1980. V. 2.
BIP

Összjátékidő: 83:01
forrás: anyaszalag

Ahová eljutok
konf: "Igen. Ahogy mindig. Jó estét jó arcok. Jó estét jó arcok. Üdvözlet mindenkinek. Néhány szó az elején. Közte kevés. Tavaly. Tavaly innen indult az élet. Az Edda élete innen indult el. Innen indult el. Néhány arc. Roadok, emberek. Megismertük őket. Innen indult az életünk. És most itt van, itt van ez a sok arc. Velünk van. Én érzem, hogy velünk van. Mindegy, hogy Gyöngyösről jött, Pestről, bárhonnan, Budáról, mindegy. Égy a lényeg. Ahogy élsz úgy lesz a jó, ahogy élsz, az neked való. Ahogy élsz úgy lesz a jó, ahogy élsz az neked való."
Ahogy élsz
konf: "Egy dal. Egy lány. Egy lány. Egy lány élt velünk. Elmondom újra és újra...ne történjen meg. Karácsony előtt. Karácsony előtt két héttel felrakta magát egy kötélre. 17 éves volt. Slamó írta a dalt. A fémszívű. A fémszívű. Héj. Bikáim. Kérlek. A lányokra vigyázzatok. Ők a mi virágaink, szeretjük őket. Jó velük...eldumálni, szeretkezni. Hej. A lányokra vigyázzatok. Senki ne kösse fel magát 17 évesen. A fémszívű."
Fémszívű fiú
konf: "Egek felé kiáltottam. Rosszat soha nem akartam. Egek felé kiáltottam, rosszat soha nem akartam. Soha."
Egek felé kiáltottam
konf: "Elhagyom a várost. Elhagyom ha nem fogad magába. Elhagyom. Elhagyom."
Elhagyom a várost
konf: "Volt napom, volt hetem. Tele voltam, kész. Ismeritek az érzést. Mégis öt napot kellett várnom. Öt napot. Hogy szóljon az asszony. Egy dal...az ő emlékére. Vörös tigris. (3x)"
Vörös tigris
konf: "Egy dal egy asszony emlékére, Vörös tigris. Életünk tudói. Életünk tudói. Hosszú az út, amíg idáig elérsz. ÓÓÓÓ. Had kérdezzem meg, akik tudják. Milyen az út? Milyen? Nem hallom! Jaj de hosszú! Jaaaj de hosszú volt! Jaaaj de hosszúúú volt."
Hosszú az út
konf: "Hé. Igaz...igaz barátaimnak. igaz barátaimnak szóljon a dal. Őrült arc és Félláb. Őrült arc és Félláb. Nektek szóljon a dal. van jó zene, és van rossz zene. Van rockzene és van blueszene. Hát szólítsd a bluest. Egy dal erejéig szólítsd a bluest. Szólítsd. Szólítsd a bluest. A rockbluest. Szólítsd. Szólítsd."
Szólítsd a bluest
konf: "Héj. Szólítsd a bluest. Ha gáz van csak szólítsd a bluest. Segít rajtad is. Öt arc. Kérdezték. Öt arc. Kérdezték miért rövid a haj. Öt arc vágyik a szabadság után. Ebbe nem lehet belekapaszkodni. Vadkutya képében. Vadkutya képében. Vágyjuk a szabadságot."
Vadkutya
konf: "(?) Álmodtam egy világot magamnak. Itt állok a kapui előtt. stb. Van hitem. Van hitem. Egy dal csendesen. Van hitem. nem kell kabát. Nem kell kabát. Van hitem."
Álmodtam egy világot
konf: "Csak egy. Csak e-egyetlen szűzlány van itt? Hát akkor érte szóljon a dal. Álom. Álom. Álomszűzlányok dal. A lány ki úgy szeretne élni már. Oááá a lány."
Álom
konf: "A lány! A lány, a szűzlányért szólt a dal. A szűzlányér. Neki se, nektek se tudunk többet adni. A srácoknak egy dal. A lányoknak, ami marad, az a kevés. Semmim nincsen mit adhatnék neked. Semmim nincsen, csak egy dal. Semmim nincs. Semmim nincs, mit adhatnék neked. Semmim nincs. Semmim."
Semmim sincs
konf: "Semmim nincsen. Egy éve...egy éve szól a dal mindenütt. Ott van a hang, a hangok. Ebből lett a kislemez. S tovább szóljon a dal. Szóljon a dal. Az utánunk jövő csapatokért. Mindenkiért. Szóljon. (?)"
Engedjetek saját utamon
konf: "Egy év. Nagy idő és rövid. Életünk ismerői...életünk ismerői tudják. Tudják. Mi minden sarkon álltunk már. Minden lépcsőn ültünk már stb."
Minden sarkon álltam már
(közönség: "Vissza!"
konf: "Minden sarkon. Így szólt a dal. Már szólt a dal. Arcok érzik. Arcok hallották. És ha értik is, akkor érdemes volt. Túl sok a repülő. Éjszaka...megzavarja álmodat. Megzavarja szeretkezésedet. Ellopja életed. Te azt hiszed, mert alszol. Keselyű. Nem. A keselyű él. (4x) Él. Él."
A keselyű
közönség: "Vissza! (majd később) Edda!"
A keselyű (ráadás)
közönség: "Vissza!"
közönségből: "Nyugodjál meg testvérem."