1982. VI. 2.
Szolnok

Összjátékidő: kb 93'

Danyi Attila: "...Buksit most is kezelik Miskolcon, Zsöci az lényegesen jobban van és itt van velünk, barátunk maradt és az együttessel dolgozik, egy kis tapsot Zsöcinek! Kösz ! A két új szólista, történetesen Róna György a basszusgitáron és a ritmushangszereken, a dobokon Fortuna László. Két régi … Kösz ! Két régi kipróbált rock veterán, Miskolciak, ezért esett rájuk a választás és már dolgoztak évekkel ezelőtt az Eddában. Az arcvonal az nem változott természetesen. Barta Alfonz a billentyűsökön, Attila nem csak a nagy Edda sikereket fogja énekelni, hanem ízelítőt kaptok az új Edda nagylemez, a harmadik album dalaiból is. És gitáron Slamó! Slamokám gyere be, adj egy kis laza tempót ! A fémváros Miskolc zenészei, akik elhagyták a várost! A kezek, a kezek! Slamovits!"
Elhagyom a várost (közben elmegy az áram és dobszóló)
konf: "Engedjetek saját utamon !"
Engedjetek
konf: "Öt napig vártam egy asszonyra, öt teljes napig, míg végre szól vedd le rongyaid ! Egy asszony emlékére! Vörös tigris!"
Vörös tigris
Vadkutya
konf: "Az életről, a minden napokról, az államról, az egységről, az emberekről, rólad, rólam, és minden halandóról szól a dal. Egy új dal. Micsoda komédia."
Micsoda komédia
konf: "Hej ! Köszöntem a jó szót. Mindenkit üdvözlünk, aki a mai bulira eljött! Vagy aki itt van valahol a közelben, ott a srácok. És akik...et külön nagyon nagy szeretettel üdvözlök: a lányok ott fent jobb oldalt! A nevelő nénit ha ráér, ingyen beengedjük ott elől! Addig is hadd mondjam el Nektek, hogy a bandánkban nem sok változás történt, két ember, a banda neve maradt továbbra is Edda Művek, Miskolc. És egy új dal, a Fekete élmény. A hatalom vágya, a fekete élmény, a dobnál ott van Tüsi! A dobosunk, Fortuna László hej!"
Dobszóló
konf: "Elég. Elég! Nem kell dobszóló! Tudod, hogy unják! Minden bandától hallanak! Nem kell ez! Nem kell, ugye nem kell ? Tudják, hogy tudsz ütni. Nem kell ez a balhé! (?) Ciki (?) Öcsém én tudok! Nem kell ! Nem kell ez a balhé! Basszusgitár! A faarcú ember, Róna György hej! És a dal, amit Slamó Nektek írt, egy új nóta, a hatalomról, arról a rohadékról, amire annyian vágynak. A fekete élmény. Egy új dal ! A fekete élmény. Slamo Nektek írta és Nektek énekli! Indul!"
Fekete élmény
konf: "Ma is létező emberekről éneklünk Nektek. Királyok és szolgák!"
Királyok és szolgák
konf: " Írtunk egy dalt még tavaly előtt. Tavaly került lemezre. Hittünk abban, hogy minden jó ember...hátha történik valami. Semmi jó nem történt azóta, semmi jó ! Az égen egyre több a keselyű! Már nem győzöm számolni! Nem tehetünk mást, csak tovább énekelünk! Nem kell keselyű!
Keselyű
konf: "Természetesen csak parancsra, ugye? Csak parancsra ölünk testvér? Csak parancsra! Őrzöd a semmit! Csak parancsra! Egy dal: a Torony!"
A torony
konf: "Hűvös éjjeleken, ha eltompulnak a fények, a házak fölött száll, kínoz egy ének!"
Kínoz egy ének
konf: "Sok bulit játszunk. Sok arccal találkoztunk már. És a hangok, a hangok jöttek. Üvöltötték én vagyok, én vagyok a rossz!"
Én vagyok a rossz (?)
konf: "Jó arcok segítsetek nekünk, hogy senkit ne kelljen bántani ! Tegyétek meg hogy visszaültök. És akik hátul vannak (?) közel hozzám. Köszönöm! Dal a spangliról. A kábítószerről szól a dal. A spangiról. Jár a füstben a halál! Jár a füstben a halál! A halál (többször)."
Jár a füstben a halál (Adj hát inni)
konf: "Egy régi dal jutott az eszembe. A hűtlen."
Hűtlen
konf: "Egy zenekar öt ember Miskolcról. Edda Művek Miskolc - Hűtlen, Hej! Az életünkről szól a következő dal. Hosszú az út míg idáig elérsz testvér!"
Hosszú az út
konf: "Hej! Hoszzó az út míg idáig elérsz. Egy dal a piáról. Egy dal a piáról. Ivódal!"
Ivódal
(vágás)
közönség: "Edda! Edda!"
konf: "Edda Művek! Szevasztok."
Kölyköd voltam (félig)