1985. V. 10
Miskolc, Gárdonyi Ifipark

Összjátékidő: kb '73

Minden sarkon álltam már
konf: "Jó estét jó arcok. Hej! Jó estét mindenkinek. Mivel indítsam a bulit? Hát csak avval, hogy az Edda él. És nincs egyedül, nincs egyedül. Itt vannak a jóbarátok. Egy ember, ismeritek, a gitárkirály Tátrai Tibor. Hej!"
Egek felé kiáltottam
konf: "Hej. Köszönet Tibi. Ne menj messze Tibi, várlak."
A hűtlen
konf: "Edda, a Hűtlen, hej! Írtam egy új dalt, egy új nótát. Az enyém is volt és még néhány arcé azok az évek, úgy '80 körül. Gyönyörű évek, tisztán látok mindent. Érzem, hogy veletek újra sikerül."
Az enyém is volt
konf: "Az enyém is volt, és még néhány arcé. Azok az évek úgy '80 körül. Gyönyörű évek, tisztán látok mindent. Érzem, hogy veletek újra sikerül. Edda, hej! Egy kis...egy kis tiszta emberi csendet kérek tőletek. Mindenkitől. Egy kis emberi csendet. Aki ismeri az Edda könyvet, az tudja, hogy van benne egy gyászjelentés. Ennek a srácnak a neve Halász József. Ő alapította az Eddát. Az ő emlékére írtam egy dalt. 29 évesen halt meg rákban. Emlékezni, ez a dal címe. És azt kérem tőletek, hogy a nóta után senki ne tapsoljon és senki ne szóljon semmit, köszönöm szépen."
Emlékezni
konf: "Köszönöm nektek ezt az emberi csendet. Talán Jóska is hallotta a dalt. Dehát egy Eddabuli az nem lehet szomorú, ugye testvér? Egy Eddabuli nem lehet más, csak egy kellemes őrület. És mi kell ahhoz, hogy egy buli olyan jó tökösen őrült legyen. A gyönyörű lányok, egy új dalt írtam, a gyönyörű lányokról. A gyönyörű lányok, akiket én úgy szeretek. És ti is. A gyönyörű lányok indul."
Gyönyörű lányok
konf: "Héj."
Érzés
konf: "Ha egy lány. (2x)"
Rossz állapot
konf: "Köszönet Tibi. Írtam egy nótát. A dal címe csak egyszerűen annyi: A barát."
Barát
konf: "Tavaly október óta néhány kívülálló és néhány belülálló nekiállt...hát hogy nem valami úri módon fejezzem ki magam, ne haragudjatok. nekiállt egy kicsit kinyírni engem, ennyi történt, dehát az az igazság, hogy Attilát nem olyan könnyű, mert elég tökös gyerek. Erről nem akarok többet szólni, nekem egyetlenegy válaszom lehet, egy nóta, egy dal, és azt kívánom mindenkinek, hogy tegye meg, ki kell állni a kör közepére bátran. Lehet, hogy leszúrnak, lehet, hogy leköpnek, lehet, hogy megdobnak, de lehet, hogy megtapsolnak, megéri. A kör, a kör, a kör."
A kör
konf: "(hangolgatás) (közönségénekeltetés) Hát akkor induljon be az őrület. Mert azért nem csak egy jóbarátom van nekem. Két oldalról két tökös támasz. Az egyik itt van. Tátrai Tájbor, ki ismeri? A gitárkirály és nem kevésbé...nem kevésbé nagykirály a baze-en...Frenreisz Kari, hej! Tibikém. Én úgy gondolom, hogy valahol a szíved mélyén ott van az a néhány hang, amibe csak bele kell ütnöd és úgy megszólal, hogy szétszakad az ember szíve. Akkor kezdődjön."
Elhagyom a várost
konf: "Ej! Köszönet a jóbarátoknak, mert azért sokan vannak. Frenreisz Károly. Skorpió hej! És...ötödik legszerényebb Tátrai Tibor, a legszerényebb, a gitárkirály, hej! Köszönöm a segítséget. Mindig amikor tehettem, és amikor tehetem mindig fogok énekelni a fegyverek ellen. Ezért írtam egy új dalt, a XX. század barbárairól, mert ma is itt élnek közöttünk, itt vannak valahol. terveznek, reménykednek őrült győzelmekben, és mindenféle marhaságokban. Ez ellen írtam a nótát, a XX. század barbárairól. A címe mi más lehet: Barbárok. Aki elindítja Fortuna László, Tüsi, ej!"
Barbárok
konf: "Régen volt. December 17, '83. Eltelt másfél év, éjjelek és nappalok voltak. Álmodtam, álmodtam, aludtam, verejtékeztem, de hittem, itt legbelül én hittem, én hittem, tudtam. Én tudtam, hogy eljön a nap. Vártak földhöz tapostak, földbe köptek rám, tudtam, egyszerűen hittem bennetek és magamba. Tudtam, hogy lesz olyan nap, amikor újra lesz Edda. Tudtam hogy lesz! Ezért írtam a nótát. (2x) Egy ünnep. Ez a mai nap egy csodálatos ünnep nekem. Ez csodálatos ünnep!"
Ünnep
konf: "Ünnep, ünnep! Szeretlek szülővárosom, Miskolc. Szeretlek nagyon. Szeretlek a füsttel, a korommal. Minden formádban. Hajnalban és este. Esővel ködökkel. Morcos arcokkal. Szeretlek Miskolc. Óh, azok az éjszakák."
Óh azok a csodálatos éjszakák