1986. XII. 26.

Összjátékidő: 119:31
forrás: anyaszalag

közönségből: "Az elejét azt élvezni kell."
A fattyú reménytelen szerelme
konf: "Jó estét kívánunk mindenkinek. Boldog karácsonyt mindenkinek, aki eljött és mindenkinek, aki otthon maradt. Most következő számunkban...a szocialista rockzene útjára lépünk. Itt lépünk, lépkedünk fölöttetek. Mi fölül, ti lenn. Jön a pénz, jön a pénz. És most...a szocialista rockzene egyik alapját játszuk, majd a művészettörténészek így fognak erre visszaemlékezni. A...munkásosztály a Paradicsomba megy."
Hajtók dala
konf: "Aj. Köszönjük szépen. Oh. Köszönjük szépen. Örülünk neki. Ahogy kezdődik reméljük a végén is örülni fogunk. Annak ellenére, hogy most egy kissé pesszimistának tűnő dalt játszunk. Ugyanis...egy kétrészes darabnak a, úgyis mondhatnánk torzónak az egyik felét...játszuk el, a másikat még nem írtam meg. Ugyanis még nincs itt az aktualitása. Az aktuális dalnak évszázadok óta megvan a helye Magyarországon. A vadászok be vonulása. Azonban hogy a vadászok mikor vonulnak ki, azt nem (?)."
A vadászok bevonulása
konf: "Jeij. Köszönjük szépen. Örülünk neki...hogy még senki sem, senki sem vesztette eszét és reméljük később se fogja. Bár a következő számban elhangzik ez, hogy...valjuk be hogy egyszerűen megáll az ész, dehát ez más okokból van. Két olyan emberre szeretnénk emlékezni...akik a háború előtt, a háború alatt, meg utána azokban a szörnyűséges években tehetségükkel, emberségükkel is példát mutattak arra, hogy nehéz helyzetekben is hogyan lehet...örömet szerezni az embereknek. És jött a két Latabár."
A két Latabár
konf: "Vau. Vau, je. Köszönjük szépen. A most következő dal abban a témából indul ki...amely...et ebben az országban még a Himnusznál is többen ismernek. Maestro di orchestra."
Operett
konf: "Köszönjük szépen. (2x) Hölgyeim és Uraim...kedves barátaim. Figyelők és megfigyelők. Szeretném bemutatni együttesünket, amely teljesen újjáalakult, és mint mindenki tudja az országban, aki odafigyel, a Modern Hobo Blues Band nevet viseli. Life is life. Levelet kaptam life. (közönségből: "Béla!") Úgy látszik baj van. A személyiségzavar jegyei tükröződnek a középkorú bluesjátékosok zenekarán (?) című számot játszuk. Hát nem mivel nem tapsoltak a Modern Hobo Blues Bandnek. Azt akarod, hogy mutassalak be negyed taps mellett? Negyed taps mellett Póka Egon basszusgitár. Döme Dezső dobok, Döme Dezső. Neked negyed vastaps volt, Dömének kétegész vastaps. S köszönjük szépen. Gyerekek. gyerekek elnézést kérek több zenekar feloszlott már ilyesmin összevesztek a tagok. Kinek a kinn van több a fejgép. Kit mutat többet a fejgép. Úgyhogy Póka Egonnak is egy vastapsot, köszönjük szépen. Mielőtt még...a Közép-európai Hobo blues helyett az Elfújta a szelet írja meg. Tóth János gitározik és Rudolf. Elég volt? Nos. Fuchs László a barikádok mögött. Abszolult bepajzsozva. Oh jej. Középen mint James Onedin a fedélzeten Földes László! László! Hurrá! Ollé! (4x) Jó az én kis budapesti közönségem. Játszunk egy bluest je. Nyugdíjas blues. Csak ülve."
Ki vagyok én?
konf: "Köszönjük szépen. (2x) Az esti mesét játszuk, jó? Ssss. Elaludt Guliver stb."
Mesél az erdő
konf: "Köszönjük szépen. Nagyon szépen köszönjük. A mai este során...változatlanul a Modern Hobo Blues Band játszik. Hölgyeim és Uraim szeretnék bemutatkozni. Földes László vagyok a mesehősök szakszervezetének sportfelelőse. Ezt az ünnepélyes karácsonyi pillanatot kell megragadnom ahhoz, hogy a nyilvánosság elé...hozzam a most következő problémát, amelyre mindenféle segélyakciók vannak. Mi most egy egyetlenegy konkrét feladat ügyében járunk el, egyetlenegy emberen szeretnénk segíteni, mégpedig a nagymamán a Piroska és a farkas című meséből. Az e, itt látható levélből, amely ügyesen iktatva van kiderül, hogy a nagymama kéri, hogy tegyük át őt egy tisztességes mesébe. Leginkább a Hófehérke és a hét törpébe vasorrú bábának, mert már nagyon unja a...farkas és a vadász szexuális sanyargatásait. Kéri hogy bármilyen módon érjük ezt el. Mi pedig hát mivel szakszervezet vagyunk, előttetek bizonyítjuk, hogy a nagymama ezek után nem szerepel ebben a kis történetben, amely egyébként szomorú történet, mert arról szók, hogy 16 éves bombázó kislányok hogyan vannak kiszolgáltatva az átkos bankároknak és milliomosoknak a kapitalizmusban. Ez persze a szocializmusban nem történhet meg. Most hallhatjátok a Hobo Blues Band legprogresszívebb dalát, amelyben elhatárolja magát a nyugati pornográfiától, szexualizmustól, individualizmustól. Izmusoktól, szolipszizmus. Lacikám te is mondj egy izmust. Katekizmus, jó, köszönöm. Egyébként mielőtt még valaki nem venné komolyan ezzel a dallal a montreaux-i jazzfesztiválra is benevezünk."
