2001. V. 4.
Budapest, M4 Klub

forrás: anyaszalag

Hangpróba
Nem változol semmit
konf: "Jó estét mindenkinek! Szevasztok magyar gyerekek! A P. Mobil 7. csapása következik, amit a közönségre mérünk! És aztán ősszel meglátjuk találkozunk-e, mindenesetre….. Igen? Találkozzunk? Jó, rendben van! Azt szeretném mondani a műsorunkat élőben rögzítik a CNN televízió és a Hungaroton és aztán az egészet kiadják DVD-n, viaszhengeren és minden egyéb formátumban kapható lesz. Műsorunkat folytatjuk. Egy - két - há' - négy !"
Kutyából szalonna
Rocktóber
konf: "Köszönjük szépen! Köszönjük szépen! Póka Egon megmutatja nektek, hogy mi az a rock-n-roll. Mutasd meg nekik Egon! ………… Ez a rock-n-roll! És most pedig énekeljünk a köcsögökről, a másságról, a buzikról. Mi nem szól? Dehogynem itt szól. Egyes-kettes, tele van énekkel, sőt a város is tele van szerelemmel! - Bele kell szólni a mikrofonba! Akkor mindjárt szól! - A következő dalunk, mint már… - A basszus hallatszik? A basszus? Hallatszik. Jó! - Akkor! Dugjatok a 220-ba!"
Dugjatok a 220-ba!
konf: "Köszönjük szépen! Köszi! Dugjatok magyar gyerekek! Következő dalunk a mi Bélánkról és a mi Bencsik Samunkról szól. A zöld, a bíbor és a fekete."
A zöld, a bíbor és a fekete
konf: "Köszönjük szépen! Halljátok a Józsit? Halljátok a Józsit? Jól van akkor! Józsi hallod magadat? - Hibátlanul! - Köszönjük szépen! - Csókolunk mindenkit! - Akkor most akkor az Egon megfürdi. hát mint hogy az igazi nagy produkcióknál törülközők, minden grupik (?)! Kábítószer a színpad sarkában. Egy kis kábítószert magához vesz, (?) Annak idején mikor mentünk először Hollandiába, akkor a vámosok szétkapták a mikrobuszt. Azt mondtam nekik: Emberek! ezek itt nem használnak semmilyen kábítószert. Csak húsokat esznek, meg piákat isznak. Aztán elhitték. Következő dal: Dől a lé kifelé, dől a lé befelé!"
Dől a lé
konf: "Köszönjük szépen! De azért, mert abbahagyjuk a klubot a nyári bulikon remélem találkozunk majd, Fölhívom a figyelmet egy-kettőre: a siroki motoros találkozóra, a Harley-Davidson találkozóra, ott a Steppanwolf-fal fogunk együtt nyomulni, hallhatjátok élőben a Born to be Wild-ot, Motörhead lesz, de ők azt hiszem másnap lesznek, szóval mindenesetre (?) mi? - Megyünk a Dáridóba is.- És a Dáridóban leszünk … - Oda csak a Lóránt megy. - Le akarom győzni a Nagyferót, a Dáridóban valamit én is lenyomok."
Dáridó egyveleg: Én a sok pénzt nem sajnálom
konf: "Na ez kell! Látod? Még elmegyünk egyszer kétszer Kisvárdára az egész repertoárt tudni fogja a Joci! Egyébként a Joe-nak van egy-két nagyon kedvenc dala. Joe gyere csak elő! Joci! Van egy szerelmes dala a Joe-nak, csak az első két sorát, ha elénekelnéd az a kedvencem.
Baszás nélkül lófaszt ér a szerelem
konf: "Ez az egyik népdal. - My name is Bond!- A másik, pedig Joe nagyon jól tudja az egyfejűt, azt az egyfejűt énekeld már el. Rudán Joe egyfejű. - Nem igaz, hogy egész este nekem kell itt…… De mikor énekelsz te?"
Én vagyok a híres egyfejű
konf: "Nagy zavarban vagyok, ilyen hülyeségekkel traktál a Lóránt! - Köszönjük szépen! Rudán Joe egyfejű! A következő dalunk a legjobb Edda szám mint már jeleztem. Miskolc!"
Miskolc
konf: "Köszönjük szépen! Az Edda szám után eljátszunk egy Hobo Blues Bandet. És tanulunk már Piramist, Dinamitot, Tunyogi Rock Bandet meg mindenféléket. Most feltöltjük a repertoárunkat. Kopaszkutya ! Oúúúúú-oúúúúúú! Oúúúúúúúúúúú!"
