1980. V. 1.
Nyíregyházi Ifipark

Összjátékidő: 61:16
forrás: anyaszalag

Moby Dick
Gypsy Queen
konf: "Héj. Még még jó napot jó arcok. Jó napot jó arcok mindenkinek. Edda művek. Egy vidéki banda. Ennyi. És egy ajánlás. Egy ajánlás. Ahogy élsz úgy lesz a jó. Ahogy élsz, az neked való. Csak neked."
Ahogy élsz
konf: "Igen. Rége...régen voltunk itt. Régen jártunk Nyíregyházán. Régen volt. Sok jó arcot látunk újra. Jártuk az országot mindenütt. Mostanában kérdezték...arcok miért rövid a haj? Egy éve nyomulunk. Már nem vagyunk mindenütt olyan szimpatikusak, mint az elején. Leszedtük. Leszedtük rövidre, hogy ne tudjanak belekapaszkodni. Ahová eljutok. stb."
Ahová eljutok
konf: "Igen. Egy éve...egy éve mindenütt szól a dal. Mindenütt szól a dal. S ez a dal rákerült...egy kislemezre. A ti hangotok is. Eljutott föl a nagyagyakhoz. Nem tudtak mit csinálni. És megcsináltunk egy nagyot. Egy nagylemezt. Erről a legutolsó dal. A legutolsó dal szóljon csöndesen. álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt. stb. Van hitem."
Álmodtam egy világot
konf: "Egek felé kiáltottam. Rosszat soha nem akartam. Az egek felé."
Egek felé kiáltottam
konf: "Egek felé. Egek felé szólt a dal. Elhagyom a várost. Minden várost elhagyok. Minden várost, ha nem fogad magába. Elhagyom. Edda blues. Erről szól a dal."
Elhagyom a várost
konf: "Volt idő, voltak napjaim. A bikák ismerik...amikor úgy tele volt az ügy. S nem jött össze. Öt napig kellett várnom egy csajra. Ekkora nő. Öt napig. A Vörös tigris. Öt napig kellett várnom. Mujaj. Egy dal egy asszony emlékére."
Vörös tigris
(vágás)
konf: "Egy dal egy asszony emlékére. A zenekar...a banda...a banda etetése és ingerlése szigorúan tilos. Hosszú az út míg idáig elérsz. Hosszú az út, ismernek sokan. Indult az ügy lent, most is lent van. De hosszú az út. Tudják arcok. Esküszöm, hogy hosszú. Amíg idáig elérsz. A dal. Hosszú az út. Hosszú az út. Jaj de hosszú! Jhhhaj de hosszú. A kezek, a kezek. A tiszta kezek dolgoznak. (?)"
Hosszú az út
konf: "Van jó zene, és van rossz zene. De az igaz...a rockzene és a blues. Hát hallgass egy bluest. Hallgasd a bluest. Szólítsd a bluest. Egy dal. Szólítsd a bluest."
Szólítsd a bluest
konf: "Én...én szeretem a testszagot meg mindent. Közeli lélegzeteket, de nem akarom...nem akarok látni embereket, amikor verik. Én ezért nem akartam, hogy az arcok bejöjjenek. Nem lehet. legfeljebb majd én megyek közelebb. Jéj. Öt arc. Öt arc lenyírva. Öt arc bőrfejűen vágyik a szabadság után. A vadkutya képében. (2x) A vadkutya. (3x)"
Vadkutya
konf: "Vadkutya. Vadkutya. Öt arc vágyik a szabadság után. Vadkutya képében. Maradjunk ebbe. Vadkutya képében. Eltelt...eltelt néhány hónap. Egy dallal emlékezünk. Élt velünk egy csaj. Egy fiatal csaj. Kukoricának hívtuk, szőke haja volt. Karácsony előtt egy héttel...felrakta magát egy kötélre. 17 éves volt. Erről írt Slamó egy dalt. A fémszívű. A fémszívű. Hé. Mindig elmondom újra és újra. Srácokat kérem...a lányokra vigyázzanak. Ők a mi virágaink. Jó velük eldumálni. Jó velük szeretkezni. Kérlek a lányokra vigyázzatok. Senki ne kösse fel magát 17 évesen. A fémszívű."
Fémszívű
konf: "Semmi. Hej. Semmim nincsen...mit adhatnék neked. Hej. A srácoknak...a srácoknak egy dal. A lányoknak, ami marad. Tőlünk ennyi van. Egy dal. (?) kevés. Ennyi. Semmim nincsen mit adhatnék. Semmim. Semmim."
Semmim sincs
konf: "Héhéhé. Van itt, van itt egy szűz lány? Hát hol segítsünk rajta. Álom. (4x) Szűzlányok dala. A lány ki úgy szeretne élni már. Segítsetek neki."
Álom
konf: "Az őszinte szó jól esik. Egy éve mindenütt szól a dal velünk. A dal...szólt értünk értetek. Az utánunk jövő csapatokért. És tovább szól és tovább énekelünk mindig. Az egyszerű pár szó. Engedjetek saját utamon. Könyörögjetek nekem, könyörögjön mindenki velem. Nem nekem, oda föl. Nagyzenekarok nagy zenekarvezetőihez. Engedjetek saját utamon."
Engedjetek saját utamon