1978. X. 26.
Láng Művház

Közönség: "A Hajsza, a Gálya, a Főnix éjszakája" (3X)
Konferansz: "Köszöntjük kedves hallgatóinkat, köszöntjük kedves közönségünket. A rövid nyár és a kissé hosszúra nyúlt nyáriszünet után új évadot kezdünk itt, a Láng Művelődési Központban. Rock, Beat vagy Pophangversenyeinken - azt hiszem minden programban mind a három műfajt megtalálhatják majd - két együttes lép fel. De mielőtt az első akkordok megszólanának elmondom, hogy a hangverseny szervezője - mint minden alkalommal - ma is Csiba Lajos, a Magyar Rádió könnyűzenei rovatának szerkesztője. Az én nevem Földi Ottó. A mai hangverseny két résztvevője a P. Mobil (közönség: "Éljen!") és a Apostol együttes. (hangos fújolás) El kell mondanom még, hogy a régenvárt lengyel vendégünk, az Exodus együttes nem érkezett meg, a beugrást pedig...a beugrást pedig bár a felkészültséghez mindössze néhány óra állt rendelkezésére az Apostol együttes vállalta (közönség: "Fúúúj!") Kellemes szórakozást kívánunk. Pódiumra lép, a P. Mobil együttes. Bemutatom az együttes tagjait. A dobnál, Mareczki István. Basszusgitáros....Kékesi László. Szólógitáros...Bencsik Sándor. Az együttes szólóénekese, Vikidál Gyula. Billentyűs hangszereken Cserháti István játszik. Az együttes vezetője Schuster Lóránd."
felkonf: "Egy-két-há-négy. Kétforintos dal."
Kétforintos dal
konf: "Kösz!"
konferansz: "A Kétforintos dalt hallották. És most három szám következik szorosan egymás után: A Főnix éjszakája, aztán a Tűzimádó és a Forma 1."
Főnix éjszakája
Tűzimádó
Schuster: "Kösz. Köszönjük. Köszönjük szépen. Gyerekek. Lenne egy kérésem. Mindenki üljön hátra a helyén. Az lenne a kérésem ezt a koncertet hárommillióan fogják hallani majd a Rádióban, mindenki menjen a helyére mer a zaj nagyon bejön a kábelekbe és a mikrofonokba. Lehet kiabálni mindegy, csak egy kicsit hátrébb...Mindenki üljön hátrébb egy kicsikét, menjetek hátra a helyre. Köszi. Menjetek még hátrébb, mer beleszól a felvételbe teljesen a zaj. Menjetek oldalra és hátra...Menjetek hátra gyerekek....Gyerekek menjetek hátra, mer addig nem lehet folyatatni a felvételt. Kinn a stúdiókocsiban nagyon sok a zaj, hogyha itt elől vagytok. Csak egy picit....(egy hang távolról: "Hát nyomjad őket előre) Gyerekek. Addig nem folytatják a felvételt amíg elől vagytok. Értsétek meg, velünk szúrtok ki. (újra a hang: "Csepel. Munkásotthon. Munkásotthon") Gyerekek még egyszer elmondanám a következőt: Hátul kint a stúdiókocsiban az egész műsort felveszik. Nem az a baj, hogy zaj van, azt úgyis veszik a kétoldali mikrofonok, amiket láttok, hanem ezekre a mikrofonokra nem szabad zajnak kerülni, ezért kérjük azt, hogy menjetek hátrébb. A másik pedig az, hogy két számból lemezfelvétel lesz, ami karácsonykor jelenik meg, ezért fontos. Úgyhogy...és köszönjük és az a kérésünk, hogy a továbbiakban is ne gyertek, ez a vonal, itt húzok egy vonalat idáig, jó? Köszi."
felkonf: "Nem változol semmit."
Maradsz, aki voltál
konf: "Kösz"
konferansz: "Három számot hallottak, a Főnix éjszakáját, a Tűzimádót és a Nem válozott cíí...semmit című kompozíciót."
Interjú:
Földi: "Az együttes vezetője Schuster Lóránd."
Schuster: "Oh Jeah!"
Földi: "Csak azt szeretném megkérdezni, hogy...és meg is kérdezem, hogyan töltöttem a nyarat a P. Mobil együttes, merre jártak?"
Schuster: "Magyarországon turnéztunk, és...játszottuk az új programot."
Földi: "Új programot. Nos egyáltalán...egyáltalán van-e pihenőideje, vagy szabadság egy olyan népszerű együttesnek, mint a P. Mobil?"
Schuster: "Hát sok nincsen, de...a tulajdonképpeni pihenés, az akkor, hogyha...itt vagyunk a színpadon."
Földi: "Lemeztervek?"
Schuster: "Azt szeretném elmondani, ez a mai koncert is lényegében azért jött létre, mert nagyon sokan kérték már tőlünk, hogy szeretnének felvenni egy igazi P. Mobil koncertet. Ez majdnem olyan lesz, tehát ezt az egész koncertet le fogja adni majd a Rádió egy későbbi időpontban. Ez az egyik, a másik pedig, hogy a műsor hátralévő részében két szám, a Nem segít a szó és a Forma 1. pedig a karácsonykor megjelenő lemezen lesz rajta. Koncertváltozatban. Ugyanakkor ugyanezen a felvételen lesz hallható a januárban felveendő nagylemeznek hat száma is."
Földi: "Kislemez, nagylemez, szép siker. S a legközelebbi hangverseny? Hol lesz?"
Schuster: "Vasárnap Csepel Munkásotthon."
Földi: "És még arra kérem Schuster Lórándot, hogy konferálja be a következő számokat, mit hallunk most?"
Schuster: "Először, Honfoglalás."
Honfoglalás
konf: "Köszönjük"
konferansz: "És most következik az a két nóta, amiből lenn a kocsiban lemezfelvételt készítenek. Következik tehát a Nem segít a szó, és a Forma 1."
Lőj rám!
konf: "Egy, két há"
Forma 1.
konf: "Köszönjük"
közönség: "Vissza!" (sokszor)
konferansz: "Már befűtötték a vonatot, indul...a vonat.
A vonat
konferansz: "Ismét egy sikerszám a P. Mobil műsorán, Menj tovább."
Menj tovább
konf: "Kösz. Köszönjük szépen."
konferansz: "Hölgyeim és Uram. A király"
A király
konf: "Nagyon köszönjük. Kösz."
konferansz: "Még egy szippantás, mert ez az Utolsó cigaretta."
konf: "Egy-két-há-és"
Utolsó cigaretta konf: "Kösz. Szevasztok köszönjük."
közönség: "Vissza!" (sokszor) konferansz: "Köszönjük a tapsot, köszönjük a (?). (hangos füttyögés)
közönség: "Mooobil, Mooobil, Mooobil, Mooobil."