1992. XII. 27.
BS

Összjátékidő: 156:12
forrás: anyaszalag

Gyere közelebb
Másnap olyan hatalmas lett a világ
konf: "Köszönjük szépen. 4214 nap után...együtt a Piramis. Sok idő eltelt azóta, mióta nem láttuk egymást. Jó itt újra együtt. Köszönjük, hogy itt vagytok. Köszönjük ezt a mérhetetlen bizalmat, amit kaptunk tőletek. Szeptemberbe tudtuk...hogy itt együtt leszünk. Ennyien. Köszönjük. Hozd el istenem."
Hozd el a tegnapot
konf: "Köszönjük szépen. Csak rövid idő."
Csak rövid idő
konf: "Tízegynéhány évvel ezelőtt...amikor az elkövetkezendő dalt...lemezre énekeltem...valamint koncertek százain, talán ezrein nap mint nap előadtuk, előadtam, talán kevésbé értettem a szövegét, mint ma, amit ma ugyanezzel az átgondolt...kéréssel...tolmácsolnék felétek. Valahol belül. Belül. Belülre szól ez. Ha volna két életem."
Ha volna két éltem
konf: "Nagyon köszönjük."
Ha volna két éltem (reprise)
konf: "Szabadnak születtem."
Szabadnak születtem
Őszintén akarok élni
konf: "Köszönjük szépen, őszintén akarok élni. (közönség: "Piramis!")"
Ki tudja hol van
konf: "Gallai Péter. (2x)"
Játék az ördöggel
Fénylő piramisok árnyékában
konf: "Köszönjük. Benkő László."
Benkő László konferansza: "Hölgyeim és Uraim. Csak egy pillanat türelmet kérek. Nem véletlen, hogy itt vagyok. Annyit szeretnék elmondani ebben az ünnepi pillanatban, hogy a 70-es évek végén egy jelenségről, ö, ordítozott, harsogott a sajtó, a rádió, a televízió, a Piramis-jelenségről. Nem volt véletlen. Ennek a bandának küldetése volt és van ma is, és nagyon boldogok voltunk, amikor újra ez a jelenség életre kelt és a 90-es években bebizonyította azt, hogy érdemes volt, fontos volt, és nagyon nagyon fontos, mert ezzel nem csak a hazai, hanem az európai rockzene történetébe is...beírta a nevét, és bevonult abba a Panteonba, amibe nagyon kevesen vehetnek részt, de nagyon büszkék lehetnek. Ezért úgy gondoltuk, hogy itt az ideje, hogy egy életmű lemezzel mindannyian ünnepeljük és köszönjük meg az eddig tett utat és a munkásságot. Most szimbólikusan Révész Sándor. Átadom a banda nevében...a lemezt. (közönség: "Piramis.")"
konf: "Köszönjük szépen. Jól vagytok, minden rendben? Mint látjátok mostanába sok öröm ért minket, az egyikről még egy pár szót szólnunk kell. A közelmúltban Egyiptomban jártunk. Gyönyörű ősi díszletek között...vettünk fel egy duettet, ami már nem mai keletű dolog. Ahogy emlékszem az első dal volt, amit valaha a Piramis megcsinált. Szeretnénk most eljátszani nektek. Szállj fel magasra. (2x)"
Szállj fel magasra
(vágás)
Emelj fel a szívedig
konf: "Köszönjük szépen."
Mikor megszülettem
konf: "Gallai Péter. Köszönöm."
Csak néhány jó szó
konf: "1979-ben...itt Budapesten az Ifjúsági Parkban felvettünk egy nagy bulit. A Nagy Bulin volt ez a következő dal is. Hív a sötét."
Hív a sötét
Ellenfény
konf: "4214 nap még egyszer. Ez volt a...ez úgy érzem igazán alkalmatos idő arra, hogy valamit nagyon gondosan becsomagoljunk. Valamit, valamit itt a szívünkből fakadóan nagyon mélyen elkezdtünk csomagolni. Csomagoltuk, csomagoltuk. Janó elkezdi ezt most kibontani nektek. Nagyon figyeljetek. Valami ismerős. Valami nagyon nagy szeretettel nektek. Janó kibontja."
Ajándék
Ajándék (reprise)
A dal
konf: "A szerelem ördöge vagyok."
A szerelem ördöge vagyok
közben: "Óo. (közönségénekeltetés) Olyan jó. Szeretném bemutatni a zenekar tagjait. ha még valaki nem ismerné őket. Ez a kis dobos ott fent...mi kedves barátunk...akinek a dobja manapság már nem vadonat új. Köves Miklós, a Pinyó. Óo. Nem hallom. Billentyűs hangszereken a legjobb tudomásom szerint manapság egy...munkanélküli zenész. Kedves szeretett jóbarátunk...Gallai Péter. Óo. stb. Mint már elmondtam többször Budapestnek van egy nagyon szép ajándéka. Egy szép fekete srác, sok sok új gitárral és sok sok új pedállal. Roland. (4x) Gitárokon Závodi János. Óo. stb. Basszusgitáron nem tudom, hogy manapság ő e a főnök, de mondjuk ő a főnök. Basszusgitáron Som Lajos. Óo. stb. Egy feladatom maradt. Aki azt a sok piszok zajt kicsalta a torkaitokból, az együttes énekese: Révész Sándor. Óo."
konf: "Köszönjük szépen. Óo. Óo."
Kóbor angyal
konf: "Még? Jó."
A becsület
közben: "Mindenki jól érezte magát? Mi is, köszönjük ezt a szép estét nektek. Azt hiszem, hogy...szóvá kell tennem ezt a mérhetetlen nagy technikai apparátust, ami lehetővé tette ezt a ma esti találkozót, hogy ez így szóljon, ahogy szólt. Nagyon kérlek benneteket nagy tapssal üdvözüljük meg Frenreisz Karesz és Molnár Csaba nagy csapatát, a sok roadot. Köszönjük a munkájukat, köszönjük. Köszönjük."
konf: "Nagyon köszönjük. És szeretnénk valami olyat adni, ami igazán felejthetetlenné teszi ezt a mai estét. Zenében egy olyan darabot, amit még a Piramis aktív éveiben 75-től 81-ig sem nagyon játszottunk. Ez is nagyon be van csomagolva. Az ajándék, csak másképpen."
Kívánj igazi ünnepet
közönség: "Vissza."