1988. VIII. 19.
Pecsa

Összjátékidő: 104:32

közönségből: "Megmondlak a Simonnak."
Kánkán/Jaj cica/Schneider Fáni
közben: "(női hang) Kicsit közelebb megyünk. (férfi) Menj be a tömegbe. Ott jobban látsz."
konf: "Támadáááás! Egykettőhá-rom!"
Jerikó
Mit akarok én?
konf: "Oh baby. Oh baby i love you. Nagyon nagyon szépen köszönjük, hogy eljöttetek."
Ó, a Beatrice
konf: "És akkor még nem is mondtunk semmit. Yeaaaah! Fiatalság. (?) ez lesz. Megkérem Miklóska Lajost, mondja be a mai jelszót. Fiatalsááág! Bolondság. Nahát. na jól van akkor, kösz szépen, ennyi elég is volt, na e szevasztok. (közönségből: "Jó, mi? Két szám után levonulnak) Micó, miccónak a gyerekek. Jó a buli. Egy, kettő. (tizenhárom fodor)"
Angyalföld
konf: "Állj meg, állj meg. Gyerekek. Olyanok vagytok, mint a kivert fasz. Hagyjuk az egészet a fenébe, nem való nekik se televízió, se semmi. Nem ez nem jött össze. Hát ha playback van, akkor úgy kell csinálni, mintha játszanál. Mond meg már a Tamásnak is. Meg a többieknek is. (közönség: Ricsericsebeatrice hó-rukk!) A Motorizált nemzedék. (közönségből a férfi: "Nem megy bele, összegyűrődik.")"
Motorizált nemzedék
konf: "Azok a boldog szép napok ég veled, te nem tudod milyen jó nélküled. Jajajó."
Azok a boldog szép napok
a szám közben a női hang: "Milyen elkeseredett szerelem."
konf: "És máris az új lemezen voltunk. Lajoskám van valami, akarsz mondani valamit? (a női hang: "nekem nem jön be ez az elfuserált szerelem.") Hát én elmondanám nektek, hogy végre én is, én is nagyon boldog vagyok most kivételesen. Akármilyen nehéz helyzetbe vagy. Kéremszépen a Lajos boldog. Megkérem Waszlavik Petőfi Velorexet...amikor ilyen válságos órát...órán vagyunk, már két évvel ezelőtt megmutacce, megmutatta a kivezető utat. Ne haragudjon. Szólíthatom úgy, hogy művészúr? Nagyon örülök neki. Kedves...tapsoljuk meg a művészurat nyugodtan. Szereti a tapsot, hát szere, a művész az mégis szereti a tapsot, jól mondom művész? Pontosan igen. Waszlavik művész. A múltkor arra mutatta a kivezető utat. Én találtam azóta egy másikat. Hoppá, ellenvélemény. Tessék. Perspektíva van benne. Te Lacikám szerinted merre van a kivezető út. Óh, gyerekek ezt nem lehet megmutatni, azt érezi az ember. Azt nem lehet megmutatni. Olyan nincs! Laci hazudik. Ez az én variációm, ez az én. Köszönöm szépen. Én is arra láttam. Fiatalok és mindezt még azzal szeretném alátámasztani, hogy...néhány példát is mutatnánk arra, hogy mi ilyen öreg zenészek tudunk sokféle zenét is csinálni. Hármat is szeretnénk mutatni arra, hogy hogy lehet új műfajt teremteni. Az első az egy zene nélküli zene."
Mért kell nekem mindig Neotont hallgatni a TV-ben? (Waszlavik szavalat)
közben: Mér? Mér? na mér? majd megtudod"
konf: "Gratulálok Waszlavik művészúr, gratulálok. És mivel hogy ennyire, ennyire tényleg hogy kultúrált ember vagy zenekarvezetői barackban részesítelek. Nagyot nőj! Amíg nősz, akkor rövid lesz a nadrágod. Igen. Épp a minap kérdezték meg, hogy mitől ilyen rövid a nadrágom, meg hogy mitől ilyen hosszú a hajam. De mondom amennyivel hosszabb a hajam, annyival rövidebb a nadrágom, és akkor pont egyensúlyban vagyok. Megvagyok, megvagyok. Végezetül még két dalt szeretnék előadni, ö mind a kettő kísérleti. Az egyik a legkeményebb hardrock, az úgynevezett hardmetal, a másik pedig a leglágyabb soft."
Itt a tavasz, feloszlott a köd
Daddy Cool
konf: "Köszönjük Waszlavik mester, nagyon szépen köszönjük. Gratulálok. Továbbra is mint mozgásművész emeld a színvonalat itt légyszíves."
