1989. XII. 10.
Pecsa

Összjátékidő: 122'05"
forrás: anyaszalag

Nyitány/Megfulladok
Konf: "Húh. Jó estét jó arcok, jó estét Eddásaim, hej! Húh. Hát azt hiszem, zi tudjátok, én tudom, mi tudjuk, hadd tudják meg ők is azt, azt, hogy mi vagyunk a rock, mi vagyunk az élet! Csak kérhettek bármit, csak kérhettek szépen!"
Mi vagyunk a rock
konf: "Egy dal a melósoknak! Tűzközelben, Tűzközelben! Minden kéz! Minden kézre szükségem van!"
Tűzközelben/Dobszóló
közönség: "Játszott a király!"
konf: "Tibikém, egészségedre! Hölgyeim és uraim, fiúk, lányok! Hiszem és remélem, hogy még hosszú évekig elmondhatom, és mindig boldogan fogom tenni újra és újra! A dobnál, a rockdobosok királya, Donászy Tibor, Tipcsi!"
közönség: "Játszott a király!"
konf: "Hát akkor megint olyan dolog jön, amiről Ti mindent tudtok, én is, de hát ott ahol fent, ott lamentálnak…fent…lent! Mindegy! Hátul valahol, ahol még ott bizonytalankodnak, én elmondom, hogy nekünk az a véleményünk közösen, hogy egyelőre még a múltnak, a jelennek és a jövőnek...szaga van! Mije van testvér?"
közönség: "Szaga van! Szaga van! Szaga van! Szaga van!"
Szaga van!
Gyere őrült
benne az elején Gömöry elrontja: "Most kezdjem előröl?"
Pataky: "Kezd el bátran, ne szégyelld Magad! Csak vigyorogj Gömöry, addig jó!"
konf: "Húh. Hát akkor...itt Budapesten, a Pecsában, ebben az évben utoljára, egy dal...aztán, hogy jövőre játszuk-e, a franc tudja, de most itt a Pecsában biztos, hogy utoljára szólal meg...a nagy géniuszról. Lisztománia!"
Lisztománia
konf: "Húh. Megmondom őszintén nektek úgy, ahogy van, mostanában amit a rádióból és a tv-ből hallok, nagyon nem tud feldobni. Sajnos. Nyáron volt egy-két kellemes percünk. Hát úgy döntöttünk, inkább arról a néhány kellemes percről írjunk egy dalt. A nóta címe: ismeritek Ti is...itt kezdődik fent, aztán lecsúszik, aztán jön-megy, aztán eljut ide. Ördögi kör, hölgyeim és uraim! Ördögi kör! Yeah!"
Ördögi kör
konf: "Oh, yeah! Hát így volt ez valahogy nyáron, ha jól emlékszem a dolgokra. Egészség! Oh, yeah! Hála a jó Istennek, befűtöttetek! Úgy legyen testvér! Hát akkor...egy olyan ember...akivel Magyarországon elindult a blues zene, és hiszem, hogy nagyon-nagyon sokáig, amíg ő ezt csinálja, amíg hang kijön a torkán, addig ez a blues zene Magyarországon szólni fog, egy csodálatos torok. Deák Bill Gyula! A király, a blueskirály! Húh. Tapsot neki! Húh. Egyetlen egy dolog! Az életben oly sok minden van, ami fontos! De hát én úgy gondolom, hogy a születés, az élet, meg a hétköznapok. Erről énekelj nekünk, oké?"
Bill: "Kőbánya blues, yeah! Óh Yeah!"
Kőbánya blues
Bill: "Húh. Oh, yeah, nagyon köszönjük, köszönjük szépen! Kőbánya!"
Pataky: "Tulajdonképpen, amikor a dalt írtam a nyolcadik lemezre, akkor arra gondoltam, hogy jó-jó, ha elénekelem, mert én írtam és szeretjük, de ha Bill, egyszer Bill énekelhetné, és itt van! Hát jöjjön a dal! A törvény!"
A törvény (Billel)
konf: "Hölgyeim és uraim, a blues királya, egy banda, a blues zene és Bill együtt! Egy tapsot!"
közönség: "Szép volt Gyula!"
konf: "Várjál! Pszt. Azt hiszi, hogy elmehet! Ez nem ennyi! Nem ennyi! Nem csak úgy elmegyünk! Oh, yeah! Most én neki! Ti neki! Vele együtt!"
Elhagyom a várost (Billel)
Pataky: "Deák Bill Guyla!"
Bill: "Nagyonköszönjük, Edda Művek, je!"
Pataky: "Egy tapsot hölgyeim és Uraim, fiúk, lányok, Eddások."
közönség: "Szép volt Gyula!"
konf: "Fényt. Deák Bill Gyula, a blues királya! Hölgyeim és uraim! És hiszem és remélem, hogy ez a példa is mutatja, hogy ha egyszer valamikor csak egy kicsit is...az a barátság, a z a barátság összefonódik, megvan a kezedben...akkor azt nem engeded el, és nem cserélgeted, mint a zoknit, az vagy van, vagy nincs! Így van ez nálam is, nálunk is. Régi barátság! Oh, yeah!"
Régi barátság
konf: "Na, Gömöry, most vigyázz! Most vigyázz, mert most komoly dolgok következnek! Hát mert csináltátok ezt a dalt, tudod, melyikre gondolok? Az a bíztató dalocska tudod, hogy. Na szóval, nem akarok belemenni mélyebben. A lényeg az, hölgyeim és uraim, fiúk, lányok, Eddásaim, a dolog komoly! Majdnem halálosan komoly! Remélem, azért nem rontom el senki kedvét!"
