1983. XII. 17.
Miskolc, Városi Sportcsarnok

Összjátékidő: 154:40
forrás: második generációs másolat

konf: "Egyetlen egy mondatot szeretnék mondani. Egy olyan mondatot, amely sajnos többet nem hangzik fel: Hölgyeim és Uraim ! A színpadon az Edda Művek!"
Kék sugár
konf: "Óh azok az éjszakák!"
Óh azok az éjszakák
Rock énekes
konf: "Jó estét jó arcok ! Jó estét mindenkinek! Hej ! Csak annyit akarok kérni Tőletek; én nagyon boldog vagyok, hogy itt vagytok velem, velünk. És ma este minden dolgok ellenére legyen jókedv, legyen jókedv ma este !!! Azt akarom, hogy jókedv legyen. Nekünk miért jó ? Nekünk miért jó ?"
Nekünk miért jó
konf: "Megyek lefelé az utcán, szükségem van rád, erről énekel Slamó. Nehéz dolog."
Nehéz dolog
konf: "Hej! Sokan mondták ránk, hogy befutottunk, gyorsan befutottunk! Közben történt néhány lépcső (?). Ezekben a lépcsőkben voltak társak, akik segítettek nekünk, általában innen Miskolcról. Egy ilyen arc volt Róna György Miskolc, Róna György. Amit még el akarok mondani, körülbelül 6 hónapja vagy 4 hónapja a miskolci nyomdában le van nyomva egy könyv, ott fekszik, az a címe, hogy Edda Művek Miskolc. Én láttam. A felsőbb szervek, a legfelsőbb szervek közül valamelyik úgy döntött, hogy ez a könyv nem alkalmas a kiadásra, de én hiszek benne, hogy megjelenik ! Addig is szóljon a nóta: Micsoda komédia , az egész Micsoda komédia !!!"
Micsoda komédia
konf: " Róna György egy jó barát! Tapsot kérek Neki adjatok! Írtuk a nótát, akkor igen néhány akkor évvel ezelőtt írtuk minden rohadt fegyver ellen a világon, minden fegyver ellen és még most (?) is vannak háborúk és mi sem akartuk és senki nem akarta, akkor miért van mégis háború ? Ezért kell ma is eljátszanunk. A keselyű, a keselyű, a keselyű !"
Keselyű
konf: "Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt, adj erőt, hogy be tudjak lépni, van hitem a magas falak előtt."
Álmodtam egy világot magamnak
konf: "És a mostani világunkról, az utolsó egy - másfél évről, egy nóta: A változás, én már látom a változást!"
Változás
Rossz állapot
konf: "Egy dal a...azok közül a nóták közül...hiszen mindet szeretem...de ez az egyik legkedvesebb. A fémszívű"
A fémszívű
Engedjetek
konf: "Adj hát inni és valamit játssz!"
Adj hát inni és valamit játssz
konf: "Ápoljuk a hagyományokat, a dal címe: Egy koma egy, azaz Einz komma einz, indul!"
Einz komma einz
konf: "Vissza nem jön többé soha, bárcsak békén hagyták volna!"
Hűtlen
konf: "Valamikor, amikor az elején elkezdtük...Slamoval, és elkezdtük összehozni a bandát akkor Ő egy pici Slamo volt, és én egy pici Pataky voltam, ez a méretünk (?) az sem változott, tehát a szólógitárnál Slamovits István Slamo Miskolc !"
Gitárszóló / Elektromos szemek
konf: "Néhány másodperc, gáz van Slamo gitárjával. Közben érkeznek, érkeznek emberek, biztos ismeritek Ti is. Az arc, egy hatvan valamennyi, vagy akörül vagy lejjebb, szemüvege van, kicsi szakálla és úgy hívják Csapó György. Lehet, hogy úgy jobban ismeritek: Buksi!
(vágás)
konf: "Darázs István Miskolc Dudi!"
(vágás)
konf: "És nem fogjátok elhinni, nem fogjátok elhinni, én annyira szégyellem, de (?) be kell vallanom, hogy én hülye, akiről azt hiszik, hogy ennyi csaj meg annyi, én egy két há' négy öt napig vártam öt teljes napig (visszhanggal)."