Matematikus dala
közönségből: "A két Simon. Még jó, hogy nem vették le a pólójukat."
Ó, a Beatrice
konf: "Damaszt. (4x) Így van. Hölgyeim és Uraim most pedig elérkeztünk a koncert csúcspontjához. A világhírű művészek fellépésével folytatódik a koncert. A leglazább, a legváratlanabb fiúk következnek ide. Hölgyeim és Uraim a színpadon a Go-Go boys. Gyertyát még el lehet oltani, majd később jön a gyertya. Majd szólok, ha jön."
Go-Go Boys: "És feltűnnek a fiúk. Három gyönyörű fiú. És. Szinte egyszerre táncolnak. Éljen. Tapsoljuk meg. (a férfihang: "Hatalmas taps.") Figyeljétek, figyeljétek Szacsit. Szacsi nagyon ügyesen mozog ott. Éljen. Tapsoljuk meg. Alany Dilony. Meg Laci. Simon nem állsz be? Simikém, hát próbálkozzál. Szinte egyszerre. Alany Dilony nagyon ügyesen mozog. Magaslábemeléses figura. Nagyon szépen csinálják. Fantasztikus. És itt tapsoljuk meg. A jövő hónapban, szeptemberben a Magyar Televízió is bemutatja a Go-Go Boys-t. Tapsoljuk meg őket."
Úgy elmegyek (Miklóska énekel)
konf: "Miklóska Lajos. Most mi legyen mondjátok meg, mit csináljunk. Lajos gyere osszuk ki a gyertyákat. Oszd te. Van itt még. Gyújtsátok meg a gyertyákat a fényeket meg vegyétek le. Az összes fényt. Ez az, nagyon szép. Látjátok így kell nyáron karácsonyt csinálni, ilyen egyszerű. Huh!"
Túl késő már
konf: "Fönn Tarcnicán...ott fönt a Vltava felett, hol nyáron is esik a hó. Él boldogan 100 hadifogoly. Molnár Márton emlékére. Bence itt vagy? Hallod? A hadifoglyoknak, akik ott maradtak."
Fönn Tarnicán
a női hang: "Megint (?) egy repülő."
(vágás)
konf: "Hé ez a farkas lesz."
a női hang: "A harmadik sorba előre tudok menni. A harmadik sorba, ahogy megmutattam."
Nagyvárosi farkas
konf: "Kösz. Mindenki szereti a jót? A jót mindenki szereti? És a jó...jó (6x) Jo-jó. Everybody."
Jo-Jo
konf: "Kösz. Mit játszunk Lajos? 1987. (3x)"
Születésnapomra
konf: "Óh a bulihoz hozzátartozik a füst is kérem. Ne mondjátok, hogy nem volt füst. Profi zenekarnál van füst."
Meditáció
konf: "Ne hallj meg Feró. (a férfihang: "Jó mi?") Minek él az olyan, aki nem tudja stb."
Minek él az olyan?
konf: "A rockandroll sztárnak születtem. Jó nekem. Sztár vagyok. Háhá. Yeaaaah!"
Kifakult sztár
Cumi az élet
konf: "Köszönjük. Mer most ezt (?) Lajos eszembe jutott, ne azt játszuk el, hanem egy másikat. Ne. Megin, megin hülyéskedni akarsz, ne. Nem, ez nem hülyéskedés. Ne, ismerlek. De nézd meg a közönséget. Meg, megmutatom, nézzé, csak kipróbálom. (elkezdi) Most úgyis divat, divat magyarnak lenni. Én meg azt szeretném tudni, hogy mikor lesz itt végre Amerika?"
Kanászélet
konf: "Hidd el a legjobb szándék vezet, de az értetlenség stb."
