1983. IX. 11.
Pécs, Ifipark

Összjátékidő: 81:25
forrás: anyaszalag

konf: "B-b-b-b-babe. B-b-b-babe."
Országút blues
lekonf: "Jó estét kívánunk mindenkinek. Szevasztok. Szokásos évi szakadó esőben folyó pécsi koncertünket megkezdjük. A színpadon a Hobó blues band, mint látjátok még élünk. Je. Mindenkinek szeretnénk megköszönni azt az szeretet, amelyet öt esztendeje biztosít a Hobó blues band számára Pécs városa."
felkonf: "A Hobó blues band származásilag nem feltétlenül egyforma, de néhányan Kőbányáról származunk. Így tehát természetesen következik az a kis dal...amely Deák Bill Gyula oly magasra emelt. (halandzsa) Szerencsés jó estét. Érzem a szagot. Kicsikekicsike kőbányai malacot. Kőbánya blues!"
Kőbánya blues
konf: "Oh Yeah. nagyonnagyon köszönjük. Köszönjük szépen. Oh Yeah. Oly sokáig voltunk lenn, hogy nem is tudjuk milyen fenn, és lassan olyan régen leszünk fenn, hogy nem is tudjuk milyen lenn. Hej!"
Oly sokáig voltunk lenn.
konf: "Oh Yeah. Oh Yeah. Jól vagytok, nem fáztok nagyon? Következő dalunkban Deák Bill Gyula forró szerelméről énekel...amely akkor kapta el, amikor végigsétált a főutcán. Ahányszor végigmegyek a főutcán utánam jön az egész kicsike, kicsike őrült újhullám. Gyere szőrüljmeg kicsike, kicsike őrült new wave-es lány. Hej!"
?
konf: "Köszönjük szépen. Deák Bill Gyula bonyolult kapcsolatát ábrázolta egy őrült lánnyal, akinek aztán a nővérével volt kénytelen elmenni. Engem azonban, engem azonban sok máshoz hasonlóan súlyosabb tragédia ért. Az én szerelmi történetemnek egy kivégzés a vége. Mata Hari."
Mata Hari
konf: "Vuuv. Köszönjük szépen. Jeee. Középkori...figurákba és történetekbe...szereplőkbe rejtett komoly igazságokat tartalmazó fantasztikus dalunk következik azok számára...akik figyelnek. Engem már annak idején...mikor születtem arra neveltek higgyek istenben. Később azt mondták higgyek egy eszmében. Aztán azt mondták, hogy higgyek egy emberben. Aztán azt mondták, hogy ne ebben, hanem egy másikban. Azt még sohase mondták, hogy higgyek önmagamban. De mi van azokkal, akik nem hisznek senkisemmiben. Akik hitetlenek. Nekik szól ez a dal. Ó szerencse ne hagyj el. A hitetlenek dala következik."
A hitetlenek dala
konf: "Köszönjük szépen. Nagyon nagyon köszönjük. Mindenkinek voltak álmai, meg vannak álmai...énnekem az álmom mindíg egy...120-as mellbőségű lány volt. Egy asszony és hosszú őrült lábakkal rendelkezett volna. Egyszer álmodtam is egy lánnyal. Hosszúlábú asszony!"
Hosszúlábú asszony
konf: "Nagyon köszönjük. Tátrai Tibor és Závodi János játszotta ezt a két nagyszerű szólót, meg Bodonyi Attila. Van szerencsém...bemutatni nektek a Hobó blues band legújabb és mindmáig legerősebb felállását. Az együttes élén Deák Bill Gyula. Bill a király. Póka Egon zenekarvezető, basszusgitáros. Bodonyi Attila szájharmonikás. Pálmai Zoltán dobos. Závodi János szólógitáros. És Tátrai Tibor szólógitáros. S végül, de nem utolsó sorban...Földes László, Hobo! Köszönjük szépen. Fogadjátok szeretettel tőlünk azt a dalt, amely ugyan szomorú, mégis el kell azonban itt játszanunk. Vasárnap...Budapesten a Fővárosi Művelődési Házban Jimi Hendrix halálának évfordulójára játszik a Radics Béla emlékzenekar egy emlékkoncertet. Ezt a lehetőséget azonban nem mulasztjuk el, hogy meg ne emlékezzünk Jimi Hendrixről. Neki játszuk most, az ő emlékére a Nekem is fáj című bluest."
Mindennek vége
lekonf: "Köszönjük szépen."
(vágás)
felkonf: "...és ő mondta az életem szép lesz, mert a világ egy torta. Egy kopasz bácsi ígérte az ország egy szelet. És...majd tortát eszik minden magyar gyerek. Azóta is várjuk kinél van egy kis torta? Torta. Há-négy."
Torta
konf: "Ollé, ollé, ollé. Ollé. Miután ilyen jól felvidultunk...és az eső is kezd elállni...egy szomorú ballada következik. Két barátunk írta. Cseh Tamás és Bereményi Géza dalát játszuk. Nagy szeretettel Batthyány tér blues."
Batthyány tér blues
konf: "Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. Most egy olyan ember versét játszuk...aki nagyon szerette volna, hogyha szeretik. És mindent megtett azért, hogy elkerülje azt, hogy megverjék azért, amiért nem szeretik. Akit azért vertek, mert szégyelték, hogy nem szeretik. József Attila, Nagyon fáj."
Nagyon fáj
konf: "Köszönjük szépen. József Attila, Nagyon fáj. Köszönjük szépen. Egy olyanolyan új dalt játszunk, ami már nem fért rá a...legújabb nagylemezünkre. Nem tudom lehet-e már nálatok kapni. De mint látjátok még élünk, ha megveszitek, ha nem. A jókedvű dala következik. Igazán örülünk, hogy eljátszhatjuk ezt a dalt, mely abszolult reálisan tükrözi...helyzetünket, valamennyien a Moszkva téren lakunk. Moszkva tér blues."
Moszkva tér blues
konf: "Je. Köszönjük szépen. Oh Yeah. Mivel a, mivel a Moszkva térről volt szó...közösségi dalunkat játszuk most. Hűen a legújabb hagyományokhoz, amelyek mindíg újak, sosem követik a régit. A fene tudja mindíg átváltoztatni magát. Enyém, tiéd, miénk. Ami az enyém, talán a tietek, de már nem biztos. Sose biztos."
Enyém, tiéd, miénk
konf: "Oh Yeah. Köszönjük szépen. Kopaszkutya majd...most fogják lehozni pisilni. Eljátszunk egy új dalt...emlékezve a régi időkre. Emlékszem régen, mikor még nagyon csóró voltam...örültem ha egy moziba be tudtam menni a barátnőmmel...és mindíg egy házról álmodtam, erről szól a dal. Tető alatt a ház, lakásépítő blues."
Tető alatt a ház
konf: "Nagyon köszönjük, kösz. Köszönjük szépen. Most egy olyan dalt játszunk, amelynek szomorúságos tartalma szerencsére elveszítette aktualitását. A dalt akkor írtuk, amikor tavaly Deák Bill Gyula öt hónapig kórházban volt. Szerencsére kijött és kigyógyult ebből, itt van közöttünk. Tátrai Tibor nyugodtan megírhatta a zenét. Betegség blues, ez a címe a dalnak."
Betegség blues
(vágás)
konf: "Búcsúzunk tőletek végleg. Közép-európai hobó blues."
KEHB