1988. V. 1
K.E.K.

Összjátékidő: 51:07
forrás: második generációs másolat

Kánkán
konf: "Egykettőhárom!"
Jerikó
konf: "Hejhejhej!"
Ó, a Beatrice
közben: "Nem volt benne öntudat. Keményen. Fiatalosan. Mostani fiatal vagyok, tessék."
konf: "Hölgyeim és Uraim, kedves dolgozó fiatalok. Nagyon örülök, hogy örültök, és mindenkit szeretettel üdvözlök itt a Kertészeti Egyetemen abból az alkalomból, hogy a Beatrice együttes fellép a Televízió Rockszínpad nevezetű műsorában. Most pedig, hogy teljes legyen a hangulat, bemutatom a kelet-európai füstgépet. Licensze Waszlavik Gazember Lászlóé. Utolértük a nyugatot, nekünk is van füstölőnk. (közönség: "Ricsericsebeatricse Hórukk!") Jó büdös. Ricsericsebeatricse hórukk!"
Üzenetek
konf: "Jeeee! Kurva jó. Kösz szépen, jó a buli. Jó a buli! Jó a buli. Háesze nem lehet. Félreértik. Addig. Most pedig kérem. Kösz szépen, vége is a bulinak. Szevasztok, kösz szépen, szevasz. Mi van? na jó van na, jó van na. Megbocsátok, szevasztok, kösz. Hölgyeim és Uraim. Innentől kezdve kötelező ráadásokat játszunk. Letelt a buli, de mi azért tovább, rendesek vagyunk, ugye Lajos? Tovább játszunk, kötelező ráadások következnek. Megkérem...az egyik példaképeteket, Miklóska Lajost hogy vegye le a gitárt a nyakából és vonuljon végig a színpadon. Mutassa meg a jövőben hogy kell egy korszerű mai fiatalnak öltöznie. Tessék parancsolni. Angol szövet, elől egy kicsit svájfolt. És egy kis babos micsoda van itten ilyen izé. Menjél végig mutasd meg magad, fordulj meg szépen. Ahogy a TV-be látod. tapsoljuk meg. Spontán, spontán tapsot kérek ide. (?) le. Például begombolva is lehet ezt hordani. Igen. Mi egyetlen gombot, vagy kettőt. Tehát variálható. Hatalmas slágerdömpingben született az egyik vadonat új dalunk, amelyik ugyanarról szól, mint általában minden dal. A szerelemről. Azok a boldog szép napok ég veled, te nem tudod milyen jó nélküled."
Azok a boldog szép napok
konf: "Kedves egybegyűltek. Most pedig...mindenki kíváncsi egy kis kultúrális programra ugye? Akartok egy kis kultúrát igazit? Mozgásművészeti akciók következnek Hölgyeim és Uraim. Előtte egy kis bevezető zene."
Kanászélet
konf: "És a beavatott nézők már biztos rásejtik, hogy mi következik. Hölgyeim és Uraim. Magyarországon és a Magyar Televízió nézőihez szólok. Hölgyeim és Uraim. Önöknek fantasztikus élményben lesz részük. Olyat látnak, amilyet tényleg nagyon ritkán lehet látni. Tulajdonképpen a világon egyedülálló szám. Három gyönyörű fiú fog önöknek szinte egyszerre táncolni. Következik a Go-Go Boys. Elköltözök a mikrofonnal. Figyeljünk oldalt. Hamarosan feltűnnek a fiúk. Egy spontán tapsot kérek ide. fantasztikus ez a három fiú. Poci. Állj le Tiboly. Zácsi. stb."
Go-Go boys
konf: "Állj. Ne hülyítsd meg, ne hülyítsd meg Laci őket. Visszateszem a zenekarvezetői barackot. Nem is kaptam sose. Nem baj, nem is kapsz. Ti meg mindjár beveszitek ezt a hülyeséget. Ne kell, hogy tududududu. Na tessék nézd meg, hogy így csinál. Jajajaj. gyerekek. Tessék. Melyik fütyül, melyik fütyül? Tegye fel a kezét! Azér, azér mondom. Minek él az ilyen? stb."
Minek él az olyan
konf: "A gondolat előtt a szó csak térden állhat. 1978-as dal, 1978-as koreográfia."
