www.rockmuzeum.ini.hu

Kox Blues Band. Ózdról. Ezen a koncerten még Kox varieté néven léptek fel.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A SZOCIALIZMUS JÖVŐJÉNEK NAGY FELLEGVÁRÁBÓL 1988. II. 21. LKH

Hobo: "Haha. Jó estét kívánunk mindenkinek. Tudjuk, hogy ma itt családi körben játszunk egészen szűk...en értelmezett törzsközönség van jelen az American Graffiti című film jóvoltából. Azonban mi pont ezeket a pillanatokat használjuk föl arra, hogy a távollevő közönségnek egy gutaütést küldjünk, mer ma egy egészen különleges műsort játszunk. A sors hozta így. Először a Kox varieté nevű rhithm and blues zenekar játszik a...3 magyar zenekar közül, akik még ezt a zenét játszák. (közönségből: "Már csak 3?") Ők fognak itt játszani, nagyon örülünk, hogy el tudtak jönni a szocializmus...jövőjének nagy fellegvárából, Ózdról. Minden kész? Behangoltátok a? Abszolút. Hölgyeim és Uraim, kedves elvtársak a Kox varieté játszik. Póka Egon fogja a lámpákat kapcsolgatni, mivel a technikusok úgy látszik ennyi gázsiért nem hajlandók a...Kox varietét ezzel a kompjúteres világítással. (?)."
konf: "Egy régi Willie Dixonnal kezdünk, a Doors is feldolgozta. Close To You Baby."
Close To You Baby (Willie Dixon)
konf: "Kösz, köszi. (?) szerzeményt fogunk játszani. Címe az utolsó vonat"
Az utolsó vonat
konf: "Köszönjük szépen. (2x) Elég volt babám. Nem volt jó hozzám."
Elég volt babám (a The Nazz Are Blue témájára magyar szöveggel)
konf: "Köszönjük szépen. Köszönjük. Egy régi Syriust. Fáradt a nap."
Fáradt a nap (Syrius)
konf: "Köszönjük. (közönségből köhintés) Pilinszky Jánost fogtok hallani. Címe: Tilos csillog(?)."
(Pilinszky János)
konf: "Köszönjük szépen. Köszönjük. Egy nagyon népszerű Jimi Hendrix dal, Vörös ház. Red House."
Vörös ház (Hendrix)
konf: "Köszönjük. Szőlősi Lajos, Béres Tamás. (közönségből: "Ózdi gyerekek.") Most egy ö...egy nagyon régi, egy klasszikus dalt fogunk eljátszani, a Baby, Please Don't Go-t. A Them feldolgozását használtuk fel, a(?) megpróbáljuk akkor előadni, megoldani a problémát, ami ebben a dalban rejlik lehetőségként kínálkozik. Próbáljuk."
Baby, Please Don't Go
konf: "Köszönjük. Egy régi klasszikus Rolling Stones. Brown Sugar. Hallatszik(?)."
Brown Sugar (Stones)
konf: "Köszönjük. Köszönjük a lehetőséget. (közönségből: "Még egyet.") Nagyon szépen összejött számunkra is. Köszönjük szépen. Köszönjük. (?). Még egyszer: A Kox varieté. Köszönjük. Köszönjük szépen. (vágás)"
Hobo: "Köszönjük szépen. Reméljük, hogy más bluesegyüttesek is eljutnak ide, ha még vannak egyáltalán más bluesegyüttesek. Egy kis türelmet, és utána...belevágunk a dologba, amíg kiszerelnek, átszerelnek. Kérünk mindenkit, hogy ne dohányozzon, amennyire lehet."