1988. IX. 9.
Pécsi Ifipark

Összjátékidő: 99' 50"
forrás: anyaszalag

Schneider Fáni
közben a közönségből: "Vedd fel."
konf: "Szevasztok honfitársaim. Mindenkit szeretettel üdvözlünk. Békességet hoztunk a metálosoknak, a punkoknak, a rockereknek és a szakadtaknak. Hölgyeim és Uraim mindannyian elkezdene énekelni a (?)."
Ó, a Beatrice
konf: "Támadás! Egy, kettő, há-rom!"
Jerikó
konf: "Mit akarsz még? Mi kell neked?"
Mit akarok még?
konf: "Feró. Miklóska Lajos ma nem nagyon fog énekelni, mert be van rekedve Lajoskám. Üdvözöld a köz. Erőt egészséget. Mindjár (?). Olyan (?). Na jó van akkor. (?). I love you baby. Nagyon sok helyes lány van itt Pécsen gyerekek. Nagyon fogjátok ott a lányokat ott hátul. Én is fognám, ha olyan csinos lenne. Vannak itt elől (?). Most pedig csajozik a (?) kéremszépen. Tegyék fel a lányok a kezüket. (?). hát elférünk mi ketten. Lenyomjuk a bulit. Engedjétek föl a kislányt, föl akar jönni. Nana. Nanana. (?). A következő dalt neki énekeljük el. Azoka boldog szép napok ég veled stb. (elkezdik) Jaj, jaj, az egész állj. Cumi az élet, cumi a tánc stb."
Cumi az élet
konf: "Hölgyeim és Uraim ma este Simon fog itt táncolni a színpadon. Tapsoljuk meg a Simont. És mindjár el szeretném neki mondani, hogy ma este ne menjen ki a térre mer ott rossz fiúk vannak. Megnyomják oszt. És elveszik a tisztess, naaaa Laci. Éj, disznó. (?). Igen, akkor itt a kulcsod, ha keresed. Ha van kulcsod, akkor van lány is. Na kéremszépen. Mondtam kislány, hogy este stb. Mer nem biztos, hogy lesz majd folyt. Tegye fel a kezét ki volt az fiúk? Melyik csinálta ezt? Ennyi? Na mindegy. (?). Jaj Laci te mindig olyan. Fiatalság, bolondság. Háhá. Nem baj kislányom. ma már úgysem lehet egy jóízűt, mer jön az AIDS. Nem tudod mi az AIDS? Kislány (?) ha nem tudod, vegyél (?). Nem rágót, nem rágót. ne rágjad. (?). Hölgyeim és Uraim. Jó van. Olyan jó a hangulat, hogy abba is hagyjuk. Szevasztok. Kösz szépen. Me, melyik kiabál itt, melyik kiabál? Azér mondom. Akkor folytatjuk. Azok a boldog szép napok stb."
Azok a boldog szép napok
konf: "És felgyulladt a világítás Hölgyeim és Uraim. Megkezdjük mai igazi...igazi nagy sónkat megkezdjük, megkérem Angyal Tivadart, ezt a fantasztikus tehetségű technikust, aki nálunk másodállásba szövegíró, zeneszerző, a Hahó tahó nagysikerű szerzője. Megkérem, hogy mutassa be a világítást. Futófényt kérek. Teccik látni? Lassabban, lassabban. Teccik látni, mindig egy elalszik, teccik nézni. Teccik? Teccik. Kérem lekapcsolni az egészet. És egyenként szalad a fény, mint a diszkóban, tessék. Ottan, ottan szalad a fény. Haj. (sokszor) Jó? Jó? Ez jó? Jó? (3x) Jojó."
Jojó
konf: "Köszönjük szépen. Nagyon szépen dolgoztatok. Mindenki pucolja le a kezét, törölje bele a nadrágjába. Hát kérem sikerült nadrágon belül megoldani. Jutalom(?) Miklóska Lajos javaslatára. Szevasztok katonák."
Angyalföld
konf: "Motorizált nemzedék. Magyarok motorra. Verhovina, Komár, László."
Motorizált nemzedék
konf: "Ha elnémul a város olya magam vagyok és oly sokszor rámtör a depresszió. Mer nem tudom, hogy ki vagyok."
Meditáció
Bunda, Bunda
konf: "Hölgyeim és Uraim fővárosi produkciót láthattak. Bunda Béla, Bunda Árpád, Bunda Balázs, és itt hátul a doboknál Bunda Kabát. Háháhá. Fiatalság, bolondság. Tamás aszongya, hogy (?). A 2000. év? Kedves fiatalok, (?) hogy érvényesüljetek. Jól (?) föl magatokat. Szerencsétek van, mert fiatalság, bolondság. Laci is mikor fiatal volt nagyon bolondozott, így bolondozott össze vissza. Lacikám mesélj valamit, milyen volt. Sokszor elvesztem gyerekek. Sokszor mászkáltam, mentem. A rockernak az a dolga, jön, megy. Mindig előtte van az út. (?). Ki voltam verve, mint a kutya. Bocsánat. Ki voltál verve, mint a...a izé. A 2000. év felé. Sajnos (?)."
