1990. VIII. 2.
Balatonlelle

Összjátékidő: 41:40
forrás: anyaszalag

Kánkán-Jaj cica-Schneider Fáni
konf: "Szervusztok kedves...Fukszi, kedves dolgozók. Balaton mellett nyaraló, és Balaton mellett lakó dolgozók. Ez a lány közbe imád engem, letámadott. Szűzen érkeztem és úgy kell hazamenjek. (?) Több kamera is dolgozik, hogy vigyázzatok, mer megörökítik a mai bulit. Szolgálat közlemény, Fukszi a kontrollba tegyél. Várjatok, támadnak az oroszok. Mehetünk? mehetünk? (?) ne lötyögjetek gyerekek itt. Fantasztikus jó buliról volt szó, nem pedig egy ilyen lötyögésről itten...mer kukkerrel is néznek, vigyázzál. Képzeld ottülök előtted egy méterrel, ahogy integetek. Bal felső hatos lukas. Na. Hölgyeim Uraim. Ezennel szeretném bejelenteni, hogy minden zenének az alapja a blues zene. Ami nem teljesen igaz, de mi úgy gondoljuk. Ezennel el szeretnénk játszani egy bluest nektek mindjár bemelegítésképpen. Egykéthánégyöthat. Egy igaz angol azt mondani fuck. Magyarul csak (?)."
Topis blues
konf: "Ááááá. Elkapja a végét, nem össze-vissza. Tessék egyszerre három, négy. Ott hátul, ott azt hiszem egy kicsit...hát igen. Még egyet? Még egyet? Jó egyedül egyet. Három, négy. Ez az, hiába, van eszed. Kellemes késése van. (?) nagyon megvagyunk. Fél órával marad le, de nem érdekes. Jönnek. Az élet mindig ünnepnap. Jó is az. Dehát egy út van előttünk melyiket válasszuk? Ahogy a nagy költő mondta ugye cumi az élet cumi a tánc. Ne sírj bébi, cumizzál. És választottuk a választottuk, amit választottunk, aztán kiderült, hogy akármi van, mégiscsak szívunk."
Egy út van előttem (Cumi az élet)
konf: "Köszönjük szépen. A nagy sikerre való tekintettel a koncertünket tovább folytatjuk. Kérnék egy spontán kialakuló tapsot. Köszönjük szépen. Látom ott hátul is tetszettek. Na kéremszépen, akkor ott hagytuk abba, hogy: Támadás! A össze vissza van, így nem lehet. Kérem őrjöngések vannak itten. Kultúráltan, jóízűen, mai korszerű fiatalok azok rendesen szórakoznak. Például úgy, hogy eléneklik a...a Mindenkinek van egy álma kezdetű világslágert."
Mindenkinek van egy álma
konf: "Laci bácsi nagyon jól tercel, remélem hallottátok. Olyan terc van, hogy (?). Kész. Ki vagyok röhögve. Várjatok, mer nekünk is kell szórakozni, nem úgy, hogy csak ti. Gyere mocsok. Sört, sört. Nektek még sört, még az hiányozna. Gyerekek nagyon csúnya dolog, hogy ti azt mondjátok, hogy sört, sört. Nem szabad sört inni. Nem. Vannak nagyon jó üdítő italok vannak fiam. Málna, Jaffa, ezek valók neked. Most mit szólnál egy kis Bambihoz? Tudod, mi az a Bambi? nem tudod. Na látod. Valamikor a strandon is volt kapható. Bezony, bizony. Laci bácsit megkérném, hogy a strandolókra való tekintettel játszunk el egy strandolós dalt."
Pancsoló kislány
konf: "Danke shön. Támadás. egy, kettő, három."
Jerikó
Ó, a Beatrice
konf: "És akkor még nem is voltunk beképzeltek. Semmi gond nincs. Most pedig kéremszépen egy speciális dal következik. Ugye mostmár nagyon sok a forradalmár, aki már tíz évvel ezelőtt is megmondta annak a régi átkos rendszernek, ugye? Mi kéremszépen, mi is tíz évvel ezelőtt nagy forradalmárok voltunk. Bátran nézünk a múltba. Egyre többen néznek bátran a múltba. S akkor odamentünk és azt mondtuk nekik, hogy nem kell. Hányszor mondjam? Nem kell."
Nem kell
konf: "Hát milyen fárasztó ez a rockzene. Csapat...vigyázz! A zászlónak tiszte-legj!"
Gyermekkorunk legszebb dalai egyveleg
konf: "Hát mit akarok én?"
Mit akarok még?
Kun Béla magánszám
konf: "Jó estét elvtársak. Kun Béla vagyok. Nanana. Na jól picsán rúgtak engem. Béla bátyám. Van közöttetek Béla? Választott, változtassa meg a nevét Jánosra. Ja az se jó. Mátyás. Mindenki foglalt. Egyik néz az így. Legyen a nevetek Feró. Legyen a világon 16.000.000 Feró. Ilyen rendes embert olyan rég láttam gyerekek. Hát nem eszi meg a...nekem. Szeretném bemutatni...Mr. Balatonlellét. Meg Mr. Vonyarcvashegyet. Milyen, milyen? Vonyarcvashegy. Vagy akartok, akkor elnevezhetnénk Mr. Gyemesdiás. Mr. Markosbutyka. Fütyköshotyka. Na gyerekek nagyon mulattok, nagyon mulattok, ennek még lesz böjtje. Tessék böjtje, össze-vissza kiabáltok. Meg minden. Te. Na énekelj amit tudunk minden. Nem akartok például partizánok lenni? Akartok. Hát örülök neki. Apám is...apám nem akart lenni, mégis elvitték a Szibériába. Amuri partizánok. Azóta nekem mindig hiányzik egy igazi partizán. Ma már nincsenek partizánok. Lapul mindenki, mint szar a fűben. Hallgattok."
Amuri partizánok dala
konf: "És ahogy végignézek a tömegen...látom, hogy a hadsereg...velünk van. Tapsoljuk meg a hadsereget. Itt volt két ember. A hadsereg volt. Éljen! Hurrá! Éljen, éljen! (2x) Hurrá! Állj, állj, állj, állj. Álljunk meg. Nem indult egyszerre. Nem kapcsoltam. Megzavartátok a zenekart. Gyerekek ne őrjöngjetek, hát annyira. Laci bácsi már öreg ember. Megzavarjátok evvel a izével. Tilitolival itt elől. Ugye? Hát má néha szellentek is. (?) már nem bírja fogni az ánuszt. Hát most nem tudom micsá, játszuk el még egyszer? Vagy ezt akkor hagyjuk is. Jó, akko még egyszer játszuk el. De ha eltévesztitek, megzavarjátok az öreget, akkor baj lesz. Éljen, éljen! Éljen, éljen."
Éljen, éljen, hurrá!
Kopj le!
Hősök tere