1990. X. 20.
KEK

Összjátékidő: kb 42'

Utálom a XX. századot
Feró: "Jó estét kívánok mindenkinek, a TV nézők millióinak is. Szevasztok rockerek, szevasztok magyarok. Itt vagyunk a Kertészeti Egyetemen, amelynek a Klubja már 20 éves. Remélem hogy a mai bulin a TV nézők is jól érzik majd magukat, meg ti is, egy kis hangulatot nyomjunk a TV nézőknek, had érezzék, hogy hol vannak. Ricsericse Beatrice hórukk! Kéremszépen a zenekar elindul Európa felé, ugyanúgy, ahogy az ország. Ehhez képest egész jó motorjaink vannak. Van Verhovína, Riga, Komár, Zalatnay, meg ezek. Motorra magyarok! (elindul) Fater, fater. Kawaszaki van?"
Laci: "Basszaki. Nincsen."
Motorizált nemzedék
F: "Hő, de meleg van. Hát én annyira megizzadtam, hogy el is fáradtam. Haza is kéne menjek, szevasztok. megizzadtam. Nézz oda, papa is teljesen megizzadt, meg van izzadva. Megizzadtál fater? Meg van izzadva a TV-ben há nem tud szerepelni így. ne mutogasd már magadat annyira, egész Alsónémedi téged néz. El is megyünk haza, szevasztok. Gyerekek. Vissza, vissza."
L: "Ferikém csináljunk egy kis szünetet. Emberek én bevettem a vízhajtómat, ilyen feszülten nem megy a mulattság."
F: "Köszönjük szépen kedves közönség. Hát ilyen spontán megnyilatkozást már rég láttam. Ezért ajándékképen eljátszunk még nektek egy két dalt. Sőt azt hiszem az egyik legszebbet játszuk el, egy szexiá, szexuá, szexuális indíttat."
L: "Ál, itt kevered a TV-be."
F: "Aszongya, hogy vigyázzak, mer összekeveredik a nyelvem, de ne törődjetek vele. Egy szexuális indíttatású dal. Éljen a Magyar Televízió, kezit csókolom. Örülök, hogy itt tetszenek lenni."
L: "Anyuci, apuci. Vigyázzunk már onnan. Tessék."
F: "Na tessék. Lacikát is tessék mutatni."
L: "Anyukám, apuci, anyuci."
F: "Há, ez mindig ezt csinálja, amint a TV-be van. A nézői, üdvözöljük a nézőket, integessetek a nézők."
L: "Csókolom, itt benn vagyok."
F: "Jaj de megmondom nektek ilyen jó közönséget én már rég láttam. Ti vagytok a legjobb közönség. Ti pedig a legnagyobb nép."
L: "Azt a demagógját."
F: "Milyen demagógia? Egy ősi játék az a jojó. (elindul)"
Jo-jó
F: "De miért kell minket folyton hülyének nézni? A 2000. év felé. A szarnak és a kárnak nincs gazdája."
A 2000. év felé
F benne: "Nagyon csúnya dolog hazudni, csalni. Nekem is azér adták ezt a madzagot. Egyszer füllentettem egyet. Na jöjjön fater. Nyomja be azt a pár harmoniát. Nyomja."
F: "Hát hiába beszél neked az ember?! Mikor jön meg végre az eszed?! Sírba teszed szegény anyádat. stb. Így van. Akkor mér nem tanulsz? Mostanába nagyon sokat engedsz meg magadnak fiam."
Nem nekem tanulsz
F: "Most aztán tényleg végleg elfáradtunk, szevasztok, megyünk haza. Vissza, ne kelljen mindent mondani! Vissza. Vissza, nem hallom. A tévénézők se hallják. Drága közönségünk, szerettem. Ti igazán nagyon aranyosak, kedvesek vagytok, meg is törülközöm. Nem hittük volna, hogy...ez a nap is elkövetkezik országunk történetében, hogy elkövetkezett...de ahogy megígérték nekünk az életünk egy nagy nagy cumi lesz. Ráadásul ti fiatalok vagytok, előttetek az egész élet, végig lehet szívni az egészet úgy, ahogy van. Mi öregek, hát én is ugyebár, meg a Lacibá, mi kérem már olyan profin szívünk, hogy már észre se vesszük. Már minket nem kell szivatni, mi már magunktól szívunk. Ellenben egy 10 évig még nektek is eljár a dolog. tehát cumi az élet, cumi a tánc, ahogy aköltő mondja, ne sírj bébi, és nagyon szépen köszönöm, hogy mindjár egy kicsit direktbe mutatjuk a művészetet a TV nézők millióinak. Erről a cumiról beszélünk, ne tessék félreérteni kezit csókolom ez a."
Cumi az élet
F: "Köszönjük szépen. Hölgyeim és Uraim, képzeljék reggel lemegyek a kukához 6 órakor, és kéremszépen már üres a kuka. Nagyon sokan jártok kukázni."
L: "Gyorsabbak a patkányok."
F: "Nem, nem, nem, nem. Már láttam reggel 4-kor is kukáznak egyesek. Hát mikor keljek föl, 3 órakor?"
F: "Én fél 2-kor szoktam."
F: "Az ember semmit nem talál már a kukába."
L: "Mindig megelőzöm."
A matematikus dala
F benne: "Tudsz követni?"
Zártosztály
F: "Csapat! Vigyázz! Zászlónak tiszte-legj! Fel a jövőbe. Ott a jövő."
Kommunista blokk
F benne: "Én mindig partizán akartam lenni! Igazi partizán!"
Kun Béla: "Jó estét elvtársak. Kun Béla vagyok."
L: "Na. Hát téged is jó seggberúgtak picsán. Bélabá, jó nyakendője van."
F: "Ezt barátomtól kaptam."
L: "Vaktyúk is talál szemet."
F: "Pedig azt ígérték, hogyha rendesen fogok dolgozni, 8 óra munka, 8 óra pihenés lesz, 8 óra szórakozás."
8 óra munka
F benne: "A tévések is énekelnek, ugye. Igen a kamerába is tessék beleénekelni kamerások. Újságírók is. Még. A rendező is énekel. A Módos Péter is énekel. Hát hihetetlen, mindenki énekel, boldog."
F: "De agyadban lüktet a város és a zaj. stb."
Hősök tere
(vágás)
Mindenkinek van egy álma
(közönség ricsézik)
F: "Zajongjatok, zajongjatok. Kedves fiatalok. Ti városban lakók tudjátok, hogy ez micsoda? Kalapács, ú, nagyon okos fiatalok vagytok,ez az, ez a kalapács. Ezzel verik a vasat, a vas meg ellaposodik, ha elég meleg. Kéremszépen tudom, hogy ezt nem tudjátok, mer városi gyerekek vagytok. Lacibácsi az alsónémedii, ez mi Lacibá?"
L: "Balta. Tudom én."
F: "Látjátok már vidéken se tudják. Sarló. Mondjátok meg az öregnek. Sarló. Mind a kettő munkaeszköz, de ha összerakjuk, akkor lehet lopni a napot. Mer jönnek a boldog szép napok! Hazamennek az oroszok!"
Azok a boldog szép napok