1980. X. 4.
Tabán

Összjátékidő: 29:32
forrás: első generációs másolat (közönségből: "Egy kis Hobo felvétel lesz.")

Rózsadomb blues
konf: "Másfél hónappal ezelőtt mentem a...Óbudai szigetre, a Fekete bárány fesztiválra. Odajön hozzám egy hapsi babos kendővel...eléggé fújt neki a szél. Aszongya: Figyelj apukám ricsés vagy? Mondom neki igen. Úgyhogy ha már ricsés lettem nem tagadom, bocsánat, hogy élek. Úgyhogy a Fekete bárány blues. Fekete bárány blues következik. Közreműködnek a farkasok. Nagy Ferenc."
Fekete bárány blues (Feróval)
konf: "Nagy Ferenc. Nagy Ferenc. (közönségből: "Nagy Ferenc hát ez jó. Hol a picsába vagy? Valamelyik csak lepottyan. A másikra esik.") Lugosi László. Hejhej te ricsés vagy? Micsinálmicsináljak? Ricsés vagy? Bocsánat, hogy élek. Rock and roll. De nem tudom csak angolul. (közönségből: "Ramones.") Miklóska Lajos. Donászi Tibor. Rock and roll!"
Kopj le!
konf: "Mulatós. (közönségből: "Megy a zene, oszt most arra tombol. Én is átestem a kerítésen.")"
Éljen, éljen, hurrá!
konf: "Úgy van. Köszönjük a Hobóéknak, hogy felléptünk. Sziasztok. Köszönjük szépen, hogy eljöttetek. Allen Ginsberg. Leples bitang."
Leples bitang
(vágás)
Tiszta szívvel
KEHB II.
konf: "Köszönjük szépen. Kőrös József. Pálmai Palmer Zoltán. Póka Egon. Szénich János úr. Deák Bill Gyuszi. Földes La..."
(vágás)
konf: "...szállt egy apró ember. Megkérdezte mit keresek itt. Nem tudtam megmondani neki. Gondoltam pedig valamit. Így...így kezdődött a Kex együttes Csillagok ne ragyogjatok című száma. (közönségből: "Vágd ki a fát.") Így most őrájuk emlékezve...egy barátunkra, aki szomorú és nehéz helyzetben van. Elszállt egy hajó a szélben."
Elszállt egy hajó a szélben
konf: "Mond meg ki vagyok. Tükröm, tükröm mond meg nékem ki a legszebb a környéken. Mondd meg ki vagyok én. Paranoiás őrült? Othelló? Buzi? Ripacs? Oh mondd meg ki vagyok én. Csak egy táncos komikus vagyok igazán. Egy blues. Héj héj. Mi nem csak az első tíz sornak játszunk. Mi van ott hátul? te meg vigyázz ott a fán. Nagyon megértél, leesel mint egy körte. Hej. Vigyázz, ne fújjon agyon a tél."
Ki vagyok én?