1985. XI. 17.
Ózd

Összjátékidő: kb 59'

konferansz: "Sziasztok. Edda Művek. Hej!"
Minden sarkon álltam már
(vágás)
A fémszívű fiú
konf: "Az út hosszú volt. De én emlékszem azokra a 80-as évekre. Enyém is volt, és még néhány arcé. Azok az évek úgy '80 körül. Gyönyörű évek. Tisztán látom őket. Érzem, hogy veletek újra sikerül."
Az enyém is volt
(vágás)
konf: "...emlékezni címmel."
Emlékezni
(vágás)
konf: "...néhány hangja, az első néhány hangok szóljanak az egyik feléről, a többi az én vagyok magam."
Így akarom
(vágás)
konf: "...én a gyönyörű lányok, akiket én úgy szeretek. A gyönyörű lányok. Huh, mennyi. Cserkó keresd meg. Rengeteg van. Huh."
Gyönyörű lányok
(vágás)
konf: "És jöjjön egy olyan nóta, amit azt kérem segítsetek abban, hogy senki ne álljon fel a székekre és ne legyen semmi gond, had menjen a buli a maga útján. S egy dal, amit a negyedik lemezen játszottunk csak. Élőben soha. Adj menedéket."
Adj menedéket
konf: "A lány ki úgy szeretne élni már. Hát segíts neki. Álom. A lány, ki úgy szeretne élni már. Hát segíts neki."
Álom
konf: "Álom. Odajuttatlak titeket, ahova nem érünk el soha. Az ígéret földje. Edda. Hej."
Találkozás az ígéret földjén
(vágás)
konf: "...bárai hej."
Barbárok
(vágás)
konf: "...erről ennyit. Mehet. A nóta pedig arról szól, hogy ünnep. Mindennek ellenére minden perc, amit veletek élek át...ünnep."
Ünnep
konf: "Ünnep."
Óh azok a csodálatos éjszakák
közben: "Köszönünk mindent nektek. És szóljon ugyanúgy, a lemezen van. Mindent köszönök nektek. Azt, hogy élhetek, azt hogy létezhetünk közösen. Köszönöm nektek. Hölgyeim és Uraim, alázatosan jelentem...az Edda Művek oké. Nyugi. (2x) Arcok ne gyertek fel, mer ebből gáz lesz. Oké? Most visszamentek. menjetek le, hogy ne legyen gáz. Most vissza, hogy ne legyen gond. Menj vissza légy szíves. Oké, csak menj vissza, hogy ne legyen probléma. Tedd meg nekem, jó? Lassan. Ugorj lassan vissza, lassan, úgy. Oké. Köszönet nektek még egyszer. Hölgyeim és Uraim alázatosan jelentem az Edda Művek holtbiztos, hogy ééééél. Menj vissza. Szevasztok."
bemutatás: "És búcsúzik tőletek egy zenekar. Basszusgitárnál Birkovics Gábor, hej! Szácsácsácsá. És hogy...mindenre tudjak válaszolni had mondjam el azt, hogy az utolsó nyári bulinkon azt hiszem az Edda történetében ez már nem egy meglepetés, az utolsó nyári bulin Siófokon Fortuna Tüsi lefordult a dob mellől, hazahoztuk Miskolcra. A bal tüdeje megállt, nem működött, átfúrták, gépre kapcsolták, és az orvosok úgy döntöttek, hogy a rockzenét, ezt a fajta őrületes dobolást az egészsége érdekében többet nem ajánlják neki. Ennyit a dobnál Hirlemann Bertalan Beró, hej. Szs. és a billentyűnél bár lehet, hogy nem látszik rajta Hölgyeim és Uraim az zenekar falógépét lehet látni. Ő tud a legtöbbet zabálni a zenekarban, a neve Gömöri Zsolt, Sáska, Sáska hej. És a sok, sok baj között szerencsém is volt...hiszen a régi banda után az Eddában szólózni nem egy könnyű feladat. Ezt ti is tudjátok. De sikerült egy olyan arcot találnom, akitől remélem év végére sokan tanulhatnak gitározni. Ami még jellemző rá, és ami miatt bekerülhetett a bandába, hogy még tőlem is legalább kétszer őrültebb. A neve Csillag Endre, Csuka, hej. Egy tapsot azoknak az embereknek, akik nélkül nincsenek koncertek, és nem lett volna Magyarországon rockzene. Hölgyeim és Uraim..."