Kopaszkutya
konf: "Köszönjük szépen! Kösz! Köszönjük szépen! A legrégebbi számok közül szeretnénk eljátszani egyet a tűzről, amely több ezer éve és és soha nem alszik el. Tűzimádó! Szeret a tűz!"
Tűzimádó
konf: "Szeret a tűz! Köszönjük! Köszönjük szépen! Egy ilyen komoly szám után csak egy még komolyabb következhet. Meg kell mondanom egyik kedvenc számo. "Főnix!" Aki most bekiabált eltalálta. Főnix éjszakája!" "A hajsza, a gálya, a főnix éjszakája!" (sokszor)
Főnix éjszakája
(intro+1 versszak) konf: "Elment az áram gyerekek, áramszünet van."
(szünet)
konf: "Újra kezdjük! Az áram nem fog velünk kibabrálni. Még egy jó hírem van. A technikusok megtalálták azt a kapcsolót, amellyel vissza lehet adni az áramot, tehát ha elmegy az áram, visszakapcsolják!"
Főnix éjszakája
konf: "Köszönjük szépen! Az már biztos, hogy ennek a CD-nek az lesz a címe…- Köszönjük a segítséget! - , hogy Áramszünet. Következik egy dal a Friderikusz Sanyiról, a sült krumpliról,….. A hülyeség napja meg a moziba!"
Hülyeség napja
konf: "Amerika Coca-cola! Köszönjük szépen! Várjatok! Várjatok. Ma több… Menj! Menj innen! .Cend legyen! Csendet! - A következő dalban … - Most csendet! Most! Most csendet! - a következő dalban szeretném bejelenteni egy barátunkat, aki kitűnő szaxofonos, eljátszunk egy bluest, Alkohol blues a címe. A szöveg nagyon egyszerű: Söröcske, borocska. Nagyon figyeljetek! Csabi! Everybody!"
Alkohol blues
konf: "Köszönjük szépen! Volt egy blues, most következzék egy rock-n-roll. Szaxofon és rock-n-roll! Sokáig éljen a rock-n-roll!"
Rock-n-roll
konf: "Köszönjük szépen! Mister Szaxofon! Köszönjük szépen! Tapsoljátok meg! Köszönjük szépen! Köszönjük szépen! A Csillag leszelt sajnos nem tudja! Azt a Bergendy Pista tudja egyedül az országban! Köszönjük szépen! a következő…… Ha-ha-ha! Milyen hangja van ennek? Az Egon be van indulva ma gyerekek! A következő szám, amit szeretnénk eljátszani, ennek a felállásnak az első szerzeménye volt. Visszajövök, ne örülj nekem, még el sem mentem, de ha elmegyek, visszajövök!"
Visszajövök
konf: "Köszönjük szépen! Visszajövök! Köszönjük szépen! És szeretnék valakit bejelenteni, akihez egyrészt a gyermekkorom fűződik, tehát annak idején Sashalmon a XVI. kerületben és aztán itt egy technikus bevitt engem a Metro klubba, ami itt van fölöttünk, a Nyikita, és aztán láttam a Taurus EXT 257582-ben, ma esti vendégünk Brunner Győző! Egy élő legenda Metro, Taurus, Brunner Győző! És köszönjük szépen! Nyugodtan tapsolhattok! Köszönjük szépen! És egyszer itt fenn a Metro klubban a Győző lejött beszállt az egyik számba a mai napig nem felejtem el és ma este megtisztel bennünket, és eljátszik velünk két számot. Az első a Menj tovább!"
Menj tovább
konf: "A doboknál Brunner Győző! Köszönjük szépen! A következő dal A király! Figyeljetek! A király!"
A király
konf: "Brunner Győző! Köszönjük szépen! Győzőkém! Gyere előre, hogy legalább láthassanak! Hölgyeim és Uraim! Brunner Győző! Itt felettünk a Metro és Taurusz! Köszönjük szépen! Köszönjük szépen! Győzőkém! Köszönjük szépen! Köszönjük szépen! Sanyikám! Meg vagy? Jól van! A mi Sanyink. Mit csinálsz ott? Mit? Mit? - Technikus a barátom! - Technikus? Az a Vikidál volt! - Hasonlít rám! - ezt nem, ezt kitöröljük a felvételből! Ezt kitöröljük! Jocika! Ne rámoljál már többet! A következő dal a másságról szól. Gyerekek tiszteljétek a másságot, de ne legyetek buzik! - Miért ne? - Ne állj mögém buzi gyrerek! Gyerünk! Egy - két - há' - négy!"