Pethő Gabi: "Már bocs, hogy közbeszólok, de a dolog halálosan komoly, de Zsolti állandóan viccet csinál belőle!"
Gömöry: "Miből?"
Pataky: "Most mondjátok meg, mit csináljunk? Gömöry állandóan viccet csinál ebből a dologból!"
Gömöry: "Nekem csak a család, meg a munka!"
Pataky: "Azt mondja Gömöry, hogy ezt csak viccesen szabad csinálni! Szerintetek? Hölgyeim és uraim, csak egyet kérek tényleg! Én senkit, meg semmire, meg azt csináltok, ahogy akarjátok, de hallgassatok rám! Azt a kis, pici izét ne, ne, ne az orrotokra, nem is a nagyujjadra, se a hüvelykre. Tehát figyelj! Hüvelyk, mutató, matató, ismeritek! Nem, nem a matatóra! A helyére! Hölgyeim és uraim, a helyére a dolgot! Ez nagyon-nagyon fontos a mai időkben! Stop AIDS! Hát azért megmondom őszintén, van hozzá egy magánvéleményem is. Azért én nagyon-nagyon-nagyon remélem, hogy itt van nekem oldalt valahol egy 14 éves fiam...szemüveges, ilyen nagy izé. És bizony-bizony előfordul hölgyeim és uraim, én egy őszinte ember voltam már gyerekkoromban is, elmerem mondani, hogy ugyanaz, ami velem is megtörtént, hogy felkeltem reggel és ismeritek, pizsamába srácok, nem? És így van a dolog, nem? Je. Na. Tehát én hiszem és remélem, hogy erre a borzalomra megtalálják a gyógyszert, hogy minél hamarabb, minél többet, rengeteget. Szeretkezhessetek! Szeretkezni minden mennyiségben!"
Szeretkezni minden mennyiségben
konf: "Hölgyeim és uraim, fiúk, lányok két király az Eddában! Szólógitárnál Alapi István, Steve! És méltó társa, a cápamosolyú Pethő Gábor, Gabcsi! Húh. Hát akkor...megmondom őszintén, ez nem olyan, mint a többi buli, ti is tudjátok, több benne az őrület, több benne minden. Én is fel vagyok. Mit is, mit nyomjunk erről a lemezről? Mi az amit, ami a legjobban jellemzi ezt a hetedik lemezt. Hát az. Igen! Igazad van! Igazad van testvér! Bárhogy is oltjuk egyelőre még...próbáljuk eloltani a tüzet, de egyelőre még hölgyeim és uraim. Ég a házunk!!!"
Ég a házunk
konf: "Egy dal és még egy. Kérlek titeket, fordítsátok a lelketek szebbik felét felém...erre a néhány percre! Az első dal...szóljon arról az emberről, aki ma is, most is, mindig, örökké hiányozni fog. A csendes ember."
Csendes ember
Amikor még
A torony
konf: "Álom! (2x) A szűz lányok dala. A lány ki úgy szeretne élni már."
Álom
A fémszívű
konf: "Minden sarkon!"
Minden sarkon álltam már
konf: "Hát akkor...tudom, hogy melegszik az idő. A vállak egyre jobban összesűrűsödnek. Dehát ez ilyen! Hála a jó Istennek, ez ilyen! Egy utolsó ajánlás a mai bulin! Egy utolsó melegen, melegen ajánlás a tévelygőkenk! Ha nem tudják, hogy hány óra és mit kell csinálni, akkor majd mi segítünk! Fel kell tenni az Edda művek nyolcadik lemezét, fellapozni, s rajta van a megoldás! Térdre a nép előtt!"
Térdre a nép előtt
konf: "Megint, megint Gömöryvel van a probléma. Még ilyen embert nem láttam egy zenekarban! Itt pisszeg nekem, hogy Éhes, Éhes, Éhes. Mit pisszeg? Mit pisszeg? Éhes. (elkezdik) Te nőcsábász, te."
Éhes asszony
konf: "Szevasztok!"
közönség: "Vissza, vissza! Még, még, még, ennyi nem elég!"
A kör
konf: "Hát akkor...amikor a bandával...megdumáltuk és úgy döntöttünk, hogy tulajdonképpen az Edda Karácsonyt mi előbbre hozzuk, hiszen ott olyan sokan összegyűltek, akik játszani szeretnének meg akarnak, ezért hát...öröm az nekünk, hogy először a bandák között mi mondhatjuk azt nektek, hogy nagyon-nagyon boldog Karácsonyt, boldog új évet! Oh, yeah! Gyönyörű szép Eddásaim! Az én hitem és az én jó Istenem segítsen Titeket minden percben, minden órában, minden napban, a jövő évben és egy életen át! Ünnep minden perc, amit Veletek élek át! Ünnep minden perc!"
Ünnep
konf: "Szasztok. Sokan nem tudják, sokan nem értik, mitől működik ez az egész, mikor oly' sok más dolog már nem. Akár bandák is, akár emberek, arcok, mitől még ez a kopasz Pataky, aki itt szökdécsel, meg a zenekara. Oh, yeah! Hát elmondom, én talán tudom, mert érzem, sok-sok bulin át, éven át érezhettem, érezhettem azt a fantasztikus szeretetet, és azt a hatalmas, fantasztikus dolgot, hogy értitek a dalainkat! Köszönet érte! Szevasztok!"
Kölyköd voltam (A végén Bill is beszáll)
konf: "Szevasztok!"