1990. VII. 27.
Vonyarcvashegy

Összjátékidő: 30:35
forrás: anyaszalag

A 2000. év felé
konf: "Köszönjük szépen."
Hősök tere
konf: "A motorizált nemzedék dala következzen mégpedig 1978-ból. Verhovina. Riga. Komár. Ennyi szar motor. Magyarok motorra. Oroszok is. (?) Álmodozzál. Álmodd egy jó motor dalát. Gyere...160-nal."
Motorizált nemzedék
konf: "Ennyi szólót. Tanár úr kérem a Balaton mellett nagyon sok a nemkívánt terhesség. Tessék védekezni kérem, tessék védekezni. Aztán jön a gólya. Laci. Laci bácsi tessék bemutatni (?). Kéremszépen. Hogy kell védekezni? A legolcsóbb. Itt fiatalok is vannak. Vigyázzál, gyerekek is vannak, azér nem kell itten mindjár csunyaságot. Hát vannak ezek a gumifélék. Igen? Ezek a ilyen csőhúznivaló gumik. Bicikligumi? Nem annál finomabb jappán. Japán? Hoppá. Mataharigumi. Mataharigumi. Ez a legjobb módszer. Kalmopyrin (?) és betolatni a sarokba. Ha már a sarok...ha véletlenül is valaki a sarokba csapja. Kerítéshez úgy is jó. (?) Várjál az egyik újamat kitéptük, hát ne bántsál már. Gyerekek adjátok vissza Laci bácsi ujját. Azzal gitározik. Gyerekek annyira jó lett a hangulat, amiatt pedig inflálódik a hangulat is lefele. Kéremszépen 25%-al emelkedett a hangulat a buli végére, ami körülbelül nullán van. Úgyhogy a nyugdíjasok is jól jártak. Kéremszépen itt kell abbahagyni, ahol jó, szervusztok. Köszönjük szépen. (?) (közönség: "Vissza!") Jó álljunk meg. Azonnal hatállyal dicséretben részesítelek benneteket. Kérem. Tegnap előtt...ö Balatonfüreden külön mondani kellett, gyerekek vissza, vissza. Hát én nem is azért állom, hogy milyen közönség volt. Ezek a fürediek. Hát én nem. Most végre dicséretben részesítek mindenkit. És eze, ezennel tiszteletbeli ricséssé nyilvánítok mindenkit. Lassan behálózzuk a Balatont. Azonkívül most mindenki megkapja tőlem a zenekarvezetői nagyrendet. Az mi Feri? Nagy valagrend. (?) Aszongya itt egy fiatal (?) mondd a neved. Ilyet nem tűrök. Rendnek köll lennie. Bizony vigyázzatok a főnök nagyon kemény. Na szevasztok. (?) Jaj a derekam is úgy fáj. Itt a...közönség nevében elbúcsúzik kösz szépen, szevasztok. A belső hegedűs csókja. (közönség: "Még, még, még! Ennyi nem elég!") (?). Gyerekek. Jó, játszunk, úgyis játszunk hát az egész megvan...megvan manipulálva. Csókolóznak a fiúk is, meg a. Mintha már kislány bugyi lenne. Oda, oda most visszamegyünk. Valakinek van valami különböző lelki problémája (?) ügyben engem keres. Mindenki jönne egyenként, akkor. Én még, én csak szeretnék egyszer elmenni. Na akkor. Először a tiltakozó dalt mutassuk be kérem. (?) Milyen mocskosság lesz kicsi gyerekek fogjuk meg a kezét. Tessék. Ne haragudjál. Kicsi igen ott áll. Meg kell fogni, nagyon csúnya. Éva néni! A fiatal kamaszfiúk dalát, a Jojót énekelte. Hát jó, hogy nem mutogatta. Namost én megmutatom, hogy mi a jojó. (?). Azért finoman csinálom majd, jó?"
Jo-jó
konf: "Laci bácsinak. Most tapsoljuk meg. Szép volt Laci! (?) Nagyon szép volt. Egy, két. Egy, két, há, négy."
Kislány boogie
konf: "Lányokat. Tapsoljátok meg a lányokat. Szervusz Babi. Mondják a fiúk. Köszöntek Babinak egyet."
Mindenkinek van egy álma
konf: "Így van Laci. Jó volt. Ez csak! Semmi más, ez csak kéremszépen rock and roll. Jaj, jaj. Állj, állj. Rock and roll helyett még itten. Megkérném itten a...szórakozó, Balaton mellett üdülő fiatalokat...hallgassák meg a Sört, sört, rock and rollt. Hó, ne kiabáljatok itt. Egyelőre a Pancsoló kislány jön nektek. Rock and roll. Következik Lugosi László."
Pancsoló kislány
konf: "Ez csak...rock and roll!"
Ez csak rock and roll
konf: "Köszönjük szépen. Hölgyeim és Uraim. Úgy nem tudjuk önöket elengedni, hogy ne...tudják, hogy a jövőben hogyan, meg mi ez. Kéremszépen. Ez itt a kalapács. Kérem ez itt, amit fogok, ez a nyele. Fenn az a fekete, az a feje. Ezzel, ha verjük a vasat, akkor a vas egészen kilapul. Ez itten kéremszépen a sarló. Rögtön megismeritek? Ja városi gyerekek vagytok, nem nagyon tudjátok. Ezzel lehet vágni a...a füvet. Ha összerakod ezt így, akkor lehet lopni a napot. (?) áll a kezemben. Majd jövőre...jönnek a boldog szép napok. Mennek az oroszok. Everybody. Gyertek táncolni. Halljam."
Azok a boldog szép napok