1985. VI. 4.
Nagykanizsa

Összjátékidő: kb 60 perc

közönségből: "Gyertek ki!"
Minden sarkon álltam már
(vágás)
konf: "...és egyet higgyél el, ez mindez nem érdekes. Ne bántsatok senkit. Egyet higgyél el, hogy mindezek ellenére én szeretlek titeket. Sugározom (?) a hitet. Esküszöm, hogy szeretlek. Egy a gond, hogy nem ismersz. Fogalmad sincs, hogy ki vagyok. és soha nem beszélgettünk egy szót se, csak mondtak pár olyat, amit ha kinn lennék szemtől szembe szétverném. Vagy te az enyémet. Ha erősebb vagy (?). (?). De én nem tehetek semmit. Én nem bántom a közönséget, ez van. Ennyit erről. Akkor most."
Így akarom
Gyönyörű lányok
konf: "Hej. Egy dal szóljon azokról a lányokról, akiket én úgy szeretek és nincs (?) srácok. Egy régi nóta. Ennyi."
Érzés
Rossz állapot
konf: "Írtam nótákat a (?) fegyverek ellen. Minden rohadt fegyver ellen. Egy nóta. A keselyű. (3x)"
A keselyű
konf: "Írtam egy új dalt. A címe...a szövegéből érthető. A címe csak annyi: A barát."
A barát
(vágás)
konf: "S valami csodálatosan szép dolgot hallok itt a fülembe."
Elhagyom a várost
(vágás)
konf: "Abban a nótában amit most fogok énekelni mindig körülöttem szokott lenni egy céltábla. Egy nagy céltábla a hátam mögött. A tegnapelőtti bulin megbundázták a (?). Nem baj, örülök neki. Biztos van akiknek (?) és (?) jó helyen van. Most nincs itt, (?). Aki ideképzeli hátra, az fogja látni, Egy orbitális céltábla áll. Én itt állok a közepén. Mindig bátran kiállok ide középre. Aki akar, megteheti. Védtelen vagyok, lehet lőni, dobni. Mindent. Köpni, tapsolni is lehet. Mindent lehet, de én kiállok ide, ezért írtam a nótát. A válasz mindenre, amit velem csináltak tavaly óta. Minden kinyírásra. A nóta címe a Kör."
A kör
konf: "Egy új dalt fogok, válasz mindenért (?) tőlem. A kör. Hogy is van? Van egy történet. Van egy történet. De olyan régen ért véget. '83 év végén. Akkor utána néhány hétig azt hittem, hogy megőrülök. Szét voltam szakadva. Belül volt benne egy, de azt hittem, hogy nincs tovább. Aztán, aztán érkeztek levelek. Sokszáz levél érkezett, sokszáz levél. és abban azt írták, hogy ne add fel Attis, ne add fel. Kemény vagy. És én hittem nekik, hittem magamban. És tudtam, tudtam, hogy újra lesz Edda művek. Igen én tudtam, hittem benne, érted? Hittem. Ezért írtam a dalt. Akkor év végén még ezért írtam a dalt. Ünnep. Minden perc egy ünnep nekem amit veled tölthetek. Minden perc egy ünnep. Ünnep."
Ünnep
Óh azok a csodálatos éjszakák
közönség: "Vissza!"
konf: "Köszönünk mindent. Arra kérlek abba segítsetek, hogy az utolsó percek nyugodtan teljenek el. S újra ősszel is eljöhessünk ide, én nagyon szeretnék eljönni. Edda művek és (?)."
Ünnep (reprise)
konf: "Menjetek vissza, vissza. Arra, arra. nem akarok mondani mást. Azt akarom mondani, hogy nem volt semmi gond. Tegyétek meg, hogy visszamentek. Oda vissza. Vissza, köszönöm szépen. Ennyi. Oké?"
Enyém is volt
konf: "Az én nevem Pataky Attila. Edda művek jeeee! De nem ez a fontos testvér. Nem ez a fontos, nem a neved, hanem az hogy, az a szám maradjon meg a szívedben, az agyadban, az a fontos. Edda! Edda! (a közönség kántálja)"
Kölyköd voltam
közönség: "Vissza!"
(vágás)
egy női hang: "Most mi van, megint kezdi?"
Érzés