Térden állva
konf: "Légyszíves gyere ide középre. Meg szeretném kérdezni, mit fogsz ma este nekünk játszani? Egy bécsi "A"-t fognak a kedves hallgatók hallani és a kedves nézők is. kedves nézők, tehát figyelem. Miklóska Lajos mepróbálja az egyedülálló produkciót a Magyar Televízió bemutat egy bécsi "A"-t. Bekötött szemmel. Bekötött, itt egy taps jön, magától alakul egy taps. Közbe a szemét Simonkám. Közbe elmondanám a kedves közönségnek és a kedves nézőknek, szia anya. Itt vagyunk a, na. Már nem ég a piros, elvette a rendező. Anya itt vagyunk. TV-be, TV-be vagyunk anya. Vicus. Vicust is üdvö, Vica! Itt vagyunk. Lajos. A feleséged. Vica. Vica. Őt is pusziljuk. Itt van ez az értelmes férje. Álljatok el előlem, én is akarok látszani. Csókolom anyuci, papa, mama. Kérem, kérem a reflektorokat a Laira. Papa, mama. Anyipuci, apamami. Lesz szóló, lesz szóló. Én, én azt hallottam Lajoskám, hogy nemrégiben nemcsak moszkvai, vagy öööö nem csak bécsi "A"-t játszol, hanem átvetted a Moszkvai "B"-t is. Tudom már azt is tudom, már azt is tudom. Moszkvai "B"-t is? Esetleg ma este hallhatnánk belőle részletek? Egy, egy nap csak egy szóló lehet. És elárulok nektek egy nagyon nagy titkot. Lajos most készül a Bukaresti "C"-vel. Kéremszépen. teljes csendet kérek. Mert bekötött szemmel veszélyes a produkció. Kérlek Lajos próbáld meg transzponálni a művészetet. Transzponáld át a közönségre. Hangosabban kérem azt a virgit. Igen. Figyelem, figyelem Lajos megpróbálja a lehetetlent. Húsz évig gyakorolt, hogy idejöjjön, eljátsza neked. Te meg egy perc alatt meg akarod érteni. Na mosat figyelj."
Bécsi "A"
konf: "Megvan! (közönség: Szép volt Lajos!") A büszkeségetek vagyok. Te vagy a mi büszkeségünk. Lajos a mi büszkeségünk! Jaj, akárcsak odaát lennék, szép. Mi, Transzsszilvániába vagy már? Lajos. Figyeld, hogy megfagyott a kezem. nem fagyott meg. Fagyi van. Lajos. Lajoskám. Én egyet szeretnék kérni tőled. Legalább egy egész kicsi részletet a Moszkvai "B"-ből. Nem lehetne bemutatni? Megvan? Lajos vállalod? De ne kösd be a szemed. Érintőlegesen. Kéremszépen. De te ezt nem vállaljuk a felelősséget kedves nézők. Ez egy Moszkvai "B", ez még nincs kialakulva ez a B. Ez most nézzük. A "C" az meg még teljesen messze van. Ez jön. gyerekek ez. teljes csendet kérek az öreg nyilatkozni akar. Gyerekek ez magunk között ne adjátok tovább. Úgyhogy a TV-t megkérem akkor hogy ne vegye most, ezt nem lehet. Ne tessék ezt venni kérem. Magunk között Moszkvai "B"-t. Ez még nincs kialakulva. Figyelem. (4x) Sss. (B) Hát megvan. megvan. Mit mondjak? Spontán vastaps igen."
Nagyvárosi farkas
konf: "Ha elnémul a város oly magam vagyok, és egyedül sokszor stb."
Meditáció
konf: "Köszönjük. Egész eddigi életemről kijelentették stb."
A 2000. év felé
Katicabogárka
konf: "Várjatok. Megmutatom hogy kell befejezni a koncertet. Szevasztok! Kösz! Szevasz! Csend van. (?) küldöm üdvözletemet a nézők millióinak és nektek...a nézők százainak. Érezzétek magatokat jól. Kellemes hosszú május elsejét kívánok, szevasztok, kösz szépen."
(vágás)
konf: "Fogd meg a kormányt. Aztán vezesd."
Motorizált nemzedék