Vörös tigris
konf: " Köszönet az arcoknak, akik ma velünk voltak itt utoljára néhány percet csak eltöltöttek veletek, velünk. Hűvös éjjeleken, ha eltompulnak a fények, a házak fölött száll, kínoz egy ének."
Kínoz egy ének
konf:" Volt néhány arc fönt a hatalmas fővárosban is, volt persze, aki segített, ránk mosolygott, aki ha kellett adott egy felesre, aki biztatott, jó szót adott. Az egyik ilyen ember volt Török Ádám, Ádi. Hej !"
Érzés
konf: "Közben készül egy felvétel, ahová kellenek a hangok, hiszen Nélkületek sehova nem jutottunk volna soha. Egy utolsó dal írtunk, néhány héttel ezelőtt írtunk egy utolsó dalt, egy utolsó fohászt Hozzátok. Adj menedéket !"
Adj menedéket
(vágás)
konf: "Írtuk a nótákat, minden rohadt fegyver ellen. Nincs támadó és nincs védő, csak amivel ölni lehet. Hát ezért szól ma is a dal. A torony !"
Torony
konf: "Mondjátok velem egyszerre: gazdagra, szegényre, soványra, kövérre, jóra, gonoszra és minden bolondra, eljön a vérnek éjszakája: Az ítélet!"
Ítélet
konf: "Álom a lány, ki úgy szeretne élni már, hát segíts Neki ! Minden kézre szükségünk van, minden kézre szükségünk !"
Álom/Egek felé/Ahogy élsz/Minden sarkon
(vágás)
konf: " Néhány sort fel akarok olvasni Nektek. Most érkezett a buli legelején. Hoboval megbeszéltük, hogy itt lesz ma és ha ott is van valahol, de nem itt. Mindent megtett, hogy itt lehessen, (?) Ő Titeket szeret. Sajnos. Remélem nem lesz belőle bírósági ügy, egy üzenetet olvasok föl: sajnos Csiszár Imre főrendező nem engedélyezi, hogy az előadás alatt elhagyjam az épületet, nagyon sajnálom. Ölel Hobo. Kösz szépen Imre, nagyon köszönjük. Hobo ! Én tudom, hogy lélekben itt vagy velünk. Hiszen egy olyan nóta szól, amelyik a Te világod. Az Eddától egy üzenet egy blues."
Elhagyom a várost
konf: "Tudom, hogy mi is úgy fogunk szétszakadni holnap és holnapután, mint ez a zászló. De még egy nótára tartsatok velünk, ez volt az Edda blues. Miskolc! Van egy csodálatos barát, egy barát, aki nem szólt semmit, nem hivatkozott semmire, csak annyit mondott egy hónappal ezelőtt, hogy igen és tegnap hatkor itt volt a próbára, ez az arc, ez az arc egy nagy arc,(?) a neve Frenreisz Károly Kari Magyarország ! És itt van az ő szárnysegédje, aki megpörgeti a dobot, Pap Tamás Tyotyó, ebből lesz a nóta Uraim. A nóta pedig miről szólhat, egy rövid nyitány után az életünkről énekelünk, Hosszú az út, míg idáig elérsz, ez az bizony, jaj de hosszú. Jó estét kívánok Hölgyeim és Uraim !"
Basszusszóló / Dobszóló / Hosszú az út
konf: "Megbeszéltük a srácokkal a buli előtt, hogy senki nem bőghet. Én akkor nem kezdem el. Esküszöm, hogy biztos ha belegebedek is, akkor viszont a négy eddással énekeljétek el a Játék véget ér."
A játék véget ér (magnóról)
közönség: "Vissza ! Vissza ! …(sokszor) Maradjatok együtt ! Még ! Még ! Még!"
konf: "Ki ismeri ezt a dalt ? Hát akkor szóljon még egyszer utoljára. A kölyköd voltam."
Kölyköd voltam
lekonf:" Köszönünk mindent, mindent köszönünk, mindent köszönünk Nektek ! Isten Veletek ! Rosszkor kelt föl!"
közönség: "Vissza! Vissza !"
(vágás)
konf: " (?) Hát énekeljük el az Edda bluest ! Még egyszer ! Együtt kell énekelni mindenkinek, mert én már kész vagyok ! A blues, jöjjön a blues !"
Elhagyom a várost
(szaxofonon a Kacsatánc - no comment)