Ne állj mögém!
konf: "Háború! Köszönjük szépen! Kösz! A következő dalunk tulajdonképpen egy gyerekjáték, egy mondóka, de aki végiggondolja, az tudja, hogy ez nem játék, hanem háború. adj király katonát!"
Adj király katonát
konf: "Köszönjük szépen! - Minden jó, ha jó a vége!- Köszönjük szépen! Igen, én is erre gondoltam. Ez után a dob után egy másik dob következik, a mi anyácskánkról, Babba Máriáról!"
Babba Mária
konf: "Köszönjük szépen! Valamit elmesélnék. Amikor a stúdióban az Egon feljátszotta ezt a basszusgitár szólót, amelyben a Székely himnusz dallamára improvizált és éreztük valamennyien jól sikerült, letette a gitárt és azt mondta ezzel még tartoztam a faternak. Ezután már csak egy szám jöhet: a Taranssylvánia! Erdély!"
Transsylvánia
konf: "Köszönjük szépen! Köszönjük szépen! - Azért azt nem mondta el Lóránt, hogy annak idején ez a dal meg volt írva ezzel a szöveggel csak éppen a Lemezgyár nem engedte előadni ás azért lett a szám címe, hogy Metálmánia. - Így volt ? - Igen, a Lemezgyár … - Így volt ? - Így volt! A Lemezgyár dögöljön meg!"
Mobilizmo
konf (az intro alatt): "Egyszer volt, hol nem volt a távoli Budapesten élt az öreg Schuszter. - Segítsünk az öreg Schuszternek! Hej - hej ! - Két fia volt az öreg Schuszternek. Én voltam a középső. Azt mondta az öreg Schuster: Fiam legyen belőled ügyvéd! Legyen belőled rendes ember. Nem értettem a fatert: hogyan lehetnék ügyvéd, hogyan lehetnék rendes ember? Ezért hát nem lettem ügyvéd. Nem lettem rendes ember! De elvittek katonának és a főtörzsőrmester mondta: Schuszter honvéd! Mi embert faragunk magából. - RENDES EMBER!- Rendes embert faragunk magából! -RENDES EMBER!- Állok az őrségben és néztem a hordókat, ilyen feliratok voltak rajta: Wermacht, Luftwaffe. Kéredezem a főtörzset: hogy lehet hogy ez a beton nincsen fölfagyva? Asszondja: fiacskám itt felakasztották az építészmestert! És mondom akkor mi van? Hát onnantól kezdve hordták otthonról a maltert. Azóta az a beton, beton! Na mindegy engem kirúgtak, leszereltem, jól berúgtam, hazamentem a nagymuterhoz, jelentkeztem és újra beálltam a sorba! De éreztem,hogy valami vagy valaki hiányzik az életemből. - RENDES EMBER!- Mi kell egy rendes embernek? Egy rendes embernek egy rendes felség kell! - RENDES EMBER! - Bugyi! Aki főz, aki mos, aki vasal, aki takarít, aki gazdag ..- RENDES EMBER!- aki szeret engem, aki elviseli, hogy hülye vagyok. Ilyen csaj nagyon kevés van! Mondhatnám ilyen csaj nincs is! Akkor megfordult a fejemben, hogy mi legyek? Buzi legyek? - Nem ! - Fölszedjem Fodor Gábort? Vagy a Friderikusz Sándort? Gondoltam mégsem! Mert mégiscsak van egy farkam! -RENDES EMBER!- És a rendes embernek rendes farka rendes csajokra gerjed! Ezért hát nem lettem buzi! Mint ahogy nem lett buzi az Egon sem, a Viliről nem is beszélve, a Herpai Sanyi meg még inkább! - És a Joe? - A Joe .. - A Joe? - az meg egy csődör vagy monogám vagy a rendőrökkel verekszik. Az is egy perverzió. De én nem hagytam abba a keresést. Kerestem, kerestem és egyszer a TV-t kapcsolgatva láttam ott egy gyönyörű szép arcú lány … - My name is Bond! - ott egy széparcú nő Tocsik Márta! De lehet, hogy Kósáné Kovács Kagda volt nem vagyok benne biztos! Nem vagyok benne biztos! Csak annyit tudok, hogy asszonyt akarok! Asszony kell! Asszony! Asszony!"
