1980. IV. 27.
Mezőcsát

Összjátékidő: kb 67'

Moby Dick
Gypsy Queen
konf: "Igen. Jó estét. Azaz jó napot mindenkinek. Sok jó arc. A sok jó arc összegyűlt. Az életünkről, az életedről. Ahogy élsz úgy lesz a jó, ahogy élsz, az neked való."
Ahogy élsz
konf: "Héj. Igen. Kérdezték. Kéredzték tőlünk. (2x) Budapesten. Arcok. Miért lett rövid a haj? Csak annyit mondtam...mostanában már nem vagyunk annyira szimpatikusak a fővárosba. Túl sokan akarnak belekapaszkodni. Hát ezért lett rövidebb. Azt fogják meg, ha tudják. Ahová eljutok. Életem egyszerű, nem tudom hová jutok. Egy biztos úton még ma elindulok."
Ahová eljutok
konf: "(hangolás) Jó kabát. (2x) Egy éve. Egy éve szól a dal mindenütt. Ahol járunk az országban szól a dal. Szólt a dal, ebből lett egy kislemez. És tovább. És tovább szólt a dal mindenütt. Eljutott föl. A nagyagyakhoz. Nem volt mese. Csinálni kellett egy nagylemezt. Kész. Erről egy dal csendesen. Csendesen szól egy dal erről a lemezről. A legutolsó egy fohász. Álmodtam egy világot magamnak stb."
Álmodtam egy világot
konf: "Egek felé kiáltottam, rosszat soha nem akartam. Soha."
Egek felé kiáltottam
konf: "Hé. Elhagyom a várost. Elhagyom. Elhagyom, ha nem fogad magába. Edda blues."
Elhagyom a várost
konf: "S akkor ki marad a városban? Anyám, meg nagyanyám. Vigyázni kell. Hosszú az út. (2x) Hosszú az út míg idáig elérsz. Jaj. Hosszú. Milyen az út?! Hosszú. Dolgos kezek. (2x)"
Hosszú az út
konf: "Hé. Szólítsd. van jó zene, van rossz zene. Van, van rossz zene és van blues zene. Szólítsd a bluest öreg. Szólítsd a bluest, hogy (?). Szólítsd. A jó blues zenét."
Szólítsd a bluest
konf: "Volt. A bikák között biztos volt már. Volt már úgy egy két arc, hogy...egyszerűen tele volt. Kész. Bejött nekem is. Öt napot kellett várnom. Öt napot...hogy szóljon az asszony...hogy vegyem le...a dolgaim. Vörös tigris. dal egy asszony emlékére. Huhuhujaj."
Vörös tigris
konf: "Egy dal egy asszony emlékére szólt. A vörös tigris. Öt. Öt kopasz fej. Öt bőrfejű arc. S vágyik a szabadság után. Öt arc. A vadkutya képében. (2x) A dal egy vadkutyáról. "
Vadkutya
benne: "Vadkutya. (2x) Öt arc. (2x)"
konf: "Vadkutya. A vadkutya. Vadkutya, így szólt a dal. Szóljon egy csaj. Egy csajról szóljon egy dal. Csendesen, egyszerűen. A nóta. Annyi, hogy Fémszívű. Fémszívű. Ennyi. Fémszívű."
Fémszívű
konf: "Héj. Héj. Van itt egy szűzlány? segítsetek neki. Segítsetek rajta. Úgy szeretne élni már. (2x) A lány. Álom. Álom héj."
Álom
konf: "Egy lány...egy lány, aki úgy szeretne élni már. Álom. Kérdezték tőlünk, jártuk az országot...mostanában sokan. Dunántúlon is voltunk, mindenütt. Kérdezték nagy arcok hogy lehet az, hogy egy év alatt egy banda átmegy a köztudatba. csak annyit mondtam: arcok figyeljetek. Mi, mi vidéken mindenütt otthon vagyunk, ez a titka. Ennyi a titok, semmi más. Mi otthon vagyunk mindenütt. És a dal szólt. Megírtuk egy évvel ezelőtt és szólt mindenütt. Értünk. Értetek szólt a dal. Az utánunk jövő csapatokért, mindenkiért szól a dal. Ők már tudják. Ne nekem mondd. Oda fel, fölfelé."
Engedjetek saját utamon
konf: "Semmim nincsen, amit adhatnék neked. A srácoknak egy dal. A lányoknak az a kevés, ami marad. Ennyi van. (2x)"
Semmim nincs
konf: "Itt...itt is vannak arcok, akik...akik ismerik az életünket. Itt Mezőcsáton tudják. Szarból indultunk. Lentről. Nagyon mélyről. És tudják, hogy nem vaker, amit mondok. Mit mondok? Hogy minden sarkon álltam már, minden lépcsőn stb."
Minden sarkon álltam már
közönség: "Vissza."
konf: "Héj. Egy dal. Egy dal a hétköznapokról. Amire nem figyelsz oda. Nem figyelsz oda. Egy éjszaka mostanában. Túl sok lett a repülő. Túl sok a repülő. Ellopja álmodat, megzavar, amikor szeretkezel. Hogyha nem figyelsz oda. Azt hiszed, azt hiszed már nincs keselyű. te azt hiszed. A keselyű még él. Minden éjjel felszáll. Ellopja álmodat, ellopja vágyadat. A keselyű még él."
A keselyű
benne: ""Mi, mi nem akarunk éjszaka szálló gépeket. Mi nyugalmat akarunk. Éjszaka nyugalmat és békét 1980-ra. Mi Edda Művek nyugalmat!"