1979. VII. 7.
Agárd

Összjátékidő: kb 49'

közönségből: "...padok elé, hallod haver? Mobil tényleg az."
konf: "Üdvözlet minden jó arcnak. A rosszarcokat is üdvözöljük. (közönségből: "Van hely.") (?)."
(vágás)
rávettek a szalagra a rádióból: "..ez a zárt tér, a bezártság..."
(vágás)
megy a szám, folytatólagosan. konf: "Szóljon a dal."
Engedjetek saját utamon
konf: "Héj. (közönségből: "Edda művek.") Igen. Mennyi jó ember. Érkeztek. S egy dal, egy nóta szóljon. A mai nap...holnap és azután apró problémák vannak a barna arcú srácokkal. Neki szóljon a dal. Gipsy. Roma srác. Gipsy. Nem vártalak. Ne szikézz meg. Gipsy roma srác."
Gipsy Queen (benne vágás közben: "Ezt ne vedd föl.")
konf: "Héj. Igen. Kezd összeállni. Ne haragudjatok ránk. Kicsit bulgárosan szólunk, de nem érdekes. le van tojva, ez van, kész. Egy a lényeg...hogy itt vagytok, és mi itt vagyunk. És újra és újra találkozunk. Egy dal, egy nóta szóljon. Egy dalt suhog a szél. (fejhangon valaki) Álom! Szűz lányok dala. Kik úgy szeretnének élni már."
Álom
konf: "...aki úgy szeretne élni már. A lány. És egy dal, egy nóta...egy egyszerű emberről...aki érkezik innen onnan. Megszólítják. Megkérdezik. Van mikor annyi a neve, hogy BB. Nem ismerős? Büdös Bunkó. Ennyi...a neve. Ezt el kell hinni, megkaptuk itt az elején. Aki tudja neki szól, adja át. Egy dal, egy nóta szóljon. Rockénekes. Nem vagyok más, csak egy rockénekes. És ha tetszik a dalom, emeld magasra kezed!"
Rockénekes (Emeld magasba kezed)
konf: "Igen. Igen. Emeled magasba kezed. Mielőtt. Emberek. ne bontsátok szét a motyót, ezen hallom, hogy mit mondtok nekem. És egy...program 1978-ból. 77-ből, 76-ból, 79-ből, 80-ból és 81-ből...meg mindenhonnan. Minden sarkon álltam már stb."
Minden sarkon
konf: "Igen. Volt idő, volt helyzet, amikor úgy szólt az ének, akárhogy is fáj, más csapat a sztár. Így szólt az ének. Otthon Miskolcon is megkaptuk a pofánkba. Érte semmit, szevasz Miskolc. Röpke két évig nem játszottunk otthon. És egy dalt írtunk nekik a végre. Elhagylak Miskolc. Ha nem fogadsz be, elhagylak. Egyszer egy szép napon, tudom, hogy elhagyom a várost. Mindent itt hagyok, mit el nem dobhatok. Így szól a dal. Fogd meg a vállát, érintsd meg a testét. Barátod ő. Fogd meg a nődet...vagy a másik nőjét. Mindegy az, ma a tiéd. Holnap. Nem süt az ügy. Elhagyom a várost, Edda, így szól a dal. Edda blues. Érzések."
Elhagyom a várost
konf: "És énekeljünk valamiről. Ma reggel is elindultunk...reményekkel telve. Megérkeztünk még nagyobb reménységgel. Az út amin jöttünk...bitumenből volt. Nem volt rajta tehénszar, nem volt mit átlépni. De ha mellékútra térsz, Lépd át. Edda. Hosszú az út, míg idáig elérsz. Esküszöm hosszú az út! Jaj de hosszú! (2x) Induljunk el!"
Hosszú az út
konf: "Hosszú az út. Igen. Hosszú az út. És egy dal, egy nóta szóljon azoknak...és szólt azoknak, akik tudják, hogy valóban milyen hosszú az út. Azok előtt még itt az éjszaka, valahol aludni kell. Hosszú az út, míg Bárándig eljutsz. Felvesszük. Nincs jelentőssége ennek semmi. Egy dalnak kell szólalni a hangszereken át nektek. Egy őszinte szónak tőlünk. Semmim sincs. Figyelj te lány, csóró vagyok. Semmim sincs, mit adhatnék neked. Ennyi az egész. Ennyi az egész! Semmim sincs mit adhatnék neked. Edda! Semmim sincs mit adhatnék neked."
Semmim sincs
konf: "Héj. Fehér kesztyű. Tiszta kezű emberek. Felveszünk. Rég vége. Tiszta kezűek fel a kézzel. Rég vége. Figyelj te lány. Nem tehetek róla. Új nő van a színen. Jobban fekszik, minden oké. Bocsásd meg nekem. Rég vége mindennek. Rég vége már! Rég vége! Beújítottam."
Rég vége
konf: "Halkabban. Ne zavarjátok őket. Halkabban. Ő is megadta magát. Kinek lökjem? Velünk együtt. Érezve. Karokat magasba lendítve...így szólsz hozzánk, így szólt hozzánk. Érzel minket te is. Te is. Hagyd fenn nyugodtan. Nem ciki. Nyugodtan. Én elérlek téged is. Mindenkit elérek. Mindenkit elérek! A sumákokat is, a cikizőket is, mindenkit. Ha látok. Ha látok és érzek. Héj. Rég vége. (2x). Elmondtam az első dalban...elmondtam az első nótában. Sok minden el...múlt. Sok minden történik még. Vannak jó emberek, vannak rossz emberek. A rossz emberekhez imádkozzunk. Edda fohász indul."
(vágás)
Engedjetek saját utamon
benne közönségből: "Figyeld már hülye. Megszagolta a cipőjét bazzeg."
bennekonf: "Beáll. Le a csukákkal. Azt mondtam, hogy le a csukákkal. Gyerünk. Kis lábszagot akarok. Le a csukákkal. Ott van egy bátor. Mekkora tüze van."
konf: "Igen. Belőlünk ennyit. Közbe bevérzett a lábam. Nem téma. Ennyit belőlünk nektek. És érkeznek...érkezzenek jó arcok, jó emberek. Gyere már Korál. Szevasztok. Üdvözlet mindenkinek. Szevasztok hobók."