A 2000. év felé
konf: "Hölgyeim és Uraim...ezennel...Pécset megerősítem abban, hogy ricsés területté nyilvánítottam. Pécs és környékét dicséretben részesítem. És egy rock and rollal ajándékozom meg a környéket. Egy olyan rock and rollal, amit most játszunk el életünkben először. Mert ez csak rock and...roll."
Ez csak rock and roll
konf: "Most pedig Hölgyeim és Uraim budapesti vendégművészünk Waszlavik Petőfi Welorex következik."
(vágás)
Írtam a bátyámnak egy dalt
konf: "1987. 1987. József Attilának szóljon a dal. József Attila születésnapján született az 1987 című dal. nekünk az Erdős Péter úr elvtársa Horger Antal úr."
Születésnapodra
konf: "Szia (?). Há most olyan szép csendes dal kell, hogy jöjjön, ugye? Ugye? Lacikám. Hogy vagy? Gyerekek olyan szarszag van, érzitek? Nem? (?). Nos kéremszépen rövid szünet. (?). (kis harmonika) Várjatok. (?). Béla te is jöhetsz. Gyere ide. (?). (közönség Ramones) Egy, két, há, hej, hej, hej. (3x) Köszönjük szépen, ennyi volt az egész. Farkaskölyök. Kösz szépen, vége a bulinak, kösz, szevasztok. Szevasz. Szevasztok, kösz. Spontán vastaps alakul ki. Jól van. Szevasztok! Hejhejhej. Jó van na, oké, oké, szevasztok, kösz szépen, csá. (közönség: "Ra-mó-nesz.") Most pedig egy vadonat új himnusz következzen, amelyet...ne nem. Hölgyeim és Uraim...közbe itt igazoltatok. Aszongya, hogy Jágó Gábor. Vagy Vágó, Vágó. Vágó Gábor Győr. 1-68-03-20 (?) hol vagy? Ejnye kiesett a személyid a zsebedbül, vigyázz fiam, mert...(?). Kéremszépen gyermek, gyermeknevelési dalok, gyermeknevelési dal. Lacika, egyetértesz vele? Most jönnek a gyermeknevelési napok. Annak idején volt Amerikában egy zenekar, úgy hívták, hogy Ramones. És az ő daluk egy magyar fordítással, a Ne verd a gyereket című izé, látok itt már fiatal anyákat is. Lapátnyéllel a gyereket megütöm, oszt. Üss a kölökre. (2x). Üss a kölökre a lapátnyéllel, jó nagyot sózz oda, hohó."
Üss a kölökre
konf: "(?). Hiába futsz, hiába bújsz stb."
Párbaj
konf: "Tamásnak elszakad egy húrja, ezért eljátszuk az elpattant egy húrt. Bár nem ismerjük pontosan. Ha valaki ismeri pontosan az besegíthet. (elkezdik) Adj egy hangot. Laci elénekli egyedül. Nem tudom."
Elpattant egy húr
konf: "Taps, taps."
Kanászélet
konf: "Lugosi László őszinte szerzeménye a Csak neked zenélek című világsláger következzen. Fantasztikus tehetség. Éljeeen. Akinél van gyertya gyújtsa meg. (?) gyújtsátok meg. Tivadar vegyél le a fényből. Gyertyák, gyufák égnek, tessék. Ez a divat, úgy van, rendesen."
Csak neked zenélek
Nagyvárosi farkas
közönség: "Ricse-Ricse Beatrice hó-rukk."
konf: "Minek él az ilyen...aki nem tudja mi a jó."
Minek él az olyan?
konf: "Rock and roll sztárnak születtem. Jó nekem. Én jó vagyok. Gyerünk, nyomjuk!"
Kifakult sztár
Katicabogárka
konf: "Szevasztok, szevasztok."
Kisnyulacska
közben: "Hölgyeim és Uraim, mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánunk. Aki Beatrice LP-t kazettát szeretne vásárolni, itt a színpadon a Tivadartól tudja megtenni azt. Aki Beatrice trikót is akar, azt is ugyanúgy tudja megvásárolni a Tivadarnak. Hölgyeim és Uraim, köszönjük a megjelenésüket. Köszönjük szépen, sziasztok."
közönségből: "Lesz még?"
közönség: "Vissza."
konf: "Hallom siker volt, úgyis vissza akartunk jönni. Csak vicceltünk, még egyet (?). csak azért, hogy valamit eljátszunk a Pistának. Köszönjük, hogy eljöttetek, még egyszer, ha valaki esetleg kazettát szeretne vásárolni, akkor a Tivadarnak. Ricsetrikót is (?) Hölgyeim és Uraim. (?) közelebbről, addigra (?). (?) Tivadar itt mindent. Lacika itt mosolyog. (?)."
Viszlát