1989. IX. 30.
BS

Összjátékidő: kb 41'
forrás: anyaszalag

Hobo: "Bambababarabambam. Jó estét kívánok. Szeretettel üdvözlök mindenkit, aki eljött, hogy segítsen. Hölgyeim és Uraim. Politikusok nem érkeztek, helyettük itt vagyunk mi. Póka Egon. A Fidesz képviseletében. Mint tiszteletbeli tag. Deák Bill Gyula. A Magyar demokrata Fórum képviseletében. Závody János. A Szabad Demokraták Szövetsége nevében. Döme Dezső a Független Muzsikusok nevében. Fusch László. A Színház és Filmművészeti Szövetség nevében. Tátrai Tibor az Erdős Péter Baráti Társaság nevében. Tóth János Rudolf a Magyar-Skandináv Barátság. (elindul) Első számunkat amelyen egy címe tovább a, bocsánat, netovább a lenini úton. A szomszédos ország nagy vezetőjének küldjük. Akinek segítségével ma este eljutottunk ide. A szocializmus útja ide vezetett. Hogy ez az ország más országok menekültjeit fogadta be. Akik onnan jöttek, vagy onnan és amonnan is. Országút blues."
Országút blues
H: "Hejhej! Következő dalunkat a szocialista brigádok tagjainak küldjük, különös tekintettel a munkásőrségre. Kőbánya blues!"
Kőbánya blues
Bill: "Nagyon köszönjük, köszönjük szépen."
H: "Hölgyeim és Uraim, Deák Bill Gyula. Következő dalunk a fiatalság, a felnőtt társadalom, a munkásosztály, a parasztság és az értelmiség a...háháhá. Paradicsomba megy."
Hajtók dala
H: "Hölgyeim és Uraim, ezzel a dallal indulunk az idei nyári siófoki Interpop fesztiválon a Doktor Erdős Péter Baráti Társaság javára. Vóhó! Féltékenységi és szexuális felvilágosító krimit játszunk most. C-vel, C-vel kezdődik az áldozat neve Lacikám. Lelövöm a Zasszonyt. Hey Joe"
Hey Joe
H: "Deák Bill Gyula. Eljátszunk...elja. (hangolás) Ő már tudja mi jön. Ma este is ideillik. És félő, hogy még sokáig ide illik."
Zöld-sárga
H: "Szép kis mese. Mesél az erdő."
Mesél az erdő
H: "Köszönjük szépen. (2x) És ha már...ha már sokan itt vannak odaátról, akkor végül egy kicsit elmondhatjuk, mivel mi nem mehetünk oda. A Hobo Blues Band nem jutott be Romániába, úgy vagyunk kitiltva, hogy sose játszottunk ott. Nem ez az egyetlen hely. Lengyelországban is ugyanez történt. Úgyhogy most azoknak, akik bárhonnan jöttek, az NDK-ból, vagy bárhonnan. Eljátszunk egy dalt, ami ide szól Közép-Európának. Nem csak fajmagyaroknak. Hanem akik a szívükben magyarok. Közép-európai Hobo Blues je."
KEHB II.
H: "Köszönjük szépen. Köszönjük mindenkinek, aki összehozta ezt a dolgot. Akik a pénzt adták. Föl a fényt a teremben. Isten megáldjon érte benneteket. Nem látjuk őket, fényt a terembe, ahol lehet még. És 1945 után először szomorú dicsőség, játszuk el, énekeljük el, hogy aki nem tudja érezze át velünk együtt a Székely Himnuszt."