1985. IV. 18.
Győr

Összjátékidő: kb 84'
forrás: anyaszalag

konf: "És ezek után jöjjön aminek jönnie kell, amiért ma itt összejöttünk. Következzék az Edda! Hej!"
Minden sarkon
Egek felé
A hűtlen
konf: "Egy dal szólt...az Eddától. A hűtlen, hej! (közönség eddázik) Jó estét jó arcok, jó estét mindenkinek. Az Edda él! Él! Írtam néhány új nótát a Tüskével. Az első dal egy visszaemlékezés a régi bandára. A refrén annyi: az enyém is volt és még néhány arcé azok az évek úgy 80 körül. Gyönyörű évek, tisztán látok mindent. Érzem, hogy veletek újra sikerül. Hej!"
Enyém is volt
konf: "Aki olvasta az Edda könyvet...az olvashatott egy férfiról, egy srácról, akit Halász Jóskának hívtak. És ő alapította az Eddát. Halász Jóska emlékére írtam egy dal, egy csendes, egyszerű dalt. Halász Jóska emlékére, aki 1981-ben 29 évesen rákba meghalt. Én azt kérem tőletek hallgassátok meg ezt a nótát. Mindenki emlékezzen arra, akire éppen akar, mindenkinek van már egy ma már nem létező testvére, barátja, vagy szerette. Én Halász Jóskáról énekelek, és azt kérem, azt kérem hogy a nóta után senki ne tapsoljon. Köszönöm, a dal címe annyi, Emlékezni."
Emlékezni
konf: "Köszönet. Ez volt az Emlékezni, a dal Halász Jóskáról, az Edda alapítójáról, aki nélkül ma én sem állhatnék itt. Ennyit a nótáról, dehiszen ma este nem azért jöttünk össze, hogy szomorkodjunk. Én azt akarom, hogy ma este mindenki vidám legyen! Mindenki! Nos hogy lehet a legvidámabb ma este? ha a lányokról énekelek. A gyönyörű lányokról. Egy új dal a Gyönyörű lányokról. Úgy kell. Lejjebb, mer nem látom. Nem látom, mutasd."
Gyönyörű lányok
konf: "Héj! Szólógitár."
Érzés
(vágás)
konf: "Rossz állapot."
Rossz állapot
konf: "Körülbelül 6 éves voltam, körülbelül 6 éves voltam, amikor az első kicsi kis barátomat megtaláltam. Körülbelül 6 éves. Azóta nem sok barátom volt. És én ma is azt mondom a barátot nem szabad váltogatni, mint a gatyát. Igazam van? Ezért hát azt a barátomat, akivel én együtt zenéltem az Eddában szeretem ma is nagyon, írtam neki egy nótát. Írtam neki egy nótát, aminek annyi a címe, hogy A barát."
A barát
konf: "Je. Egy dal szólt. Nincs hangszíne. Semmi. Egy dal szólt egy válasz egy barátnak. A barát. Úgy október óta, úgy október óta kaptam a pofámra egy keveset, ahogy illik. átment a dolog kinyírósba, itt vagyunk Tüsivel. És csak azt tudom mondani, hogy akinek az élet úgy hozza nem tehet mást, csak ugyanazt mint én, ki kell állni. Én kiállok ide a kör közepére, lehet rám lőni, lehet lehet tapsolni, lehet dobálni, de én kiállok. Tegye meg mindenki. Ezért írtam a nótát. A kör Hölgyeim és Uraim, a kör."
A kör
benne: "Kontrollba nincs hangszín, semmi. Visszhang nem megy, vagy mi?"
konf: "A kör, így szólt a dal, válasz mindenre és ne is beszéljünk róla többet. (kazettafordítás)Az arc aki ott van baloldalt valaha a Hobóval nyomult még valamikor réges-régen. Aztán átment aluljáróba, volt szájharmonika, gitár és minden, ma egy kicsit csinosabb lett a srác, de azért a bluest remélem nem felejtette el."
Elhagyom a várost
konf: "Egy blues. Egy egyszerű blues szólt. Edda! Ma 85-ben Edda, Edda, hej! Esküszöm, hogy lesz. megígérem nektek. Eljátszuk a Kölyköd voltamot is, de van még. Van még új dal, amit írtam és akarom, hogy meg kell hallgatni. A második lemezre írtam a fegyverek ellen és most is szólnom kell. Mindig újra és újra énekelnem kell ezért írtam a Barbárokat. A XX. század, a mostan barbárait. A ma barbárait. Barbárok, a XX. század barbárai, a kontroll!"
Barbárok
konf: "Szeretem a fákat, szeretem a levegőt. Szeretnék élni. Sötét fegyverekkel ne játszon hát senki. Elvenni a jövőt. Nincs rá mentség semmi, erről szólt a dal, a XX. század barbárairól. És ez a pillanat, ez a perc nekem ma és ezt elhiszitek egy csodálatos ünnep az én életemben egy csodálatos ünnep. Erről énekelünk nektek. Ünnep, Ünnep, a mai dal egy csodálatos Ünnep."
Ünnep
konf: "Hej!"
Óh azok az éjszakák
közönség: "Vissza! Köly-köd vol-tam!"
konf: "Eljátszuk a Kölyköd voltamot. Előtte kés. Előtte két pici kis rész. Egy pici az Ünnepből, egy pici az Enyém is voltból. És a végén! A Kölyköd voltam, je! Esküszöm nektek ez a mai nap...és remélem még sok szebb ünnep, szebb, mint a Viszlát buli volt. Ezért kérlek titeket, aki arra jár június 7-én minden kézre szükség van a Budapest Sportcsarnokba. Minden kézre! (2x) Ünnep."
Ünnep
Enyém is volt
Kölyköd voltam
Pataky: "És búcsúzik tőletek a következő nemzedék két tagja. A nevek (két gyerekhang): Fábián László, (?) András! Tapsot nekik férfiak. Itt vannak a rockerek. Búcsúzik tőletek basszusgitár Mirkovics Gábor, egy új arc. Billentyű 1 Béres Ferenc, hej! Gömöry Zsolt baloldalt. Szénich János. És mielőtt a két öreg Eddásra kerülne a sor azoknak is egy tapsot, akik dolgoznak azért, hogy ezek a bulik összeállhassanak. A technikusoknak és a keverőnél Pálfy József, aki néhány éve Eddás, hej! És még annyit, higgyétek el a Sportcsarnok buli előtt egy kicsit be vagyok szarva. Nagyon kell, hogy ottlegyetek. Fortuna László, Tüsi, Edda, Miskolc, Edda, Edda, hej! Tüsi!"
Tüsi: "Ezt akarom hallani, ezt akarom hallani. Attila. (sokszor)"
P: "Gyönyörű lányok ma este nem vagyok alkalmas semmire. Köszönök nektek mindent. Az Edda, az a fontos, az Edda, és ti. Köszönök mindent, isten veletek. Budapest Sportcsarnok. Jó hold kelt föl. (zárlat)"
közönség: "Vissza!"
konf: "(hangolás) Jó hamis a gitár öreg. 1965-ös."
Kölyköd voltam (reprise)
közönség: "Vissza!"
konferansz: "Aki úgy gondolja, hogy ott akar lenni a Sportcsarnokban az itt vásárolhat jegyet a színpadnál. Köszi, helló."
bootlegger: "Magnót kapcsold ki."