1982. XII. 28.
Alfa Mozi, Bp

Összjátékidő: 79:21
forrás: első generációs másolat

konf: "...rossz után némi jóval zárjuk az évet. Külön szeretnék egy barátomról szólani. Köszönjük nektek, hogy befogadtátok, bár nem zenész volt. Miskolcon volt nőgyógyász. Öööö, ő most dobol a zenekarba, Tüsi. (halkan) Öreg a gázsidról beszélj már. Nagyon rokonszenves arc. és a nehéz év egy olyan kellemes momentummal zárult az Edda művek számára, melyről szeretnék beszámolni. Egy héttel ezelőtt a Kertészeti Egyetem klubjában kapta meg az Edda művek első platinalemezét. Ez az első nagylemez után járt nekik a Magyar Hanglemezgyártó Vállalattól. reméljük, hogy a folytatás következik. Hát akkor kedves barátaim a sok beszéd helyet a billentyűknél Alfonz, basszusgitáron Zsöci, dobon Tüsi, sok aranyat érő Eddanóta zeneszerzője dús hajú barátom Slamó. És egy nélkülözhetetlen arc innen középről Pataki Attila. (közönség: "Attila gyere ki! Már kinn van. Attila! Attil!") És én is szeretném üdvözölni Danyi Attilát, aki bár ti nem tudjátok, de öt gyerek apja, ezért szokott fellépni előttünk koncerten. Van egy gázsija. Ugye egy azér itt elmondja azt a pár mondatot és utána rögtön fel szokta venni mindig. Hát üdvözöljük szeretettel Attilám. Sok boldogságot kívánunk neked, boldog új évet. Köszi tényleg. Igen."
Improvizáció
Kék sugár
konf: "Szevasztok, üdvözlet. Álom."
Álom
Egek felé kiáltottam
Ahogy élsz
Minden sarkon álltam már
konf: "Engedjetek saját utamon."
Engedjetek saját utamon
konf: "Hétköznapok, mindennapok. Rád figyelek. Micsoda komédia."
Micsoda komédia
konf: "Egy. Két. Há. Négy. Öt napig vártam. Öt teljes napig. Míg végre szólt az asszony...te állat vedd le rongyaid."
Vörös tigris
konf: "Slamó írta a nótát. Fekete élmény. Együtt indul. Éj!"
Fekete élmény
konf: "Hűvös éjjeleken. Ha eltompulnak a fények, a házak fölött száll, kínoz egy ének."
Kínoz egy ének
konf: "A nóták ebben az évben utoljára szólalnak meg. És...én tényleg boldog vagyok azért, mert...itt vannak az emberek. Itt vagytok ti. És sok olyan arcot látok, akik...érkeznek koncertről koncertre. A torony."
A torony
közönségből: "A keselyű!"
konf: "Mindenkinek, aki megérdemli...annak boldogabb új évet, mint az előző volt. A többinek pedig gazdagra szegényre, soványra kövérre stb. Az ítélet."
Ítélet
A hűtlen
konf: "Hát így a vége felé mindenféle TV-be meg mindenbe szoktak mondani tudjátok összerakják az életkéjüket, az év végét meg mindent. Én nem mondok nektek semmit, csak amit mindenki, hogy...persze igen. Meg ilyesmit, igaz Alfonz? Nem. Úgy jó az év elején még valamikor mindenféle szaktanácsadók érkeztek a bandához és ajánlották nekünk, hogy arcok vigyázzatok mer eljött a perc és mostmár át kell állni zeneileg ugye meg ilyenek. Szal újhullám meg kishullám, meg nagyhullám. Komolyan nem hülyülök, itt vannak a tanúk rá a banda. (közönségből: "Nem igaz.") Amivel én kívánok nektek boldogabb új évet az az, hogy mi az Edda, Edda maradunk a következő évben is. Hosszú az út míg idáig elérsz. És aki úgy érzi, hogy végig akarja csinálni azt a rövid kis utat. El lehet kezdeni Hölgyeim és Uraim a mai nap."
Hosszú az út
konf: "Je. Je. Kölyköd voltam."
Kölyköd voltam
konf: "Szevasztok isten veletek. Edda művek Miskolcról. Hej! (közönség: "Vissza!") Pedig becs, becsszóra megdumáltuk a srácokkal, hogy ma nem nyomunk Edda bluest hanem majd elköszöntem, akkor elmegyünk. A Jézus. Hú, hát ne hülyéskedjetek már velünk. Én is akarok szilveszterezni meg ilyenek. Ne viccelj már Karácsony, hát most Karácsony van ne csináld. Énekeljétek ti a Fémszívűt. Én besegítek."
Fémszívű
konf: "Szevasztok. Hej!"