Piroska és a farkas
konf: "Köszönjük szépen. Döme Dezső Hölgyeim és Uraim. Közeleg az év vége szavazzatok Döme Dezső..."
(vágás)
konf: "...kezdődik. S ezt a dalt tulajdonképpen 1978 óta, a mióta a zenekar megalakult műsoron tartjuk. Hosszabb szünetet érdemelt az utolsó egy évben, azonban egy feltűnő jelenség miatt ismét elő kell venni. Azért hogy az emberek megtudják, hogy miről szól az eredeti. Ugyanis mi ezt játszuk magyarul. (közönségből: "Rolling Stones.") Nekünk nincsen lehetőségünk arra, hogy apácákat, vagy női kórust vonultassunk fel a színpadra, ugyanis nekünk (?) népviseletben és odáig még nem jutottunk, hogy ilyen eszközökkel éljigyekezzünk eljutni oda, ahova bárki beeljuthat 20 dollárér Amerikában egy ilyen intézménybe. A dal címe Honky Tonk Woman."
Bordély blues
konf: "Köszönjük szépen. Mick Jagger és...Keith Richard dalát játszottuk. Kis csujogatással. Most egy...olyan számot játszunk amelynek aktualitása az emberiség történetével...azonos idejű. A legelső foglalkozás tudjuk a vadászat volt. A második a kurválkodás, a harmadik pedig ez. Spion, besúgó, spicli, kém."
Spion
közönségből: "Barvó."
konf: "Köszönjük szépen. Azt a számot játszuk, melynek címe akkor jut eszembe, ha meghallom a Modern Talkingot."
A zenének vége
közönségből: "Akkoris a Póka fejezte be. (?)."
konf: "Köszönjük szépen. Ahhoz a pillanathoz érkeztünk, amikor alkalmasnak látszik minden arra...úgy látszik nem mindenkinek, de ez nem számít. Vagyunk elegen ahhoz, hogy alkalmas legyen a pillanat arra, hogy József Attila versét a Hetedik címűt előadjuk most."
A hetedik
konf: "Köszönjük szépen. Most egy olyan dalt játszunk el, nagyon szépen köszönöm. Egy olyan dalt játszunk el, amelynek zenéjében is köze van ehhez a Kárpát medencéhez, Kelet-Európához, Közép-Európához, kinek hogy tetszik, hogy ennek az ország...e ehhez az országhoz vagy a környékhez is zenéjében is, szövegében pedig ahhoz van köze, amin a mi nemzedékünk elindult a, amennyiben ezt persze nemzedéknek lehet nevezni, a hatvanas években. (közönségből: "Hihetetlen.")"
Zöldsárga-zöldsárga
konf: "45-ös blues."
45-ös blues
konf: "Köszönjük szépen."
KEHB II.
(vágás)
konf: "...Hölgyeim. Az árva gyerekek karácsonyával búcsúzunk tőletek."
Torta
konf: "Ez csak rock and roll, de nekünk tetszik."
Ez csak rock and roll
közönség: "Ho-bo. Vissza!"
konf: "(?). Hölgyeim és Uraim, kedves elvtársak. Köszönjük a megjelenést, mindenkit fölírtunk. Döme Dezső. Azt hiszem, ha fölveszi ezt a kis sapkát még nagyobb tapsot kap. Póka Egon, hogy a farkasként elfeledett sérülését begyógyítsuk. Tóth János Rudolf. Fuchs László. Kedves barátaim. Ez az igazi...pártos zenekarnak megfelelően nyilvánosan gyakorolunk önkritikát. Elnézést kérünk mindenkitől, hogy keserű, pesszimista, pimasz, szexuális, politikus, történelmi, ideológiai és mindenféle dalainkat és mától kezdve jófiúként igazán példával járjunk elöl, és most egy olyan dalt játszunk, amely a Magyar történelem legnagyobb magasságát mutatja. Le az átkos búsmagyarkodással. Úgyhogy kérem mester indítsa el azt a dalt, amely valóban egységbe forrasztja a zenekart és a közönséget, éljen a zenekar és a közönség örök és megbonthatatlan barátsága."
6:3
közönség: "Vissza! Gyer-tek ki!"
konf: "Köszönjük szépen. Nagyon boldogok vagyunk, hogy eljöttetek ismét ennyien. Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek. És egyben...egyben szeretnénk egy olyan dalt eljátszani amit ilyen körülmények között még sohasem játszottunk el és amely egy februárban megjelenő nagylemezen kapható, de a dalnak karácsonyi aktualitása van, az a címe, Jöjj vissza karácsony és Allen Ginsberg verse. Amely...a remélhetőleg februárban megjelenő Üvöltés című lemezen, amely kizárólag Allen Ginsberg verseit tartalmazza. Az ő közreműködésével is. Remélhetőleg februárban megjelenik. Fogadjátok tőlünk ezen a koncerten túl, meg azon túl amit még adhatunk majd ajándékul ezt a dalt."
Jöjj el karácsony
konf: "Allen Ginsberg versét hallottátok. Jöjj vissza karácsony."
közönség: "Vissza! (fütty) Éljen!"
konf: "Köszönjük szépen. Azoknak akik még szívesen maradnak. Azoknak, akiknek van hova menniük. És azoknak is, akiknek nincs. Több mint negyven év a csillagok alatt utam csapdák között nagy baj felé halad. Bár én szerelemből játszom ezt a zenét tudom mire kellek. Kinek...és miért."
?
konf: "Köszönjük szépen. Befejezésül egy olyan dalt játszunk el...amely már 400 évvel ezelőtt is aktuális volt és félő, hogy még 400 év múlva is aktuális lesz."
?
konf: "Boldog karácsonyt. Isten áldjon benneteket."