Topis blues
konf: "De azt még mindig nem tudom, hogy mikor lesz itt végre Amerika. Nem tudsz addig élni. Ez hun szól, vagy hun nem szól. Nézd csak azt a drótot Feri. Nincs drót. Kiszakadt. Ez mér nem szól? Mer elszakadt a drót. Muta. Az a drót lóg kifelé. Magyarország figyeljél már. Gyerekek hova lett a drót a végiről. A Cannon. (?). Há rövid a madzag. Nemeg, nemeg ez antenna. Taverna. Akkor ez már itt Amerika? Egyes. Szól most? Mi az, fotózz. Szevasz. Gyerekek mi itt a Polip, Poliptól itt a Zétényi szia. Helló. Tudod mi mindig haverok voltunk, szia. Szia. Jót írjatok rólunk. Feró. Nem. Mi az, hogy pfzzúúú? Janikám. Gyerekek. Kicsit nincs itt a Bálint Péter valahol a közelben? Ne igen. Péter hozzál be egy lemezt, gyere be légyszíves, ha itt vagy valahol. Bálint Péter gyere már be egy lemezzel légyszíves, ha erre jársz majd. Majd igen. Addig játszuk el azt a nótát, hogy. Ünnepélyesen szereznék. Hát mit? Azt a nótát játszuk el, amit a...szevasz. Szeva. Már megin a légkörben össze vissza főnök. (közönség a Katicát énekli) Onnan is kivesztek. Hello baby, I love you so. Mi van? Jó bőrkabát. Ja a katonák akik kijöttek, azokat is üdvözöljük. És főleg azokkal érzek együtt, akik éppen készülnek bevonulni. Kesu gyere márt ide, gyere már ide Kesu. Most végülis a 2000. év felé? Bemutatok egyet...azok közül...hamarosan katona lesz. Kese Sopronból. Tapsoljátok meg szegényt. Akkor neki tiszta Amerika. Túl fogjuk élni. Mit akarsz? Kapsz. A Garázsba egyfolytában nyomulni fogok. Az összes katonának. Kaja. A 2000. év felé."
A 2000. év felé
konf: "Kösz. Marha jó. Szóval ha a hirdetésnél tartunk, akkor ha isten is úgy akarja, meg a többiek, akkor szeptembertől folytatódik a Garázs adása hál istennek. Bár...hetente csak egy alkalommal, de azon ott leszünk. S a legközelebbi Garázsban a jelszó az lesz, hogy "Műsort vissza nem adunk." Úgyhogy ha el akarják venni, akkor támadás. Az biztos. Egy szép csendes dalt szeretnénk eljátszani nektek ebből az alkalomból, hogy...hogy ez csak amit csinálunk, ez csak egy rockandroll, semmi más. Egy. Két. Egy, két, há, négy."
Ez csak rock and roll
Katicabogárka
Hová mégy te kisnyulacska
konf: "Köszönjük szépen. Most pedig kötelező ráadásként megkérem Miklóska Lajost, hogy kezdje meg a Bunda, bunda szőrös bunda című dalt."
Bunda, bunda
konf: "Szevasztok. (közönség: "Vissza.") (vágás) Vissza. Nagyon rendesek vagytok. Jó. Álljatok, várj. Ne, nem ahogy megbeszéltük, nem úgy lesz, vigyázzatok. Térden állvát is eljátszuk, mert kérték. Térden állva, jó, először, mer kérte egy nagyon csinos Hölgy. Ja már le is térdeltetek? Akkor jön is."
Térden állva
konf: "78-ba..egy kicsit a közönséget világítsátok avval a reflektorral, had lássam őket. Ez az. Na végre látlak benneteket. Ezer, vannak itt 1978-ból is? Oké. Akkor még azt mondták nekünk...hogy nem kell. És eltelik 10 év, és még mindig ugyanaz a véleményünk. Tök nem kell továbbra se. Na!"
Nem kell
konf: "Várjatok. Egy lányt találtam itt magamnak. Adjátok rá. Vigyázz, nehogy összekend magad. (a kislány) Csak már nagyon nagyon szomjas vagyok. Jó csaj, megmondom őszintén nagyon jó csaj. Mi az, hogy jó csaj? Ez a lányom Laci. Jó. nekem ilyet ne mondjál a lányomra, hogy csaj! Ez nem csaj, ez a lányom. Tudod hogy fog ez a lány. Családtervezés volt, aztán. Aha. Azt te csak úgy gondolod, hogy odaszartam puff, oszt kész, mi? Á nem a szomszéd 10 fia megy rá. Na mit szóltok mekkora lányom van? Szép nagy gyerek. Milyen öreg lehet. Képzeljétek el, hazajött tele hassal. Pedig mit magyarázok neki, nem igaz. Garázsban mondom neki a gumit, meg minden, aztán mégis itt vagyok. Melyik? tegye...muta, világítsd a közönséget! Tegye fel a, tegye föl az a fiú a kezét, aki, akinek megvolt a lányom. Ennyi fiú. Csomó lány tartja a kezét. A lányok is benne vannak? Ja. Bibibibi. Bi, bi, bi, bi. Mi az, hogy bibi? Bibi van. Biszex. Idefigyelj kislányom, én csak annyit mondok neked, hogy egy! Két! Egy, két, há, négy!"
Kislány boogie
lekonf: "Akkor talán...elérkezett az a pillanat, hogy mégegyszer azt mondjam nektek, hogy nagyon nagyon szépen köszönjük ezt a mai bulit. Szevasztok. (közönségből: "Ramones.") (a férfihang: "10 óra 56.")"