1989. IX. 8.
Eger, Szépasszonyvölgye

Összjátékidő: 88:14
forrás: első generációs másolat

Kánkán-Jaj Cica-Schneider Fáni
konf: "Jó estét kívánok. Innen üzenjük...Egerből...a törököknek...itt voltak 150 évet, mégsem lettünk törökké. Reméljük, hogy eljönnek azok a boldog szép napok, nem válunk orosszá. (közönségből: "Üljetek már le.")"
Azok a boldog szép napok
konf: "(Je-jezés) Jól van, ennyi elég lesz mára, többet nem szabad. Erősek a borok errefelé. Motorizált nemzedék!"
Motorizált nemzedék
konf: "A gondolat előtt a szó csak térden állhat. 1978-as dal. Beatrice blues."
Térden állva
konf: "Énekeljük el közösen azt hogy: Ó, a Beatrice...úgy is van. Következzen egy szép feldolgozás...gyermekkorunk kedvenc dalaiból. Az amuri partizánok dala."
Amuri partizánok dala
konf: "Leírhatatlan a siker. Fantasztikus. Hejhej! Hejhej! Hóhóh! Hejhej! Hihí! Huhú! X! Egész ABC megvolt. Nézzétek Lacit, Laci nagyon meg van indulva ma. Odasa cifrázza, odassa. Nagyon tudja ci. Melyiket akarod Lacikám? Aúúúúúúhuhú. Aúúúúúú."
Nagyvárosi farkas
(régi zenei bejátszás)
konf: "Kedves fiatalok, most pedig megismerkedtek egy kis nyugati zenével, a keringővel. Hívhatjátok angol keringőnek, vagy a labancok által Bécsnek nevezett bécsi keringőnek. Egy és ugyanaz. Lányok. Legyeteket Kedkezdkedked, na. Kezdeményezők, bocsánat ugye. Kezdeményezzetek. Látom ott már azaz föl vannak kérve a fiúk. Két fiú már táncol, tessék. Két bajszos lány. Úgy van, tessék. Tessék felkérni a fiúkat. Mindenki kész vannak a párok? Kultúrára éhesen érkeztünk, ugye? Szinte hallom is hogy hátulról már tapsolnak, hogy kul-tú-ra. Jól van. Ebből már lehet látni, hogy kultúrára éhesen érkeztetek."
Túl az Óperencián
konf: "Magyaros, és friss."
Kanászélet
közben-konf: "Jól van, jól van, jól van. Jójójójó. Nyugalom. (5x) Menjetek lefele. Menjetek le a színpadról, mercsak baj lesz. Nyugi, nyugi, menjetek le. Jól van. Nyugi (3x). Menjetek lejjebb a színpadról. Menjetek le csak mindig baj lesz belőle. Vigyázz, hoppá. Nyugalom (6x). Na. Ott hagytuk abba, hogy megismerni a kanászt, ugye? Az istenit, ki tette ide ezt a mikrofonállványt? Így nem lehet zenélni, hogy tele van hülye állványokkal a színpad, hát ezt nem mer megbotlik már a saját lábába is. Nem lehet így dolgozni. (folytatják)"
konf: "Hopp, egy mess. Miért hogy élvezték a magyaros részt. Aoú. Namost egyenként mindenkihez sajnos nem tudok odamenni, majd legközelebb. Na akkor hol hagytuk abba? Ott hogy nekünk az Erdős Péter úr-elvtárs a Horger Antal úr. József Attila után szabadon hogyan lesznek egymásból az urak, elvtársak. 1987-ben a Beatrice újra élt."
Születésnapodra
közben-konf: "Nyugalom, nyugalom, inkább tegyétek vissza a tömegbe. Je. Jézusom. Magyarok mit csináltok?"
(vágás)
konf: "Na kéremszépen, most pedig egy szép csendes dalt...ismételten 1978-ból. Aki amikor még itt javában építettük a...építeni valókat. Csak nem készült el soha. Ha elnémul a város, olya magam vagyok stb. Lassan két nemzedék énekli ezt a dalt. Érdekes módon apák és gyerekek. magányosak vagyunk itt Kelet-Európában nagyon."
