Hobo Sapiens
Írta: Földes "Hobo" László
Kiadó: Hírlapkiadó Vállalat
1990

Mintegy önéletrajz. Kicsit elnagyolja a történéseket, nem fejti ki pontosan, kronológikusan a HBB történetét, egyes részeket szerintem szándékosan elmismásol. Pl miért volt váltás 83-ban a dobos posztján? Pálmait miért követte Döme, stb.
Másrészről ez nem a HBB története, hanem egy Földes Lászlóról szóló könyv, mely betekintést enged a szerző és címszereplő életébe, ilyenformán jó könyv, szerintem nem sokat fényezett magán hősünk egyébként ilyen őszinte személyiség. Központi probléma, - és erre sosem fogunk biztos választ kapni - hogy üldözték e a HBB-t és személy szerint Hobót a 80-as években, vagy éppen támogatták...hát ezt is mindenki döntse el maga.
Van még egy számomra nem pontosan megválaszolt kérdés a könyvben: Ki volt az a "személyes Júdás" akiről többször is ír? Kőbányai?

Hibák:

38. o. utolsó bekezdés: Többször is azt írja Hobó, hogy a P. Mobil műsorait ő írta. Maximum a Honfoglalás műsort írta ő, illetve pontosan csak ezeket a számokat: Honfoglalás, Utolsó cigaretta, Miskolc, Bíbor lepke
105. o. 5. bek. A tatai szakszervezeti gyűlés '81-ben volt, tehát előző évben turnézott a Ricse-Omega-LGT.
106. o. 2. bek. Másnap a BIP-en a Rolls játszott, Hobo valószínüleg a 27-i BIP-es koncertjükre gondol, ahol játszották tisztelgésképpen a Térden állvát.