1983. IV. 2.
Új Várklub

Összjátékidő: 67:56
forrás: első generációs másolat

Rockénekes
Rossz állapot
konf: "Megyek lefelé az utcán, már régen kereslek. Szükségem van rád, beszélnem kell neked. Erősen le vagyok égve. Már nehéz súlyos vagyok. Te ezt ismered. Tudod nehéz. Ez nehéz dolog."
Nehéz dolog
konf: "Jó két évvel ezelőtt írtunk nótákat a fegyverek ellen. Minden fegyver ellen írtuk. Minden rohadt fegyver ellen. (visszhang)"
A torony
konf: "Gazdagra szegényre stb. Az ítélet."
Az ítélet
A hűtlen
konf: "Hűvös éjjeleken ha eltompulnak a fények. A házak fölött száll...kínoz egy ének."
Kínoz egy ének
konf: "Az első lemezre írtunk egy nótát Miskolcnak. Akkor azt mondták hogy...otthon, hogy mi van öcsém? Azt mondták, hogy mi van öcsém csak rossz dolog történt veletek itthon, hogy ilyen nótát írtok. Hát megírtuk a párját ide a harmadik nagylemezre. Nem azér voltak otthon kellemes dolgok is. A nóta címe annyi, hogy Ó, azok az éjszakák."
Ó, azok az éjszakák
konf: "Ó, azok az éjszakák. Így szólt egy dal a harmadik nagylemezünkről. Je. S ugyanarról a nagylemezünkről énekel nektek Slamó egy nótát. Ti is ismeritek, mindenki ismeri az érzést. Vágy a hatalom után. Ugye ismeritek. A kiengedő, a beengedő. A leengedő a felengedő. A portárs, a pincér. Mindenki csak egy kicsit akar belőle. A vágy a rohadt hatalom után. A fekete élmény. A fekete élmény. Együtt indul."
Fekete élmény
konf: "Mégis kell a fekete élmény? Erről énekelt nektek Slamó. Hallottuk mostanába jártunkba keltünkbe, hogy...ti nem nagyon szeretitek a zenét általában. Meg a dallamos zenét egyáltalán nem, meg aminek szövege van az meg marhaság. Dehogynem ezt mondták, nincs duma, kész. Én hallottam. Lenn mondta három festett hajú, azt mondta, hogy kitapossa a belünket, ha nem játszunk nekik valami jó nótát. Nekem mondták, kész. Az az igazság, hogy bár nem vagyok egy kimondottan félős típus, de az ő kedvükért csináltunk a napokba egy nótát. A napokba csináltunk egy nótát és ezt eljátszuk nektek. nagy nagy szeretettel nyújtjuk át. A nóta címe németül Einz komma einz, magyarul pedig egy koma egy. Ez a dal címe. A szólóénekes a zenekarunk egyetlen német tagja, Hans úr. Hans úr. Tapsot kérek Hans úrnak. Hans úr az egy koma egy című nótát fogja elénekelni nektek. Egy koma egy van a vidéken."
Einz komma einz
konf: "Hát erről ennyit. Tudunk mi ilyet is, ha akarunk. Most pedig kérésre ha akarjátok, akkor eljátszuk a Komma einz, komma einz című nótát. Akarjátok? Slamó tudja úgy hogy megfordítja a gitárt és visszafele játsza. Játszuk nektek úgy? Hát akkor...akkor azt hiszem, hogy vége van a koncertnek, szevasztok. Még játszunk ezen kívül valamit?"
Álom
Egek felé kiáltottam
Ahogy élsz
konf: "Nem kell ez a fejgép. Hagyjad már így is leég a pofámról a bőr, ne fejgépezz már. Szétégek a szégyentől. Nem, nem is mondom el mindenkinek, csak itt ennek az egy srácnak, mer leég a pofámról a bőr. Elképzelitek rólam? Hát azér...azért csak van néhány lány a közelben mindig és nem merem elmondani...én marha tudjátok hány napig vártam? Egy, két, há, négy öt napig érted? Én hülye. Öt teljes napig. Míg végre szólt az asszony, vesd le rongyaid. Őrülj meg te állat. Szakadj szét. Dal egy asszony emlékére. A vörös tigris. A vörös tigris."
Vörös tigris
konf: "Elfogyasztalak. Csak néhány szót...néhány szót szeretnék nektek elmondani nektek. Nem sokat dumáltam buli közben, nem lehet azt mondani. A tavalyi évben...biztos ti is olvastok, olvassátok a szaklapokat, ugye? Ifjúsági magazin, Magyar ifjúság nevű szakújságot? Az egyik különösen sokat foglalkozott tavaly velünk, az Ifimagazin. Egész évben basztatta az életünket. Mindig másfél sorokkal fikázta az Eddát, csak így ilyen kis másfél sorokkal, ugye? Hát nincs gond semmi, jöhetnek. Nyugodtan. MI rájuk tesszük a legtöbbet. Nem érdekes. A lényeg az úgyis az, hogy 18-án megjelenik a lemezünk és majd ti eldöntitek, hogy jó, vagy nem jó. Oké? Nem a...nem a duma számít. De ettől még fontosabb az, hogy ugyanakkor 18 és ott a hónap vége között valahol mindenütt az országban megjelenik egy könyv, ami mindegyik újságcikknek válaszol. A cím annyi lesz, hogy Edda művek, Miskolc és rólunk szól. Je. Je, bizony. Na ez a könyv rólunk szól testvér, ez a mi életünkről szól, ott benne van az igazság a többi vaker. Azon kívül amit még akartam mondani mi egyetlen zenekarnak sem állunk az útjába, aki akar játszik előttünk, helyettünk, mögöttünk, fölöttünk, alattunk, ahol akar. De egyet tudni kell neki. Hogy hosszú az út még idáig elérsz. Nagyon hosszú testvér. Együtt indul."
Hosszú az út
konf: "Szevasztok."
Kölyköd voltam
lekonf: "Köszönet, hogy..."