Meditáció
(vágás)
(bejátszott arhív zene)
Attrakcó: "Produkció! Lugosi László triplaszaltót fog önöknek ugrani. Éljen...Lugosi László. A megbonthatatlan Lugosi László most pedig elugorja a triplaszaltót. Figyelem. Éljen a szabad és független Lugosi. Mit röhögsz? Figyelem. (4x) Teljes csöndet kérek. Hoppá, most valaki a betonba beérkezett, úgyhogy szólérkezett egy fiatal. Önfeledten mulatoznak, miközben a művész. Figyelem kérem a művész most indul neki. És ebben a pillanatban már megvan. Figyelem, teljes csöndet. És most. Hoppááá! Laci! Laci! Mondtam én, mondtam én. A büszkeségetek vagytok. Hova jutott volna ez a kis nemzet, ah ilyen ügyes fiai nem lennének kérem. Micsoda tripla volt, háhá. Többen szimplának nézték, de nem ez a lényeg. Hohó, hohó. Hölgyeim és Uraim, most én jövök. Kérnék egy kis tapsot, azér magamnak, mer. Közben azér elég lesz mer beképzelem magamat. Ígérem nektek...hogy a feladatot, amelyet rám bíztatok vállalom...és nem hozok szégyent rátok. Öt éves terv végére pedig ígérem nektek...hogy a bal lábamon is fogok tudni csinálni mérleget. Figyelem. Hohoho. Áj jajaj. Jó. Megvan. Megvan."
konf: "Őrület. De miér kell minket folyton hülyének nézni? A 2000. év felé."
2000. év felé
konf: "Kezdő...kezdő fiatal fiúk dala következik. Éva néni...kedvenc dala. Ugye mindenkinek ki van rakva Éva néni otthon a falon? Jaaaaaj. az ember hazamegy, nézi a képet. Előveszi azt a kicsi kis jojót. Aztán elindul vele. Fiatalabb hallgatóinkat tessék háttal fordítani. Korai lenne, ha elkezdenék a szexet. Jó. Jó. (?) Ez a Jojó. Húzogatni kell."
Yo Yo
konf: "Ú, de elbasztam. Na gyerekek...még nem mentünk el, de mostmár megyünk. Szevasztok, kösz szépen."
(zenebevágás)
konf: "Na jól van. Látom nagy a siker, akkor még úgyis akartok ráadást, adni. Itt ez a rész szokott jönni, hogy úgy csinálunk, mintha hazamennénk. Ó, akkor szevasztok. Vissza! Vissza! Köszönjük. Köszönjük. Ezeket a, ezt szeretem, jól van. Az ember nem kell kierőltetneje. Így szeretem, mikor spontán jönnek a dolgok. Úgyis van még idő játszani, úgyhogy még nem mennénk. Mer még nem játszottuk el azt, hogy: Az íróasztalt elérte, a büszkeségét megértem, elfelejti honnan indult el. Valami...e igaza van, igaza van, van egy ismétlés, nagyon helyes. Anyád úristenit, nem figyelek. Valamikor ő is stb. Gyerekek, olyan buta volt, mint a föld. Ricsricsebeatrice! Hórukk!"
Üzenetek
Katicabogárka
konf: "A gyereknevelés egy nagyon fontos dolog. Bár...egyesek szerint...a gyermekben egyetlen egy öröm van...amikor az ember megcsinálja. Aztán elő a lapátnyelet az anyja úristenit. Vagy aztán dugdbehúzdki kétszer oszd ki. Na vigyázzunk csak. Üss a kölökre a lapátnyéllel stb."
Üss a kölökre
konf: "Bekaptam egy szőrt. Honnan jön az ember szájába a szőr? (?) Kinn van? Na kérem, hol is tartottunk? Ja. Most jut eszembe, hát vége van. Szevasztok."
(bejátszott zene)
konf: "Minek él az olyan, aki nem tudja mi a jó? Hopp. Hopp, hopp, hopphipphopp."
Minek él az olyan?
konf: "Egy. Kettő. Kilenc. Tizenhárom fodor van a stb."
Angyalföld
konf: "Egy. Két. Egy, két, há, négy."
Kislány boogie
konf: "Az óra körbejár. Kezdődik az új világ. Ez csak, ez csak rockandroll. Ez nem dönt meg semmit. A kormányt se sajnos. Úgyhogy ennyi. Rockandroll!"
Ez csak rnr
Hová mégy te kisnyulacska konf: "Nagyon szépen köszönjük, hogy eljöttetek. Szevasztok testvérek. Ha valakinek még nem lenne lemeze, jelvénye, vagy kitűzője, ott hátul a keverőpultnál. Szevasztok."