Asszonyt akarok
konf: "Köszönjük szépen! Gyerekek ne legyetek buzik még egyszer azt mondom! - Hát miért? - A következő dalunk…. Hát te biszexuális vagy? Te Joci! - Én….. bármilyen szex érdekel engemet! - Csak óvatosan mintha lovat basznál! - My name is Bond! OJ Bond! James Bond! Gyerekek ezt azért … ezt megtanultam, a múlt héten, nem ezen a héten vagy valamikor a Ganxta Zolival muzsikáltam és nem volt rossz! - Csak a jó az nem olyen mi? Csak a jó az nem olyan? - Erről nem beszélgetek vele nem tudja miről beszélek! A sapkáját is elloptam! Kapitány Döglégy sapkája nálam van! - Hagyjuk már szóhoz jutni a főnököt. Főnök gyere! - My name is Bond!- Most azért annyit el szeretnék mondani, néztem a Z+ inkább Z mínusz műsorát… - Ki a fasz néz ilyet? - Én néztem, mert én perverz állat vagyok! És a Z mínuszban azt mondta a talkman, hát az izé…. két dolog! Várjál már! Mi ez a rasszizmus? Maradjál már! -My name is Bond! - Két dolgot mondott: hogy ezeket a zenekarokat már mint hogy minket a szocializmusban halálra támogattak! Ezen kurvára berágtam. Az volt a szerencséjük, hogy felvételről ment, különben betelefonáltam volna…. A másik ők mondják meg, hogy mi a frankó és mi a szar. Most én emlékszem arra, amikor lementünk az újszilvási motoros találkozóra és előttünk a Ganxta Zoliék játszottak és egy magnószalag kurvára ment körbe. Milyen play-back? Milyen? Ott nyomták az izét a szasarát. Na mindegy jó! Mindenesetre a következő dal élőben hangzik el! A szám címe: Kétforintos dal! Ezt most ne, mert lehetne így is, hogy várjál: Ná - lam min-dig 2 fo-rint ez a dal! Hogyan van a szöveg? Rapbe, Rapbe hogyan van? -My name is Bond! - Nem tudsz te rappelni! Fater! - Dehogynem! Te várjál má'! - Fater! Már öreg vagy ehhez! Ná-lam min-dig két fo-rint ez a dal! Na! Na! Hej! Hej! Kö-csög a ló annya hej! Hm! Ná-lam min-dig két fo-rint ez a dal! - Király! Hé! Király! - Király ! Hö Az már volt. Király már volt! - Egy-két-há'-négy!"
Kétforintos dal
konf: "Köszönjük szépen! Ez volt a P.Mobil! Szeretném bemutatni a zenekar tagjait: Herpai Sándor a doboknál. Póka Egon Brumi a basszusgitárnál! Sárvári Egyinges Vilmos a szólógitáros! Rudán József Egyfejű énekes! - És Schuster Lóránt! Még mindig a P. Mobil motorja 30 év után! És vezető! Schuster Lóránt! - Mobil! (sokszor) - Azt szeretné hallani, amit a legjobban szeret hallani! - Mobil! (sokszor) - Énekeljetek, tapsoljatok, kiabáljatok meg ilyesmik! - Lehet mondani Lóránt! Lóránt! (sokszor) - Sztálin! Sztálin! - Lófasz! Lófasz! (sokszor) - Ez személyi kultusz! - Most már látjátok, hogy kikel vagyok körülvéve! Na jó!- Bármit lehet, bármit lehet! Bármit! Játszunk bármit? Bármit játszunk! Hát mit szólnátok, mit szólnátok a Lámpagyárhoz?"
Lámpagyár
konf: "Lámpagyár! Köszönjük szépen! Az ember ír egy szöveget legalábbis nem az S Nagy Istvánról van szó, akkor egy kicsikét magát árulja el! A következő dalunk 1967-ben kezdődik el és a mai este ér véget. Most azt érzem mint az elején!"
Most is azt érzem
konf: "Köszönjük szépen! 1967! Köszönjük szépen! Amikor így kívül hallgatom a zenekart egy-egy számban , akkor mindig boldognak érzem magam, hogy ilyen emberekkel lehetek ezen a színpadon. Utolsó cigaretta! Szívd meg!"
Utolsó cigaretta
konf: "Örökmozgó lettem! - Mobil! Mobil! (sokszor) - Az öreg Isten nevében, ámen!"
Örökmozgó
konf (a gitárszóló után): "Első csapás, második csapás, harmadik csapás, negyedik csapás, ötödik csapás, hatodik csapás, hetedik csapás! Ez volt a P. Mobil! Ti vagytok a közönség, mi vagyunk a zenekar! Ez volt a P. Mobil! Találkozunk valahol, valamikor! A jó Isten vigyázzon rátok!"
lekonf: "Mobil ! - Köszönjük szépen! (sokszor) - Csaba! - Kösz, hogy velünk voltatok. Köszönjük szépen! - Egy - kettő - három - Köszönjük szépen! Köszönjük szépen! Majd ősszel. Szevasz Csaba! - Köszönjük szépen! (sokszor)"