1982. VII. 6.
BIP

Összjátékidő: 55'02"

Parton állok
konf: "Na szevasztok. Mondom szevasztok! Színpadon a Kugli zenekar. Örülök, hogy összegyűltünk ma ilyen sokan ezen a gyönyörű napon. Remélem mindenki volt a strandon. Pihenés, szórakozás, semmi munka. Mindenki jól érzi magát. Nézd csak milyen jó? Mi? Micsoda? Hej! Há Józsi! Ennyire nem. Picit, picit. Jó, Józsikám, na figyelj ide haver. Mi a francot keresel itt, ma vasárnap van, nem szabad melózni. Engem ide küldtek. Ideküldtek? De minek? Ideküldtek ásni. Ide, ásni? És mit? Gödröt. És az minek neked? Beleállok. Bele a gödörbe...de miért? Mert a mélyből minden másképp látható. Gödörben állva."
Gödörben állva
konf: "Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes. Meló."
Dolgozni csak pontosan, szépen
konf: "Kispiricsi falu végén folyik el a kanális stb..."
Kispirics
konf: "Hej! Kösz."
Árral szemben
konf: "Hej! A pofonokat rég elfelejtettem. De a sok jót, amit velem tettél sohasem. Most jut csak eszembe, mennyire hiányzol, mikor távol vagy tőlem, jó anyám."
Anyám
konf: "Kösz. Vasszív asszony!"
Vasszív asszony
konf: "Habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr."
Feltámadott a tenger
konf: "Francia vagyok Párizs városából, mely lábam alatt a piszkos ködbe vész. S most méter hosszan lógok egy nyárfaágról, s nyakamon érzem, hogy seggem mily nehéz. (elindul) Alsó tízezer!"
Alsó tízezer
konf: "A dal arról szól, akit mindenki utál. Besúgó!"
Besúgó
(vágás?)
Vikidál: "Ide a szívekkel!"
Tegnap még
V: "Köszönjük szépen. Köszi szépen. Közületek ki érzi azt, hogy rab? Itt mindenki rab? Mi is azok vagyunk, csak a zene rabjai. (közben a közönségből: "Móóó-bil.")"
Tiszta szívvel - Átkozott gyerek
konf: "Ő a Gépagy. Precíz és pedáns. Ő a Gépagy. Irigyled talán?"
Gépagy
konf: "Kösz!"
Megfizetek egyszer mindenért