1982. IV-V? (kedd)
Bp

Összjátékidő:
forrás: első generációs másolat

konf: "Jó estét kívánunk mindenkinek. Köszönjük a figyelmet és a szeretetet, amivel a...Városközi bluesegyüttest fogadtátok, nekünk nagyon tetszik a programjuk és többször fogunk együtt játszani a jövőben. A Budai Ifjúsági Parkban és más helyeken, vidéken is. A...mai, a mai estét egy búcsúkoncertnek terveztük, de nem tudjuk tartani, jövő kedden is játszunk. Ugyanis a...a dolognak van egy csomó hátulütője, hogy a mai estét mint búcsúestét egy egészen sajátos kabaréműsorral szerettük volna össze, összekötni, de Deák Bill Gyula állapotában ismé, ismét rosszabbodás következett be, s nem vagyunk olyan hangulatban, hogy vicceljünk ezzel. Tehát a várunk jövő keddig, ameddig tudunk ismét. Billt a múlt csütörtökön kihoztuk a kórházból. De ezen a héten, mivel ott nem volt számára ágy. A továbbiakban ágy, ágy híján kitették és kihoztuk a kórházból, most egy másik kórházba fog átkerülni. Holnap reggel megyünk ezt a dolgot megbeszélni. Jövő kedden meg fogjuk tudni mondani, hogy melyik kórházban van és milyen állapotban. Mi a további várha, várható helyzet. Ha...a szelek valamennyire kedvezőbben fújnak. A Magyar hanglemezgyártó Vállalat 100.000 példányban adta ki a lemezünket, és nagyon...nagyon...nagyon kapacitálnak arra bennünket, hogy a továbbiakban is lemezeket adjunk ki. Mód van arra, hogy egy koncertlemezt csináljunk a...Deák Bill Gyula szólólemezén kívül. Hogy ezek mikor jelennek meg, az teljesen mindegy. Mi az őszi szezon végére, november-decemberre tervezünk egy nagyobb turnét. És ezen a turnén akarjuk majd azt a koncertlemezt fölvenni amelynek a számait még ti nem ismeritek és mindegyiket még mi sem. Ígyhát a mai klubnak akkor a tegnapelőtt elmaradt...ö klubnak helyett van. Megpróbálunk ugyanazt csinálni, amit keddenként csináltunk. S jövő kedden lesz az utolsó ilyen alkalom. Jeij. A világ tetején ülve."
A világ tetején ülve
konf: "Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. Sikerült megszerezni a...blues zene egyik legsikerültebb lemezét, melyet az 1972-ben elhunyt Howlin Wolf rögzített Londonban. Eric Clapton, Steve Winwood, Charlie Watts és Bill Wyman társaságában. A lemez címe Howlin Wolf. Londoni session. Ezen a lemezen elhangzik még elég sajátos felvétel, amikor a Kis vörös kakast játszák a világ legjobb zenészei az öreg négerrel. És a...a Howlin Wolf körülbelül ilyen hangregiszterrel, amennyire utánozni tudok beszél: Hey man. Hey man, you know, you know. (halandzsa) Most...most mi a Hobo Blues Band féle felfogást játszuk. (?) kis vörös kakas."
Kis vörös kakas
konf: "Köszönjük szépen. Az én...hogy körülnézünk látjuk, hogy mindenki párzik. Úgyhogy egy (?)szerű nótát dobunk most be. Vigyázzatok a székekre. Aki ül fúj a szél, az ne nagyon ugráljon. (?). Bordély blues."
Bordély blues
konf: "Köszönjük szépen. Most következni itt a...Villon féle Haláltánc ballada, ha megcsináltuk volna végig. (elkezdi szavalni) Ez egy kis bevezető lenne a szokásos...a világ egyik leghíresebb lotyójának szentelt számunkhoz, a...aki nem csak a szexuális felvilágosítás úgymond (?) területén végzett olyan agyafúrt gondos munkát, hogy még az átkozott kapitalizmus égisze alatt. Hanem most újjászületve a magyar fiatalság körében is népszerűvé válik. Tanít, oktat, segít, szórakoztat, akárcsak ez zenekar. Mata Hari."
Mata Hari
(vágás)
konf: "Hó. Lopják a paradicsomitalomat. (?). Ilyen körülmények között igazán nem tehetem meg. Olyan meleg van, mint a pokolban. Most akkor...(közönségből: "Tobacco Road. Vándor az úton.") Pálmai Zoltán, az együttes dobosának kérésére a Sztárfaló című (?) Rolling Stonest rock and rollt fogjuk (?). Lehetőség szerint nem dupla tempóban, hogy végig lehessen énekelni. Ez nekem szólt?"
Sztárfaló
konf: "Köszönjük szépen. Most egy nagyon kényes kérődést, nagyon kényes kérdést érintő dolog következik. Magyaróságon, Magyarországon már nem nagyon lehet divat a faji kérdés, ez azonban mégis a fehérek és a nemfehérek kérdéséről szól. Egy fehér nő és egy fekete férfi szomorú története...bluesban előadva. (?) értelmezése szerint. Othello blues."
Othello blues
konf: "Köszönjük szépen. Az a helyzet, hogy mi alapjában véve szívesen játszanánk a Tobacco Roadot, csak az a probléma, hogy az itt állók, mire vége a Tobacco Roadnak már idáig fognak érni. És akik ülni szeretnék a koncer, ülve szeretnék a nézni koncertet, ha ilyen melegben élvezni nem is lehet ide jutnának előre. (?) úgyhogy helyette inkább a...azt kezdtem mondani, hogy mindenki mindenféle jeleket gyárt. Vannak akik keresztet hordanak a nyakukban, van aki csillagot a kabátjukon. Vagy fityiszt, vagy kinyújtott nyelvet. Mi se keresztet, se csillagot, semmilyen csillagot, se ötágút, se hatágút. Amit mi játszunk, az blues és ehhez az tartozik, hogy rossz csillag szállt rám."
Rossz csillag szállt rám
konf: "Köszönjük szépen. S átnyergelünk akkor...Benedek gitározik. Buksi (?) segít. Basszusgitáron, szólógitáron, harmonikán és tánc. Játszuk először az Elszállt egy hajó a szélbent. Régen játszottuk már. Lehet, hogy nem is régen, nem tudom. Szeretjük, ez valahogy nem kopott meg. Mondjuk az Operetthez, vagy a Mindenki sztárhoz képest. Igaz hogy ezt nem mi írtuk (?). Nemrég volt, amit a Kex írt. Ők ketten Doleviczényi Miklós és Kisfaludi András. És Baksa Sós János, akire a legszívesebben várunk. Ő szállt a legmesszebbre. Még mindig nem ért földre azt hiszem."
Elszállt egy hajó a szélben
konf: "Köszönjük szépen. A nap süt rám. Elmore James blues következik. A nap süt rám, a szívem mégis fáj."
A nap süt rám