz volt. Ez marha rossz volt. (?) mögé. Addig nézzétek a fényeket, hogy villódznak. Gyerekek most jött el a basszusszóló ideje. Szedjél föl egy lányt is."
Bob herceg részlet
konf: "Waszlavik Gazember Sárkány tangoharmónika. Hölgyeim és Uraim. Ez a kis bevezető zene arra szolgált, hogy Önök teljes odaadással figyeljék, ahogy Miklóska Lajos életében először bekötött szemmel megpróbálja eljátszani a Moszkvai B-t. Lajoskám ugye nem látsz? Nem is látod merre vagyok. Jó van. Lajos a gitárt látod azér? Megvan, fogod? Ott integessél annak a bácsinak. Kevés a cukor sok a bácsi, merre van a cukrosbácsi? Figyelem. Lajos egy öreg cukros figyelj felkészül. (?) beteg. Figyelj Lajos. Lajos várjál Lajos ne, olyat még ne, várjál. Ezt el kell mondanom. Húsz évig készült a Lajos erre a pillanatra, meg is fájdult bele a dereka. 20 évig gyakorolt, hogy te ezt megértsed ezt a szólót. Egy perc alatt. Persze ez lehetetlen, de nem érdekes. Lajos. Próbáld meg. De most mindent tegyél bele Lajos a dereka. Tivadar gyere már be, masszírozd már meg az öreget, mer beszarik. Nyomd meg már a derekát hátulról. Figyelem. (4x)"
Moszkvai B
konf: "Eeeeej. Hát kérem vissza. Ez vissza. Hát hiába Lajos. Csodálatos voltál Lajos megmondom neked úgy, ahogy van. Ezt nem tudnád még egyszer megcsinálni. Ezt még egyszer nem tudnád megcsinálni. Gyerekek ez egy jó pillanat volt, hogy tényleg ezért érdemes volt élnem. Itt abba is hagyjuk a koncertet, jó? Hagyjuk abba? Jó. Szevasztok, köszi. Mit fütyülsz? Ne fütyülj, mer. Melyik fütyült, tegye föl a kezét. Azér mondom. Nekünk az Erdős Péter úr stb."
Születésnapodra
konf: "Kösz. (?). Énekelj. Énekeljél. Drága gyerekeim. Magyarul szólok hozzátok. Menjél el most. Na. Egy nagyon ősi dalt fogtok most hallani abból az alkalomból, hogy növekszik mostanában Magyarország lélekszáma."
Úgy elmegyek (Miklóska énekel)
konf: "Helló Peti. Szép volt. közönségből: "Nem kell.") Egész. Egész eddigi életemről kijelentették stb."
A 2000. év felé