1986. IV. 20.
Vésztő, Mozi

Összjátékidő: kb 74'
forrás: anyaszalag

konf: "Jó napot mindenkinek, sziasztok. Kicsit furcsa körülmények között vagyunk, de reméljük a buli annál jobb lesz, következik Pataky Attila és az Edda."
Minden sarkon
Egek felé
konf: "Jó estét mindenkinek. Szevasztok. Héj! Héj! Igen, ez kell a hangolás korán délelőtt. Még nem vagyunk ennyire beállva. Egy dal, amihez egy kis csendet kérek, emberi csendet. Aki olvasta az Eddakönyvet, vagy hallott róla, tudja, hogy van egy srác benne Halász Jóskának hívták, ő alapította az Eddát. Aztán úgy csináltuk együtt tovább. Az ő emlékére írtam egy dal, a nóta címe: Emlékezni."
Emlékezni
konf: "Köszönet. Halász Jóska hátha hallotta is valamit a dalból. Nem tudom. Majd kiderül. Néhány év és aztán megtudjuk van e túlvilág, vagy nincs, hogy működik ez az egész. De addig is asziszem néhány új nótát, amit elhoztunk el kell, hogy játszunk nektek. Az első ilyen nóta pár napon belül megjelenik a boltokban egy kislemezen a Bikini együttes énekesével énekelem, én írtam a nótát a bandával megcsináltuk a zenét, így lett a nóta, a Bikini együttes énekese beszállt és ebből lett két szerintem jó nóta, majd ti eldöntitek, oké? Az első dal egy egyszerű dunántúli hívogató. Gyere őrült!"
Gyere őrült
konf: "Ne röhögj Zserbó. Ne röhögj a bulin, vigyázz. Komoly nóta következik. A következő dal szintén erről a kislemezről van. A másik új nóta. Ennek azt hiszem a szövegére is érdemes odafigyelni jobban. A dal címe, a nóta rólad szól. Veled vagyok."
Veled vagyok
konf: "Sző. Így szólt a nóta. A következő dal a nagylemezünkről szól, erről az élő-live lemezről. Az érzést ismeritek ti is, amikor, mikor egyszerűen csak próbálnak megdumálni hogy csináld, mint csináld. Velem is elkezdték, de én azt mondom, hogy csak úgy lehet, ahogy én akarom."
Így akarom
konf: "Jehehe. Nem tudom...ti szeretitek e a gyönyörű lányokat? Azt kérdeztem, hogy szeretitek a gyönyörű lányokat? Nem hallom! Biztos?! És itt vannak veletek? Elhoztátok a lányokat? El bizony. Háhá"
Gyönyörű lányok
konf: "Köszönet és egy új dal szól, egy olyan dal, amelyik az ötös lemezen szintén rajta van. A barbárok. Figyelj testvér, könyörgöm figyelj. A barbárok, a barbárok."
Barbárok
Elhagyom a várost
A barát (benne kazettafordítás)
A kör
konf: "A következő dalt...a következő nóta a régiek legnagyobbja. Azt hiszem ti is érzitek mostanában a napokban is gyülekeznek fölöttünk az őrület, gyülekezik fölöttünk a baj, a gond, a torony. Hölgyeim és Uraim a torony. A toroooony!"
A torony
konf: "Na. Huh. Nem csajozunk a bulin. Mond meg nekem, hogy mennyi jó csaj van, beleverek az arcodba mit képzelsz te öreg? Vigyázz már. Gázsilevonás, érted? Szóval te nem a basszgitárt figyeled, hanem a csajokat? Várjál öreg. Várjál csak megfuttatlak buli után. Várjál csak. Egy új dal, egy kemény nóta, amit szeretnénk megmutatni nektek. Egy kemény nóta. megfulladok! Csuka."
Megfulladok
konf: "És búcsúzóul egy nóta, amelyik úgy igaz minden betűje, minden hangja, ahogy leírtam, ahogy leírtuk a bandával megcsináltuk. Ünnep, ünnep minden perc, amit veletek élek át. Ünnep minden perc, amit veletek élek át."
Ünnep
konf: "Szevasztok. (éjáóó énekeltetés) bemutatok önöknek egy zenekart, egy banda a basszusgitárnál a fiatal nemzedéknek tehetséges tagja Mirkovics Gábor, Zserbó, je. Hol van a (?), nem hallom? (o énekeltetés) A dobnál egy 20 éves srác Hirlemann Bertalan, Beró. A kezek. (o ének) A billentyűnél a legnagyobb, a legszebb, a legtehetségesebb Gömöry Zsolt! (o ének) Szólógitárnál...egy srác...aki...év végére megkapja majd a saját külön kitüntetését tőlem. Háhá. A hivatalos polgári neve az, hogy Csillag Endre, kitüntetésre az lesz ráírva: Őrült Csuka. (3x) Héj. (o ének) És búcsúzik tőletek az a gárda, akik nélkül a koncertet nem lehet összehozni. Ez az arc Felvinczy Attila koncertmenedzser, és a technikusok. Egy tapsot a munkának Hölgyeim és Uraim. (o ének) És...búcsúzom tőletek én. Az én nevem Pataky Attila, Edda. (o ének) És ami a lényeg. Mindebből egyetlenegy dolog a fontos. Hogy a szívetekben megőrizzétek és el ne felejtsétek azt a nevet, amelyikkel búcsúzunk tőletek. Búcsúzik tőletek az Edda Műve! Sziasztok!"
Kölyköd voltam
elkezdik, utána: "Majd mi szólunk, ha bármilyen fényt fel kell oltani. Majd szólunk, ha fel kell oltani valamilyen fényt, kösz. Azt. A refréntől, egy két. Én kezdem el Beró. Ne, á, megtanítom. Az elmúlt évben csak 107-szer játszottuk, most megtanuljuk."
közönség: "Vissza."
konf: "Na figyeljetek. Nekünk még ma aludnunk is kell. tegnap ugyanis, tegnap ugyanis éjszaka nem aludtunk el elárulom. Megmondom mit csináltunk. Elmondjam a részleteket, érdekel? Elmondom a részleteket. Én, én becsületesen megittam a azt a kis valamit, ugye. Tényleg épp hogy. Egy pár kortyot ugye. Zserbó, Csuka, ők barátságot kötöttek. Ennyi elég ugye. Barátságot kötöttek és ebből reggelig ki se jöttek. Desz az az igazság, hogy nekünk nem árt, csak használ. Ennyi hülye együtt Hölgyeim és Uraim. Lehet beszélni. itt is van egy két nem normális."
Őrült
konf: "Szevasztok!"