www.rockmuzeum.ini.hu

A Moby Dick a 80-as évek elején-közepén durva rockzenekarnak indult.

----------------------------------------------------------------------------------------------

DEMOKONCERT '85 1985-86 fordulója Sopron, ELZETT Művház

A bűn krisztusa
Nem vagyok idegen
A III. világháború előtt
Szex, szex
Pokolrock
Falfirkáló
Moby Dick
Tobacco Road
Eltartósított konzervesdoboz
Talpak dübörögnek
Guberálók
Valami történt
Johnny B. Goode
Patkányírtás
Nyitány
Ördög volt szeretőd

megjegyzés: Rozsonits Tomi így emlékszik: "A dátum 1986 januárja vagy február eleje lehet, addigra én már leszereltem (1984 aug.), Smici készült katonának, ahogy utal is rá a szövegben. Emlékszem, kurva hideg volt.
A zenekar neve a Gregory Peck főszereplésével játszott Moby Dick, a fehér bálna című filmből eredt, mert a zenekar megalakulásakor Smici és Norbert még nem ismerték a Led Zeppelint, viszont az amúgy kitűnő film akkor ment a magyar vagy az osztrák TV-ben és a pusztító tengeri szörny jó névnek tűnt Smici szerint (az is).
Akkor egy fehér Dubán dobom volt egy muzeális Rogers l(USA) lábgéppel, ami állandóan szét-és elcsúszott és azzal volt gond, mindig állítgatni kellett. Nem sokkal később vettem egy Tama pedált és aztán egy komplett japán Tama Royal Star dobfelszerelést (a színe: Brazilian grey), ami ma is megvan. Tamás Kasuga, Norbert Tacoma, Kurti (Giczi Kurt bg.) Cymar basszusgitárt használt akkoriban. A Valami történt és a Guberálók kicsit kísérleti daraboknak számítottak, én egy kis Stewart Copelad (Police) stílust vittem bele, Smici dalai, nekem nagyon bejöttek, de a többiek elvetették ezt az irányt, mármint az új hullámos elemek megjelenését. Akkoriban sok féle zenét hallgattunk és az alap Istenek (Judas Priest, Motörhead, Iron Maiden, Accept meg az ősök (Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, HBB, Beatrice, P.Mobil, P.Box, Piramis, Doors, Rolling Stones) mellett bejött a Van Halen, a Scorpions, nekem a Police valamint a Skorpió meg a Dinamit és a Korál is nagyon, sőt, a V'Moto-Rock is az első 4 lemezig.

Interjú Rozsonits Tomival